Avsluta filmen

Viksberg

Häggstigen 14

Se filmen
Såld

Åretruntboende i soldränkt västerläge med utsikt över Mälaren!

"Det höga läget, utsikten över Mälaren, det soldränkta västerläget och den insynsskyddade platsen på altanen, har du alltid längtat hem till!"

Häggstigen 14

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
91  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
619 kvm
Byggår:
1961
Åretruntboende i soldränkt västerläge med utsikt över Mälaren!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Äntligen lite "egentid"! Du dukar upp för en skön stund i ensamhet på altanen, med den där boken som legat oläst på nattduksbordet i flera månader. Det är midsommartid och det har lugnat ner sig på jobbfronten och du kan sitta i solgasset med en kopp te, svenska jordgubbar och njuta av tystnaden. En segelbåt glider förbi och förstärker känslan av lugn som börjat sprida sig inom dig. Det här är favoritplatsen, konstaterar du igen för dig själv! Här har du tillbringat många timmar i solen genom åren och bevittnat magiska solnedgångar - sommar som vinter. Det höga läget, utsikten över Mälaren, det soldränkta västerläget och den insynsskyddade platsen på altanen, har du alltid längtat hem till! När du vill ta en paus i läsandet - om en stund - är det nog läge att gå ner till den lilla badplatsen, som ligger ett par hundra meter bort, för att ta ett svalkande dopp.

Välkommen att boka in dig på en visning för att känna in stämningen på Häggstigen 14 själv.

Hälsningar Per

ALLMÄNT

I souterrängplan inrymmer en stor hall/alt. allrum med ett vackert furugolv. Här finns också ett badrum som blev klart 2015, en tvättstuga och ett nyrenoverat sovrum med utsikt mot Mälaren.
En trappa upp finns köket, som ligger med öppen planlösning mot vardagsrum. En kamin står strategiskt placerad intill köket, för att sprida värme de kallare dagarna på året. Från kök och vardagsrum nås också de båda sovrummen och utgången till altanen.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 91 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 619 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Sluttande tomt med utsikt över Mälarens inlopp mot Södertälje kanal.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med souterrängvåning. Byggnadsår: 1961. Om-/tillbyggnadsår: 2016. Byggnadssätt: Grundmur: Krypgrund/plintgrund. Grund: Grundmurar i leca och betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: Kopplade 2+1 rutor, 2-glas i kopplade bågar. Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Sotad 2019. Luft-/luftvärmepump, el samt kamin. Renoveringar: 2012-2016 utfördes tillbyggnationen 2013 - Installation av braskamin 2013 - Inkoppling av kommunalt V/A och indragning av fiber till huset 2015 - Asfaltering av uppfart 2016 - Installation av varmvattenberedare 2017 - Installation av luft-/luftvärmepump 2020 - Målning av fasad och räcken 2020 - Korrigering/uppdatering av diverse plåtdetaljer på yttertak 2020 - Barnsäkring av räcket på altanen 2020 - Delvis bytt trall på altanen 2020 - Renovering av fuktskada i sovrum på souterrängplan.
Uteplats:
Stor altan med mälarutsikt i västerläge.
TV- och internetanslutning:
Fiber är indraget till huset men inte påkopplat.
Bilplats:
Parkering för två bilar vid tomtgräns.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Viksberg Ga:4.
Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning.
Planer och bestämmelser: Del Av Viksberg 2:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19600623).
Viksberg 2:1 Mfl, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20100324, Registreringsdatum: 20100617).
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut KRAFTLEDNING.

Området

I området finns det en stor parkeringsplats för gäster, flera badplatser (den närmaste ca 300 meter bort) och flera båtklubbar. Det är gång/cykelavstånd till Viksbergs golfklubb och den populära Viksbergsskolan, som byggdes för bara ett par år sedan. Stockholm tar du dig till på ca 35 minuter med bil och det går busstrafik in till centrala Södertälje.