Avsluta filmen

2 rok, Blombacka

Heimdallsvägen 7

Se filmen
Såld

På första parkett med utsikt över Blombacka i ett renoverat och välskött hus!

Nu kan nästkommande ägare få njuta av utsikten och det bekväma boendet som erbjuds här på Heimdallsvägen 7. Huset placerar sig som det första i området vilket öppnar upp för en vidunderlig utsikt mot sydväst från den inglasade balkongen!

Heimdallsvägen 7

SÅLD
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
65  kvm
Antal rum:
2 rum
Våning:
4 av 6, hiss finns
Byggår:
1964-1965
Avgift:
5 011 kr/mån
På första parkett med utsikt över Blombacka i ett renoverat och välskött hus!
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Ett nytt år med nya minnen som ska skapas. Det klassiska uttrycket "mitt hem är min borg" stämmer verkligen in på livet just nu, tänker du, när du sitter skyddad från vädrets krafter och blickar ut över vackra snötäckta träd och Blombackas gemytliga villabebyggelse. Den här platsen skapar ro för reflektion och bjuder in till välbehövliga pauser i vardagen. Den ljusa lägenheten med fönster åt två väderstreck gör, med det höga läget, att du kan krama ur varende soltimme nu under det mörkare halvåret. På spisen i köket står grytan och puttrar färdigt, som du sedan njuter av tillsammans med en vän. Disken får vänta - den besvärar ändå inte när ni sitter här bakom skiljeväggen i köket - konstaterar du och samtalar vidare om planerna för året."

Låter detta som en dag i ditt framtida liv? Isåfall är du är varmt välkommen att skicka in din intresseanmälan eller boka in dig på en visning på vår hemsida. Fram tills dess får du gärna ta del av rumsbeskrivning, information om de renoveringar som denna välskötta förening har låtit göra under de senaste åren, vår film och mycket annat som du hittar på vår hemsida.

Varma vinterhälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners

RUMSBESKRIVNING

Via hissen tar man sig upp till våning 4 och på vänster sida ligger bostadsrättslägenheten. Hallen har ett tåligt linoleumgolv och två garderober - en direkt till vänster och den andra rakt fram i hallen. På höger sida finns en avlastningsbänk med pärlspontspanel och stenskiva. I hallen finns även uttag för fibernätverk. Rakt fram, genom hallen, ligger vardagsrummet. I rummet ligger ett parkettgolv. Den helglasade balkongdörren och det stora fönstret har nyligen bytts ut (2022/2023) likt alla andra fönster i lägenheten, i samband med den stora renoveringen som föreningen har låtit utföra. Balkongen är inglasad och har en motordriven markis. Det fria sydvästliga läget ger sol större delen av dagen och kvällen.

Vidare in genom den passage som går mellan hall och kök finns sovrummet. Här finns en hel garderobsvägg med förvaring i fem högskåp. Fönstret är mot öst och släpper in morgonsol. Mitt emot sovrummet, i passagen, ligger badrummet. Badrummet renoverades i samband med stambytet som gjordes 2006-2008 och är helkaklat. Här finns en vägghängd toalett, tvättställ, spegelskåp och en duschhörna med glasdörrar. Det är även förberett med elanslutning och avlopp för den som önskar installera tvättmaskin och/eller torktumlare. Det finns också två välutrustade tvättstugor i huset med tillhörande tork- och mangelrum.

Köket ligger längst in i lägenheten och har gott om plats för både matberedning och förvaring i över- och underskåp samt en matplats med fönster åt öst. Köksutrustningen består av kyl, frys, och en spis med ugn och keramikhäll (Electrolux EKC510100). Köket är vitmålat och här ligger ett ljust linoleumgolv.

ÖVRIGT

Två förråd ingår med bostadsrättslägenheten, ett större och ett lite mindre förråd som kan användas som matkällare. Föreningen tillhandahåller även ett gym i huset som gjordes iordning 2019. Läs mer om vilka faciliteter föreningen tillhandahåller under "Byggnad".

