Avsluta filmen

Folkparken

Hambostigen 13

Se filmen

Parhus med bästa läget i området

Här på Hambostigen 13 möts man av en social entrévåning med en ljus och öppen planlösning som ger plats för både familj och stora middagar med vänner. Stort uterum och altan i sydvästläge med spa-bad och en fin trädgård med träd och planteringar, är bara några av usparna här på "lucky thirteen".

Hambostigen 13

Typ:
Parhus
Boarea:
139  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
693 kvm
Byggår:
1998
Driftkostnad:
54 000 kr/år
Pris:
5 400 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Parhus med bästa läget i området
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Här på Hambostigen 13 bor du med A-läge i ett av Södertäljes mest attraktiva områden. Huset har en underbar trädgård med många planteringar och ett syd/-sydvästligt solläge. Bland annat växer här flertalet fruktträd, blåbärsbuskar och vinbär. För odlingsintresserade finns också ett påkostat stormsäkert växthus från Grohuset. Den stora altanen med SPA-bad och den generösa gräsmattan för lek och bus har varit ett par attribut som nuvarande ägare har uppskattat lite extra med detta boende.

Entrévåningen i huset har en öppen planlösning där bland annat kök, matplats och vardagsrum är öppna mot varandra. Uterummet, i vilket man har installerat radiatorer och en luftvärmepump, har blivit en plats som nyttjats året om som ett "extra vardagsrum". Via en dörr från uppfarten nås också det stora förrådet som ligger på andra sidan väggen om groventré och kök.

Övervåningen med sina fyra sovrum och allrum rymmer den stora familjen. Om familjebilden ser annorlunda ut kan man tänka sig att ett av rummen kan fungera som kontor, och ett annat som en lyxig walk-in-closet.

För familjen som har bott och trivts här sedan huset byggdes, har flyttlasset nu gått mot nya äventyr. Nu erbjuds nästa familj att få leva och bo på denna underbara plats. Varmt välkommen att boka in dig på en visning!

Varma vårhälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT
Vattenburen golvvärme i hela entréplan, radiatorer på övre plan. Ekparkett i samtliga rum - förutom våtrum.

Hall:
Klinkergolv som övergår till parkettgolv i inre hall. Till höger om entrén ligger entréplanets badrum.

Kök:
Köket har öppet mot vardagsrum med plats för ett matbord intill utgången till altanen. Utrustningen består av: Fullstor kyl och frys från Miele i rostfritt (ca 2015). Frysen har dock slutat fungera, vilket en framtida köpare bör känna till. Diskmaskin från Miele, även den i rostfritt (ca 2020), spis/ugn från Husqvarna med induktion och varmluft samt köksfläkt. Vinkyl i kök ingår inte i köpet.

Vardagsrum:
Vardagsrum med öppen planlösning mot köksdelen. Stora fönster i söderläge med gott om ljusinsläpp. Från matplatsdel nås uterummet.

Uterum:
Uterummet ligger i anslutning till altanen och nås från matplats/kök från huset. Rummet är ca 20 m2 stort och har heltäckningsmatta. Argonfyllda dubbelglasfönster med en värmepump som både kyler och värmer. Bygglov för uterumstillbyggnad finns.

Klädvård:
Intill kök ligger fjärrvärmeanläggning och klädvårdsutrymmet. Tvättmaskin från Miele.

Badrum:
Två badrum. Det på entréplan med dusch, WC och handfat, här fanns ursprungligen ett badkar. Platsen finns alltså för att åter installera ett badkar om så önskas. I det på övre plan finns dusch, WC, handfat, handdukstork och bastu. Båda badrummen har plastmatta på golvet.

Sovrum:
Fyra sovrum på övre plan. Separat klädkammare intill hallen intill trapp.

