Avsluta filmen

Hagaberg

Högåsavägen 49

Se filmen
Såld

Ett vackert yttre och ett rymligt vackert inre!

Om du och familjen söker ett boende i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till "allt" - centrum, grönområden, idrottsanläggningar, livsmedelsaffärer, skolor och kommunikation - så kan ni sluta leta nu. Här väntar ett boende som möter upp era behov både nu och i framtiden!

Högåsavägen 49

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
204  kvm
Biarea:
84 kvm
Antal rum:
10 rum
Tomtarea:
1 056 kvm
Byggår:
1946
Ett vackert yttre och ett rymligt vackert inre!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Ett vackert yttre och ett rymligt vackert inre, är inte det vad alla vill ha? Det är i alla fall vad som väntar er här på Högåsavägen 49 i underbara Hagaberg! Här finns bl a ett härligt kök där man direkt får känslan av att vilja bjuda hem gäster och laga mat tillsammans. Medan maten tillagas har barnen utrymme för lek på den plana tomten på baksidan, där också den som vill dra sig undan för sig själv en stund, har möjlighet till det, och den som inte är intresserad av att laga mat kan krypa ner i SPA-badet, som finns på altanen i anslutning till köket - eller kanske är det där alla hamnar efter middagen - vem vet?

Bostaden har ursprungligen varit tänkt för fyra familjer. Det gör det möjligt att använda bostaden på annat sätt än den används idag utan alltför stora ingrepp, om en ny ägare har andra tankar kring boendet - framförallt finns det möjlighet för uthyrning av del av källaren, då den har egen ingång.

På den uppvuxna trädgårdstomten finns bl a äppelträd, körsbärsträd, rabarber, röda och svarta vinbär, krusbär, hallonbuskar, jordgubbsplantor, och vindruvsrankor. Det finns en stor variation prydnadsbuskar och träd på tomten. En tidigare ägare var trädgårdsarkitekt så det finns rikligt med växtlighet och genomtänkta planteringar. Det finns blommor och växter som förgyller trädgården från tidig vår till sen höst (se bifogad trädgårdsskiss under "dokument & länkar" på hemsidan).

Det pampiga huset med herrgårdskaraktär är det högst belägna på gatan - och därmed sticker ut på flera sätt - erbjuder vidare en balkong i söderläge som ligger avskilt med fantastisk utsikt. Under densamma hittar vi en "punchveranda" som idag används som en plats för avkoppling och läsning. Takhöjden inomhus, som på vissa ställen är 260 cm, bidrar också till rymden i bostaden. Det finns så mycket mer att säga om boendet här, men som alltid måste det upplevas för att förstås fullt ut. Boka in er på en visning om det låter intressant så får ni skapa er en egen uppfattning!

PLANLÖSNING

Hall:
Klinker med vattenburen golvvärme. Stor hall med möjlighet för mycket förvaring. Barnvagn får plats utan problem.

Kök:
Renoverat 2013. Ekparkett med glasmosaik ovanför den betsade bänkskivan i ek. Kyl och Frys Samsung 2020, Diskmaskin Miele 2013, Spishäll Electrolux 2013, Ugn Husqvarna 2013, inbyggd micro Husqvarna Electrolux 2013. Utgång till altan.

Vardagsrum:
Enstavig ekparkett med golvvärme och en Jötul braskamin insatt 2015. Pärlspont tak med synliga träbjälkar. Utgång till altanen på baksidan.

Två badrum:
Övervåning 2013. Undervåning 2015. Klinker, golvvärme el i båda. Handdukstork vattenburen övervåning.

Fyra toaletter med WC/handfat.

Källare:
Inredd med såväl sovrum, gillestuga, hobbyrum, tvättstuga/pannrum och matkällare. Egen ingång i källaren. Vackra blyinfattade fönster.

Tvättstuga:
LG tvättmaskin, Cylinda tvättmaskin, LG torktumlare, torkskåp.

