1,5 rok, Blombacka

Heimdallsvägen 19

Bo på yteffektiva kvadratmeter i hjärtat av Mariekäll!

"Detta är en lägenhet som vittnar om att störst inte alltid går först. Här inryms ett hem med hög standard på 43,5 yteffektiva kvadratmeter i populära Mariekäll!"

Heimdallsvägen 19

Typ:
Bostadsrätt
Boarea:
43,5  kvm
Antal rum:
1,5 rum
Våning:
3 av 6, hiss finns
Byggår:
1964-1965
Avgift:
3 123 kr/mån
Pris:
1 295 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Bo på yteffektiva kvadratmeter i hjärtat av Mariekäll!
Alla bilder

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Nu öppnas möjligheten upp för nästa ägare att få bo på dessa perfekt planerade kvadratmeter i hjärtat av Mariekäll. Utanför de stora fönsterpartierna och den franska balkongen som vetter mot syd/väst ligger gården som badar i klorofyll såhär på försommaren. Lägenheten har med varsam hand underhållits under årens lopp och likaså huset som alldeles nyligen genomgick en omfattande renovering där bland annat fasad och fönster har bytts ut och moderniserats.

Lägenheten har trots sin storlek gott om förvaring i både kök och hall. Intill vardagsrummet finns en sovalkov där man kan dra sig undan och vara för sig själv. Sammanfattningsvis är detta en lägenhet som vittnar om att störst inte alltid går först. Här inryms ett hem med hög standard på 43,5 yteffektiva kvadratmeter i populära Mariekäll!

Varmt välkommen på visning! Fram tills dess får du gärna ta del av rumsbeskrivningen och information om de renoveringar som denna välskötta förening har låtit göra under de senaste åren och annat som du hittar på vår hemsida.

Varma sommarhälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners

RUMSBESKRIVNING

Via hissen tar man sig upp till våning 3 och rakt fram ligger bostadsrättslägenheten. Hallen har vitmålade väggar och ett ljusgrått klinkergolv. Här finns plats för avhängning av jackor och skor till höger. I hallen finns också ett Inbyggt städskåp samt en garderob med skjutdörrar. Garderoben har belysning inbyggd. Från hallen nås lägenhetens badrum.

Badrummet är helkaklat och genomgick ett stambyte omkring 2006-2008. På golvet ligger ett ljust klinkergolv. Badrummet är utrustat med ett badkar, skåp, en vägghängd WC-stol, spegel och ett tvättställ med kommod som installerades 2024. Vidare från hall/badrum nås bland annat vardagsrummet. Rummet är vitmålat och här ligger ekparkett på golvet. Här finns plats för en stor soffa, soffbord, TV med tillhörande möbel. Här finns även ett stort fönsterparti och den franska balkongen. Intill vardagsrummet ligger sovalkoven som går att skärma av med en persienn och ett draperi.

Köket har vitmålade väggar och ett praktiskt klinkergolv. Här finns plats för en matplats invid fönstret. Köket har vita skåpluckor och en bänkskiva i laminat samt svart/vit mosaik som stänkskydd. Kökets maskinella utrustning består av:
- Kyl/frys i rostfritt
- Spis med glaskeramikhäll och ugn
- Diskmaskin (utbytt 2024)
- Köksfläkt

ÖVRIGT

Två förråd ingår med bostadsrättslägenheten, ett större och ett lite mindre förråd som kan användas som matkällare. Föreningen tillhandahåller även ett gym i ett av husen som gjordes iordning 2019. Läs mer om vilka faciliteter föreningen tillhandahåller under "Byggnad".