Hall övre plan:
Hallen på övre plan kan även fungera som ett möblerbart allrum. Från hallen nås två av sovrummen på vänster sida, och de övriga två till höger.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE FOLKPARKEN 8.
Typ:
Parhus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 139 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 693 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Uppvuxen trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 1998. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad (delvis renoverad 2018). Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Delvis renoverade 2018. Fönster: Isolerglasfönster (3-glas från Elitfönster). Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Fjärrvärme. Anläggning: installerad 1997. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 107 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 111 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-05-04. Utföres av Niklas Öberg, Marcus Holmström Byggteknik AB.
Uteplats:
Ett ca 30 m2 stort trädäck i söderläge med spabad. Altanen nås bland annat från uterummet (ca 20 m2) som är placerat i linje med kök/matplats längs husets ena gavel. Altanen rymmer, utöver ett spabad (Folkpools premiumbad "D1 Breeze" med plats för 7 personer från 2020), även loungegrupp och matplats. I trädgården finns ett stormsäkert växthus från Grohus med många fina planteringar. I trädgården finns bland annat pioner, lökväxter, olika sorters rosor, bärsbuskar, syrén och mycket mer. En mer informativ trädgårdsbeskrivning finns att tillgå på förfrågan. På baksidan av huset finns ett oisolerat förråd med plats för gräsklippare och grill mm.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Stadsnätet (nuvarande ägare har 100 mbit/s).
Bilplats:
Carport. Plats för upp till 3 bilar på tomten.
Övriga byggnader:
Varmförråd på framsidan intill carport, sammanbyggt med hus, om ca 13 kvm (skyddsrum). Brandvägg finns mellan de två bostäderna i huskroppen.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Folkparken, Detaljplan (Beslutsdatum: 1997-03-24, Senast ändrad: 2018-01-23).
Folkparken mm, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2008-04-29, Registreringsdatum: 2008-10-30, Senast ändrad: 2019-03-12).
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE FOLKPARKEN GA:1.
Rättigheter last: Ledningsrätt: FJÄRRVÄRME.
Tillträdesdag:
Omgående.

Ekonomi

Pris:
5 400 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 469 000 kr varav byggnadsvärde 2 088 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 381 000 kr och småhusbyggnad 2 088 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 2 933 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 54 000 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 10 000 kr, elkostnad 40 000 kr och vatten/avlopp 4 000 kr. Årlig elförbrukning: 19 000 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 3.
Kostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter (3 vuxna). Sophämtning och avlopp ingår i samfällighetsavgift kostar totalt ca 7500 kr/år (ligger sammanslaget under samfällighetsavgift ovan). Vattenkostnaden redovisas separat under posten "vatten och avlopp". TV/Bredband är frivilligt och redovisas därför separat. Nuvarande ägare har betalat ca 4 000 kr/år för TV och bredband.

El- och uppvärmningskostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har hemma, vilket elavtal man har, hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar.

En stor del av elförbrukningen består av laddning av elbil och uppvärmning av spabad. Innan spabadet och elbil införskaffades låg förbrukningen på ca 10 000 - 11 000 kWh per år med uterum uppvärmt hela vintern.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande ägare betalar ca 10 000 kr/år för sin försäkring.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

Såhär beskriver nuvarande ägare vad de har uppskattat mest med området:

"Området är enligt oss - och många andra - ett av Södertäljes bästa, med närhet till flera förskolor, Majtorpskolan, sjukhuset och stadskärna med centrum och restauranger. Östertälje station med goda förbindelser till Stockholm, ligger med 15 minuters promenadavstånd från huset. Den uppskattade butiken Coop Konsum Folkparken, ligger bara ett par minuters promenad från fastigheten. Ett stenkast från Coop ligger även Kusens Backe med elljusspår och utegym som centrala Södertäljes "lunga".

Området är lugnt och väldigt familjärt. Gamla Folkparken med sina grönområden samt lekpark är väldigt vackert och trivsamt för både familjer med små barn och äldre. Vi är ett av de första familjer som flyttade till Folkparken och har bott här i 25 år och har trivts väldigt bra under alla dessa år. Här hittar ni också - enligt oss - Södertäljes bästa grannar och en fungerande grannsamverkan."

Fem fördelar med området som vi har uppskattat lite extra mycket:

- Förskolan växthuset
- Majtorpskolan
- Coop Konsum Folkparken
- Sydpoolen/Actic
- Östertälje station.

Karta Klicka för större karta