Avsluta filmen

Viksbergs holme

Häggstigen 35

Se filmen
Såld

Fritid eller året runt vid Mälaren med egen brygga!

"Vi föll för detta hus direkt då det ligger fantastiskt vackert. Vi gillade även den invändiga planeringen, som vi senare förädlat så som vi vill ha det. Huset ligger mycket bra placerat, fina dagar är det sol från morgon till kväll. Bastun och soldäcket vid vattnet kommer vi sakna extra mycket!"

Häggstigen 35

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
56  kvm
Biarea:
17 kvm
Antal rum:
3 rum
Tomtarea:
608 kvm
Byggår:
1989
Fritid eller året runt vid Mälaren med egen brygga!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Att få vakna upp varje morgon med utsikt över Mälaren; att kunna gå ner och ta ett morgondopp från den egna bryggan innan frukosten inmundigas på altanen; att kunna ta med sig en picknick-korg ut på sjön i båten som ligger vid bryggan; att kunna njuta av eftermiddags- och kvällssolen från den egna tomten och avsluta kvällen i en vedeldad bastu för att sedan slänga sig i det ljumma vattnet från den intilliggande bryggan, är nog en dröm för många. Nu kan det snart bli verklighet för dig!

Bostaden, som ligger med bästa sydvästläge på Viksbergs holme, på egen strand-/sjötomt mot Mälaren, kommer inom kort ut till försäljning. Utöver det fantastiska läget erbjuder fastigheten ett arkitektritat hus i nyfunkisstil med falsat pulpettak och påkostade materialval - såväl in- som utvändigt. Här finner du bl a ett påkostat kök från Ballingslöv med vitvaror fån Miele och ett underbart takfönster som sprider dagsljus till rummet, ett lika påkostat och genomtänkt badrum samt genomgående hög klass på ytskikten i övriga delar av bostaden. Här kan du bo året runt, som nuvarande ägare gör, eller utnyttja det som fritidsboende året om, som tidigare ägare gjort.

Du kan redan nu höra av dig till mig om du tycker boendet kan vara av intresse, så återkommer jag till dig när det blir aktuellt att visa bostaden.

Varma sommarhälsningar Per

ALLMÄNT

Centraldammsugare finns.

Larm, Smart Home (Tahoma) installerat.

Separat sommarvattenledning finns (igång april till oktober - lite beroende på hur kallt det är ute) via samfälligheten.

Hela huset har renoverats sedan nuvarande ägare flyttade in 2013:
- Kök från Ballingslöv med äkta granitskivor och utrustning från Miele. Takfönster med fint ljusinsläpp (2015).
- Nya trägolv i hela huset - förutom souterrängvåningen (2015).
- Badrum med handdukstork, kakel och klinker med golvvärme. Välvda duschdörrar i glas, takdusch, vägghängd toalett, öppningsbart fönster, inbyggd spegel. Kommod och skåp från Ballingslöv (2016).
- Fasad och fönster (2019).
- Nya glasräcken på samtliga altaner (2020).

Miele, kombinerad kyl/frys i köksdelen. En bredare modell som rymmer mer än en standardmodell.
Miele, kombimaskin, tvätt och tumlare, placerad i Walk in Closet (2019).

Mycket ljusinsläpp, då hela fasaden ut mot sjön har stora fönsterpartier som sitter lågt (för bästa utsikt även när man sitter ner). Moderna solskydd i samtliga fönster i huset installerades (2019).

Stora motordrivna markiser med sol- och vindautomatik, nya dukar och motorer på dessa 2021 - kan även styras manuellt med fjärrkontroll.

I vardagsrummet finns den öppna spisen med kassett - en fläkt är installerad så värmen sprids fint i huset. Utanför vardagsrummet finns ett inglasat uterum med plats för möbler, härifrån kan man gå vidare genom dubbeldörrar i trä ut till det, som ägarna idag använder som grillplats.

Platsbyggd säng (160 cm) och sängbord i sovrummet på entréplan.

Rummet i souterrängplan används idag som TV-/musikrum, men kan självklart även vara ett sovrum, om familjebilden så kräver. Här ligger det ett klinkergolv med elgolvvärme, Där finns även ett rymligt förråd. Varmvattenberedaren, som byttes 2015, är placerad inne i detta förråd, där även centraldammsugaren sitter installerad.

Klinker i hallen med underliggande elgolvvärme. Ytterdörr med galler och kodlås från Yale Doorman.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 56 m², biarea 17 m². Boareauppgift enligt Mätning. 3 rum varav 2 sovrum. Boarean är mätt av mäklaren med lasermätare. Den taxerade biarean är från Lantmäteriet.
Tomt:
Tomtarea 608 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Sjötomt sluttand emot Mälaren med egen brygga.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med souterrängvåning. Byggnadsår: 1989. Byggnadssätt: Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Fasad ut mot sjön bytt 2019. Takbeklädnad: Falsat plåttak. Fönster: Genomgående 3-glas fönster förstärkt med lamell ( inbrottsskydd ) 2019. Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Tidigare bygglov från förra ägaren finns avseende bla bastun. Direktverkande el, radiatorer från 2019. Kamin med instats.
Uteplats:
Flera terrasser, soldäck. Tomt i sydvästläge, vilket innebär sol hela dagen fram till kvällen. Översta terrassen är naturtomt. Här finns även ett kallförråd. Mellanterrassen består av bostadshuset och en plan gräsmatta. Nedre terassen har bastu med uteplats mot Mälaren, med plats för matbord och en liten grill, plan gräsmatta med plats för att eventuellt bygga ett Attefallshus. Längst ner finns ett stort soldäck. Här finns en badstege och en lift till båten.
TV- och internetanslutning:
Fiber (100 Mbit).
Bilplats:
Flera platser på parkeringen ovanför huset.
Övriga byggnader:
Bastubyggnad (vedeldad) nere vid sjön (plats för upp till 6 personer i bastun) samt en separat förrådsbyggnad.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Viksberg Ga:4.
Planer och bestämmelser: Del Av Viksberg 2:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19600623).
Viksberg 2:1 Mfl, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20100324, Registreringsdatum: 20100617).

Området

Ägarnas smultronställen i närområdet:
- 2 golfbanor (Viksbergs och Salems GK).
- Birka på Björkö.
- Rastaholms båthamn.
- 3 fina badplatser i området.
- Flertalet båtklubbar.

I området finns det en stor parkeringsplats för gäster, flera allmänna badplatser och flera båtklubbar. Det är gång-/cykelavstånd till Viksbergs golfklubb och den populära Viksbergsskolan, som byggdes för bara ett par år sedan. Stockholm tar du dig till på ca 35 minuter med bil och det finns busstrafik in till centrala Södertälje.

Färdbeskrivning:
Följ Ekvägen hela vägen in på Viksbergs holme. Vid vändplatsen, följ Idegranstigen hela vägen upp till toppen, där det finns parkeringsplatser. Gå sedan ca 40 meter fram till huset.