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Lien 1.
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 6, hiss finns. Nya hissar/hissbyten genomfördes av föreningen 2017-2018.
Storlek:
1,5 rum varav 1 sovrum. Boarea 43,5 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgiften om lägenhetens yta härrör från föreningen. Olika mätmetoder har använts över tid. Uppmätt yta med dagens metod överensstämmer inte nödvändigtvis med angiven yta i föreningens register. Riksbyggen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verklig yta. För en exakt ytuppgift rekommederas alltid en ny uppmätning.
Övriga utrymmen:
Källarförråd samt ett matkällarförråd.
Byggnad:
Byggnadsår: 1964-1965. Föreningens byggnader värms upp med fjärrvärme. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 108 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 109 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-03-22. Utföres av Lars-Johan Lindberg, Riksbyggen. Sedan den senaste energideklarationen upprättades har en större renovering ägt rum av huset där, bland annat, modernare och mer energieffektiva fönster har satts in och fasaden har tilläggsisolerats,. Övriga utrymmen: För fritidsverksamhet inom föreningen finns lokalen "pannrummet" (port 27) som kan hyras vid speciella tillställningar, vävlokal (port 5), gym mot avgift (port 5), bastu (port 21), pingisrum (port 19), tre källsorteringsrum m.m. För den som väntar långväga gäster finns ett gästrum - med fyra sängplatser, dusch/wc samt pentry - att hyra.
TV- och internetanslutning:
Föreningen har Telia som bredband- och Tv-leverantör, bredband 100-100 och Tv Lagom.
Bilplats:
På föreningens fastighet finns såväl boende- som gästparkeringar. Parkeringsplatserna kostar 150 kr/månad utan el-stolpe alternativt 300 kr/månad med el-stolpe. Kostnad för p-plats med laddningsstation kostar ca 500 kr/månad. Kösystem tillämpas.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
1 295 000 kr, utgångspris.
Avgift:
3 123 kr/mån. I avgiften ingår vatten (kall och varmvatten), värme, ett TV-utbud och bredband.
Andelstal:
Andel i föreningen: 0.3039%. Andel av insats: 0.31918%. Andelstal för kapital uppgår till 0.3209%.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 162 812 kr. Den indirekta nettoskuldsättningen är beräknad via årsredovisningen för verksamhetsåret 2022-09-01 - 2023-08-31.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 200 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 200 kr.
Antal personer i hushållet: 2.
Observera att pantsättningsavgiften är en engångsavgift när man tar upp nya lån med bostadsrätten som säkerhet. Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, vilket elavtal man har, och hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut.
Försäkring: Hemförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande ägare har betalat ca 295 kr/mån för sin försäkring. Bostadsrättstillägg bekostas av föreningen och inkluderas i månadsavgiften. Hemförsäkringens pris skiljer sig även om den tecknas via försäkringsbolag alternativt facket.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Bostadsrätten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 573 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1433 kr som betalas av köparen.

Förening

Riksbyggen Brf Södertäljehus nr 7. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen:
Bostadsrättsföreningen äger fastigheterna Lien 1 och Hackan 4 med därpå uppförda tre byggnader, innehållande 193 st lägenheter, varav en är upplåten med hyresrätt.
Markägare: Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar:
Genomförda renoveringar/underhåll:
- 1995: Fönsterrenovering där samtliga fönster bytts ut
- 1995: Byte av samtliga reglerventiler för värmestammar
- 1998: Byte av samtliga termostat-/radiatorventiler
- 1998: Fördubbling av belysningsstolpar vid p-platserna
- 2000: Ombyggnad av tre undercentraler för värme och varmvatten
- 2001: Byte av samtliga lås i fastigheten
- 2002: Byte till nya portpartier försedda med kodlås
- 2002: Installation av datanät för bredband & kabel-tv
- 2004: Renovering av byggnadernas ventilationssystem
- 2006-07: Renovering av fasad och utbyggnad/inglasning av balkonger.
- 2006-08: Byte av avloppsstammar och renovering av badrum.
- 2006-08: Byte och uppgradering av elinstallationer, 3-fas till samtliga lägenheter.
- 2010-11: Ny takbeläggning
- 2017: Nya hissar.

Kommande renoveringar: Föreningen har under verksamhetsåret 2022-2023 börjat en omfattande renovering av fastigheterna som innefattar byte av putsfasaden inklusive byte tilläggsisolering samt byte av tak, fönster och balkongräcken till de franska balkongerna. Renoveringen har delats upp i tre delar, en etapp för respektive huskropp. Arbetet med etapp 1 påbörjades under december 2022 och hela projektet förväntas vara färdigställt under hösten 2024. Huskroppen i vilken denna lägenheten är belägen har redan renoverats.

Området

Heimdallsvägen 19 ligger med ett centralt läge i stadsdelen Blombacka. Blombacka är ett trivsamt och lummigt område med stora generösa gräsytor. Bostadsområdet består mestadels av låghus med lugna och skyddade gårdar med begränsad biltrafik. I området finns ett flertal lekplatser och närhet till fotbollsplan. Även närservice finns i området. Torekällberget är ett smultronställe där du kan besöka friluftsmuseet. Här finns äldre hus, odlingar och lantrasdjur som berättar om hur livet levdes på 1800-talet. Södertälje centrum ligger med ca 15 minuters promenad från Heimdallsvägen 7 och erbjuder flertalet butiker, restauranger och shopping. Härifrån tar du dig med pendeltåg och bussar till Stockholm och andra orter inom länet. För längre resor i Mälardalen och andra delar av Sverige går det tåg från Södertälje Syd.

Karta Klicka för större karta