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 4 av 6, hiss finns. Nya hissar/hissbyten genomfördes av föreningen 2017-2018.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 65 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgiften om lägenhetens yta härrör från föreningen. Olika mätmetoder har använts över tid. Uppmätt yta med dagens metod överensstämmer inte nödvändigtvis med angiven yta i föreningens register. Riksbyggen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verklig yta.
Övriga utrymmen:
Inglasad balkong i anslutning till bostadsrättslägenhetens vardagsrum.
Byggnad:
Byggnadsår: 1964-1965. Föreningens byggnader värms upp med fjärrvärme. Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 122 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 122 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-03-22. Utföres av Lars-Johan Lindberg, Riksbyggen. Sedan den senaste energideklarationen upprättades har en större renovering ägt rum av huset där, bland annat, modernare och mer energieffektiva fönster har satts in och fasaden har tilläggsisolerats,. Övriga utrymmen: För fritidsverksamhet inom föreningen finns lokalen "pannrummet" (port 27) som kan hyras vid speciella tillställningar, vävlokal (port 5), gym mot avgift (port 5), bastu (port 21), pingisrum (port 19), tre källsorteringsrum m.m. För den som väntar långväga gäster finns ett gästrum - med fyra sängplatser, dusch/wc samt pentry - att hyra.
TV- och internetanslutning:
Föreningen har Telia som bredband- och Tv-leverantör, bredband 100-100 och Tv Lagom.
Bilplats:
På föreningens fastighet finns såväl boende- som gästparkeringar. Parkeringsplatserna kostar 150 kr/månad utan el-stolpe alternativt 300 kr/månad med el-stolpe. Kostnad för p-plats med laddningsstation kostar ca 500 kr/månad. Kösystem tillämpas.

Förening

Riksbyggen Brf Södertäljehus nr 7. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen:
Bostadsrättsföreningen äger fastigheterna Lien 1 och Hackan 4 med därpå uppförda tre byggnader, innehållande 193 st lägenheter, varav en är upplåten med hyresrätt.
Markägare: Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar:
Genomförda renoveringar/underhåll:
- 1995: Fönsterrenovering där samtliga fönster bytts ut
- 1995: Byte av samtliga reglerventiler för värmestammar
- 1998: Byte av samtliga termostat-/radiatorventiler
- 1998: Fördubbling av belysningsstolpar vid p-platserna
- 2000: Ombyggnad av tre undercentraler för värme och varmvatten
- 2001: Byte av samtliga lås i fastigheten
- 2002: Byte till nya portpartier försedda med kodlås
- 2002: Installation av datanät för bredband & kabel-tv
- 2004: Renovering av byggnadernas ventilationssystem
- 2006-07: Renovering av fasad och utbyggnad/inglasning av balkonger
- 2006-08: Byte av avloppsstammar och renovering av badrum
- 2006-08: Byte och uppgradering av elinstallationer, 3-fas till samtliga lägenheter
- 2010-11: Ny takbeläggning
- 2017: Nya hissar
-2019: Ventilationsupprustning
- 2019: Lekplatser har uppdaterats enligt EU-bestämmelser
- 2019: Upprustning av parkeringsplatser.

Kommande renoveringar: Föreningen har under verksamhetsåret 2022-2023 börjat en omfattande renovering av fastigheterna som innefattar byte av putsfasaden inklusive byte tilläggsisolering samt byte av tak, fönster och balkongräcken till de franska balkongerna. Renoveringen har delats upp i tre delar, en etapp för respektive huskropp. Arbetet med etapp 1 påbörjades under december 2022 och hela projektet förväntas vara färdigställt under hösten 2024. Huskroppen i vilken denna lägenheten är belägen har redan renoverats.

Området

Riksbyggen BRF Södertäljehus nr 7 ligger med ett centralt läge i stadsdelen Blombacka. Blombacka är ett trivsamt och lummigt område med stora generösa gräsytor. Bostadsområdet består mestadels av låghus med lugna och skyddade gårdar med begränsad biltrafik. I området finns ett flertal lekplatser och närhet till fotbollsplan. Även närservice finns i området. Torekällberget är ett smultronställe där du kan besöka friluftsmuseet. Här finns äldre hus, odlingar och lantrasdjur som berättar om hur livet levdes på 1800-talet. Södertälje centrum ligger med ca 15 minuters promenad från Heimdallsvägen 7 och erbjuder flertalet butiker, restauranger och shopping. Härifrån tar du dig med pendeltåg och bussar till Stockholm och andra orter inom länet. För längre resor i Mälardalen och andra delar av Sverige går det tåg från Södertälje Syd.