Avsluta filmen

2 rok, Södra

Hälsovägen 35

Se filmen
Såld

Lugnt läge med närhet till både natur och kommunikationer

Fin och välplanerad tvåa. Lugnt läge med närhet till både promenadstråk utmed Södertälje kanal och till pendeltåget samt bussar. Vardagsrummet och balkongen har utsikt över innergården som har planteringar, lekplats och utemöbler. På innergården finns det även en grillplats att nyttja.

Hälsovägen 35

SÅLD
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
67  kvm
Antal rum:
2 rum
Våning:
2 av 4
Avgift:
2 576 kr/mån
Lugnt läge med närhet till både natur och kommunikationer
Film

Ansvarig mäklare

Anders
Liedholm

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Välkommen till Hälsovägen 35 och denna väldisponerade ljusa tvåa om 64 kvm. Att bosätta sig i Södra har sina fördelar om man vill ha närhet till kommunikationer. Här finns pendeltåg och bussar, men även närhet till påfart för motorvägen E4 och E20 - om man behöver ta bilen till arbetet. Brf Barkassen 2 och 3 med sina 82 bostadsrätter ligger lungt kring en välskött innergård med lekplats, planteringar och grillplats. I närområdet finns ett par restauranger och mindre butiker. Med en kort promenad når ni även Willys stormarknad, Södertälje Padel Club och Friskis & Svettis - för dig som gillar ett aktivt liv med lite fysiska aktiviteter. Det finns dessutom fina promenadstråk utefter Södertälje kanal mot Södertälje Centrum

Lägenheten är ljus och målades om 2020. Från det stora vardagsrummet finns utgång till balkongen, där man gärna sätter sig med en kopp kaffe och njuter av eftermiddagssolen och utsikten över innergården. I det rymliga sovrummet får du plats med både dubbelsäng och annat möblemang, så som till exempel ett skrivbord, byrå eller sittgrupp. Ett kök med rymlig matplats, där du och dina vänner kan njuta av goda middagar tillsammans. Varmt välkommen på visning till denna fina lägenhet i den stabila bostadsrättsförening Barkassen 2 och 3.

ENTRÈ
Hall/kapprum med parkettgolv som delvis är möblerbar. Bra klädförvaring i två platsbyggda garderober. Rakt fram ligger badrummet, till höger ligger vardagsrummet. På vänster sida ligger både sovrum och kök.

VARDAGSRUM
Rymligt ljust vardagsrum med parkettgolv, alla väggar är vitmålade. Utgång finns till balkong med eftermiddagssol och utsikt över innergården.

SOVRUMMET
Rymligt sovrum med ljus plastmatta och vitmålade väggar. Här finns plats för dubbelsäng men även möblerbara ytor som kan ge plats för skrivbord, sminkbord eller byrå - lite beroende på vad du har för önskemål. Praktisk klädförvaring i platsbyggda garderober.

KÖK
Stort ljust kök med två fönster och rymlig matplats. Originalkökets skåpstommar är fortfarande kvar men köksluckorna är vitlackade. Vackra retrodetaljer så som redalådor i glas finns fortfarande kvar ovanför köksbänk, gamla tidens skafferi är också kvar med ventilationslucka. Idag använder man sig nog mer av kyl och frys för matförvaring (2018). Spishäll med ugn (2018) samt köksfläkt. I hela köket ligger ljus plastmatta.

BADRUM
Helkaklat badrum med våtrumsmatta på golvet. Duschhörna, wc och tvättställ. Här finns även utrymme om man så önskar att sätta dit en tvättmaskin. Bostadsrättföreningen gjorde ett stambyte 1996 och helrenoverade hela badrummet. Vi vet inte om det är ett dåligt underarbete eller om det beror på något annat, men flera av kakelplattorna har tyvärr lossat från underlaget. Bostadsrättsföreningen har gjort en grundlig fuktutrredning enligt rapport från Ocab AB 2017-11-29 men hittar inget som tyder på att detta skall bero på fuktproblem (se bilagor). Jag räknar nog med att en köpare kommer göra om badrummet och sätta sin egen prägel på det.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 4, ej hiss.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 67 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Fjärrvärme. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 75 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 98 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-01-06. Utföres av Rickard Berg. Övriga utrymmen: Källarförråd, vindsförråd och tvättstuga.
Bilplats:
P-plats 150 kr/mån. Har separat kö. Strömuttag finns tillgängligt. Garage 400 kr/mån. Har separat kö.

Förening

Brf Barkassen 2 och 3.
Allmänt om föreningen:
Föreningen innehar med tomträtt fastigheterna Barkassen 2 och 3 och därpå uppförda tre bostadshus, med sammanlagt 82 st lägenheter och 23 st lokaler/förråd.
På föreningens fastigheter finns 11 st. garage och 28 st. p-platser som hyrs ut till de boende. Kostnaden är ca 150 kr/månaden för p-plats samt 400 kr/mån för garage, kösystem tillämpas. I dagsläget är det kö för garage och p-plats. Utanför Sjömansvägen 22-24 samt på baksidan av Hälsovägen 31-37 finns även ett antal kostnadsfria p-platser som kan nyttjas av de boende. (kontrollerat med föreningen 2019-05-10).
Markägare: Marken är tomträtt.

Utförda renoveringar:
Föreningens ekonomi är mycket god och man följer en långsiktig underhållsplan. Tidigare års större renoveringsåtgärder inkluderar bl.a:
- Stambyte (1996)
- Fasadrenovering (1999)
- Balkongrenovering
- Nya el-stammar (2012)
- Fönsterbyte (2017)
- Injustering av värmesystemet samt renovering av tvättstuga (2020)
Föreningen debiterar säljaren en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Köparen betalar eventuell pantsättningsavgift om 465 kr per lånenotering. Dessa avgifter är engångskostnader.
Inga kommande avgiftshöjningar innan nästa stämma.

Övriga utrymmen: Källarförråd samt vindsförråd, Tvättstuga.

Kommunikationer: Bostadsrättsföreningen ligger stategiskt med närhet till bra kommunikationer, både med bussar, pendeltåg samt fjärrtåg. Närhet till på- och avfart till motorväg E4 och E20.

Området

Lugnt område med närhet till Södertälje kanalen, Det finns restaurang, matvaruaffärer och andra lokala företag och affärer i närområdet.

Kommunikationer:

Bostadsrättsföreningen ligger stategiskt med närhet till bra kommunikationer, både med bussar, pendeltåg samt fjärrtåg. Närhet till på- och avfart till motorväg E4 och E20.