Allmänt:
Övervåningen har gamla bevarade trägolv. Bottenvåning har ekparkett med vattenburen golvvärme (bortsett fån hall och våtrum som har klinkergolv, ingen golvvärme i köket). Mellanvåning ekparkett med vattenburen golvvärme. Källaren laminatgolv med Platonmatta under.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 204 m², biarea 84 m². Boareauppgift enligt Säljaren/mätning. 10 rum varav 6-8 sovrum. Den taxerade boarean är 180 kvm.
Tomt:
Tomtarea 1 056 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan och uppvuxen trädgårdstomt. Plattsättning och gräsmatta framsida, stor altan och gräsmatta baksida.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan med källare. Byggnadsår: 1946. Om-/tillbyggnadsår: 2013. Byggnadssätt: Grundmur: Dränerat med Isodrän, 2010. Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Betongpannor, 2011. Fönster: 3-glas, 2008. Ventilation: Självdrag. Vatten: Kommunalt vatten. Avlopp: Kommunalt. Bergvärme, ny bergvärmepump 2009. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 68 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2015-08-19. Utföres av Peter Tjerneng, OBM Byggnadsmiljö AB. Renoveringar: Äldre uppgifter (från före november 2015) är andrahandsuppgift från tidigare ägare 1946 - Byggnaden uppfördes 2008 - Nya isolerglasfönster (ej källare). Ett par fönster är stämplade/tillverkade/utbytta 2014/2015 2009 Ny bergvärmepump 2009 -2015 Elinstallatiner i huvudsak utbytta 2010 Ny fuktisolering (typ Isodrän)/dränering (ej vid garage) 2010 Nytt staket 2011-12 Utbyggnad entré, ”bibliotek” och balkong 2011-12 Nytt tak på huvudbyggnad med ny läkt, underlagspapp och betongpannor 2011-12 Vinden tilläggsisolerades 2013 Dusch/wc övre plan renoverades 2013 Nytt kök 2013 En avloppstam utbytt ned till anslutning i källare 2014 Ny altan och marksten på framsidan 2015 Dusch/wc på entréplan renoverades (före tillträdet) 2015 Nytt vardagsrum inkluderande nytt tak, väggar, ny planlösning, ny eldragning, ny elcentral, vattenburen golvvärme, installation av braskamin (tidigare uthyrningsdel) 2015 Renovering av lekrum/sovrum 2015 Renovering av toaletter 2019 Målning staket, nybyggd vedförvaring 2020 Renovering av ytskikt i källaren inkl ny golvbeläggning (laminat ovan system Platon) och tvättstuga.
Uteplats:
Uteplats på framsidan i perfekt söderläge där det nästan alltid är vindstilla och varmt, såväl sommar som vinter. Perfekt för en kopp kaffe. En altan på baksidan (syd/väst) som rymmer den stora familjen. Här finns gott om utrymme för såväl soffgrupp, matgrupp, solstolar, grill, som för SPA-badet och utedusch.
TV- och internetanslutning:
Fiber via stadsnätet.
Bilplats:
Vidbyggt garage med elport (fungerar ej). Ca 20 kvm. En parkeringsplats framför garaget, samt en på andra sidan med plats för 3-4 bilar. Totalt 4-5 bilar.
Övriga byggnader:
Förrådsbyggnader på tomten samt vedförvaring.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Östra,del 2, Stadsplan (Beslutsdatum: 19440310).
Mossen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19500307).
Kompl Spl Best För Östra Omr Del 1 Och 2, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19551229).
Rättigheter last: Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut Ledning mm.

Området

Några smultronställen i närområdet:

- Tre förskolor inom 800 meter, en grundskola inom 400 meter.
- Flera härliga lekparker.
- En perfekt konstgräsplan nära där det spelas fotboll sommartid och där man åker skridskor vintertid.
- Nära till minilivs samt Coop där det finns postombud.
- Kusens backe ett par stenkast bort för äventyr i skogen, en härlig promenad, en härlig löprunda eller ett pass i utegymmet.