Avsluta filmen

Viksbergs holme

Häggstigen 20

Se filmen
Såld

Fritids- eller permanentboende med hänförande sjöutsikt!

Ett "drömmigt" läge på sydvästvänd tomt med hänförande utsikt över Mälarens inlopp mot Södertälje kanal. Ett av de bästa lägena på Viksbergs holme i mitt tycke, med asfalterad väg hela vägen fram till huset. Ägarna låter även en båtplats i Båtklubb nr: 3 ingå i köpet!

Häggstigen 20

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
28  kvm
Biarea:
25 kvm
Antal rum:
2 rum
Tomtarea:
796 kvm
Byggår:
1969
Fritids- eller permanentboende med hänförande sjöutsikt!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Ibland kommer jag till platser där jag känner att jag vill stanna kvar, det här är en sådan plats. Jag hade gått runt på fastigheten tillsammans med ägarna och gått igenom processen med hur en försäljning fungerar och berättat allting jag kände att jag behövde ta upp vid ett första möte, men ändå ville jag inte åka därifrån. Det handlade inte bara om att det var trevliga människor jag hade framför mig, det handlade mer om platsen. Jag kände det egentligen redan när jag parkerade bilen på uppfarten framför huset, men känslan blev ändå tydligare när jag nu satt i allrummet och tittade ut genom fönstret mellan tallarnas kala stammar ut mot Mälarens inlopp till Södertälje kanal. Det var en ganska kulen dag. Pertti och Sirkka hade tänt en brasa i kaminen. Visst den värmde också, men utsikten värmde själen ännu mer. Att sitta och bara titta ut på naturens skiftningar och Mälarens vatten, att få se både yrkesfartyg och privata båtar passera nedanför är nog ingenting man någonsin kan tröttna på - och det intygar ägarna också! De har ägt fastigheten sedan slutet av 1980-talet och har sedan det kommunala vatten och avloppet drogs in för några år sedan utnyttjat bostaden som fritidsboende året runt. De berättade att de köpte fastigheten av en fastighetsmäklare som själv hade blivit så förtjust av platsen att han hade köpt den direkt av dåvarande ägare. Nu ska jag inte göra samma sak som den mäklaren utan kommer säga ett stort grattis till den som får möjlighet att vakna med den här utsikten varje morgon och dessutom få ha den på hornhinnan varje kväll innan läggdags. Om det blir som fritidsboende eller permanentboende (kanske med ett nytt hus på tomten?) framöver, är det kanske just du som bestämmer!?

Den generösa detaljplanen ger möjlighet att bebygga fastigheten med ca 160 kvm BYA (den platsen byggnaden/byggnaderna tar upp på marken) och en villa kan bebyggas i två plan. Det skulle i praktiken betyda att du skulle kunna bygga en villa här om ca 300 kvm BOA (bostadsytan i två plan). Se detaljplanerna som jag har bifogat under dokument & länkar på vår hemsida för närmare beskrivning av vad och hur man kan bygga på fastigheten. Där kan du även hitta en tomtkarta där prickmarken finns med (platser på tomten man inte får bebygga).

Innan det ges möjlighet att se bostaden/tomten på plats, se bilderna och filmen vårt systerbolag Florin Parters Media Group har producerat. Då får du en försmak på vad som väntar en ny ägare till Häggstigen 20 här på Viksbergs holme.

Välkommen att boka in dig på visning och du tror att du kan "stå ut med" att leva på den här magiska platsen framöver!

Varma hösthälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Huset är byggt i souterräng. En trappa leder upp till en balkong i sydvästläge (sol hela dagen sommartid) med anslutning till bostadsdelen. Här finns ett arbetskök, ett sovrum, en WC med handfat och en storstuga med öppen spis. I souterrängplanet finns förrådsutrymme dusch och bastu.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 28 m², biarea 25 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 2 rum varav 1 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 796 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Sluttande trädgårds-/naturtomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med souterrängvåning. Byggnadsår: 1969. Byggnadssätt: Grundmur: Murad grund. Grund: Betongplatta i souterrängplan. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. El och öppens spis/kamin. Energideklaration: Energideklaration behövs ej. Eftersom bostaden använts som fritidsboende, utförs ingen energdeklaration.
Uteplats:
Flera uteplatser på tomten.
Bilplats:
Plats för flera bilar på uppfarten.
Övriga byggnader:
Förråd, utomhusgrillplats och gäststuga.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Del av viksberg 2:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1960-06-23, Senast ändrad: 2018-04-17).
Viksberg 2:1 mfl, Ändring av detaljplan (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 2009-01-20, Registreringsdatum: 2009-04-01, Senast ändrad: 2022-10-15).
Viksberg 2:1 mfl, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2010-03-24, Registreringsdatum: 2010-06-17, Senast ändrad: 2016-01-28).
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE VIKSBERG GA:4.
Rättigheter last: Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut KRAFTLEDNING.

Området

"Smultronställen" i närområdet:

- 2 golfbanor (Viksbergs och Salems GK).
- Birka på Björkö.
- Rastaholms båthamn.
- 3 fina badplatser i området.
- Flertalet båtklubbar.

I området finns det en stor parkeringsplats för gäster, flera allmänna badplatser och flera båtklubbar. Det är gång-/cykelavstånd till Viksbergs golfklubb och den populära Viksbergsskolan, som byggdes för bara några år sedan. Stockholm tar du dig till på ca 35 minuter med bil och det finns busstrafik in till centrala Södertälje.