Avsluta filmen

Nykvarn

Grönstensslingan 29

Se filmen
Såld

Naturskönt läge intill ån i välplanerad 1-plansvilla!

"Vi älskar verkligen läget intill ån, utsikten vi kan njuta av från vårt hus och djurlivet där, solnedgångarna kan vara totalt hänförande magiska. Vattnet som glimmar på sommaren och den krispiga snön som gnistrar i solens strålar vintertid", säger Christina (nuvarande ägare)

Grönstensslingan 29

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
100  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
575 kvm
Byggår:
2016
Naturskönt läge intill ån i välplanerad 1-plansvilla!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Föreställ dig att vakna upp en lördagsmorgon och ta med dig frukosten från köket direkt ut till det angränsande uterummet, värmen har redan börjat göra sig påmind och du öppnar skjutdörrarna, som vätter mot ån på baksidan av huset. Det glimrar i vattnet och du hör fåglarnas kvitter som en ljudkuliss från skogen bakom ån. Det blir hela dagen hemma, eftersom det har utlovats vackert väder.

Inomhus är det en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och genomgående ljusa rum. Det finns möjlighet att dela av till ytterligare sovrum (se den alternativa planlösningen), om familjebilden så kräver. Ett vackert parkettgolv från Kährs löper genom samtliga rum - bortsett från hall och badrum. Vyn genom vardagsrumsfönstren är som en vacker tavla, som skiftar med årstiderna och dygnets timmar - solnedgångar med rosa himmel är inte ovanliga! Det stora badrummet med plats för både tvättmaskin och torktumlare är mycket uppskattat - likaså den fina gästtoaletten.

Entrén framför huset har praktiska och tåliga granitkeramikplattor och leder vidare till det fantastiska växthuset från Willab Garden, som man bara älskar! Ytan är på ca tio kvm med odlingslådor och en sittgrupp, där man kan sitta och se hur det växer och knakar i lådorna - eller kanske bara njuter av miljön en stund. Växthuset har en lång odlingsbädd längs hela ena långsidan och skönt skuggande vita gardiner, som skyler solen. Tre takfönster öppnas automatiskt när det blir för varmt. De sköter luftflödet i växthuset och kan ställas in när de ska öppnas och stängas. En altan finns i anslutning till växthuset, där frukosten ibland avnjuts i morgonsolen - eller i skydd under taket av paviljongen om man så vill.

Uteköket, med bra förvaring, kan användas som planteringsbord och/eller vid matlagning. Härifrån kan man gå barfota vidare över gräsmattan till baksidan, om man vill. Den inglasade altanen/uterummet (med skjutdörrar) har "höst- och vårglas", vilket gör att många fler dagar kan tillbringas här. Med en värmekälla går det med fördel även att umgås här fina vinterdagar - kanske blir det nyårsaftonsfirande här i år!? Framför uterummet har det planerats att bygga ett trädäck över den grusbelagda ytan.

Kvällen avslutas säkert i SPA-badet, som är varmt året om, för att ge kroppen en välförtjänt avkoppling efter dagens slit och släp - eller för att du känner att du är värd det helt enkelt.

Välkommen på visning!

Hälsningar Per

Det nuvarande ägare uppskattat mest, med deras egna ord:

"Olika umgängesytor i alla väderstreck. Baksidan med den inglasade altanen, som har söderläge och kvällssol med fin utsikt ner mot ån. Fantastiska solnedgångar att njuta av. Frukostverandan i morgonsolen och möjlighet att enkelt gå till växthuset och hämta lite goda grödor. Öppen planlösning med fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Genomtänkt utemiljö med underbart läge på hus och tomt utifrån väderstrecken. Bra kommunikationsmöjligheter. Lugnt och trevligt område."


PLANLÖSNING OCH ALLMÄNT

Hall:
Klinkers 30x60cm. Väggarna är målade med en mer slitstark färg för att lättare kunna torka av eventuell smuts.

Kök:
Kährs Siena 3-stav ekparkett mattlack,15mm slipbar 3-4ggr. Kyl och frys i fullhöjd. Utrustning från Siemens: ugn, micro, kyl, frys, köksfläkt och en helintegrerad diskmaskin. Utgång till inglasat uterum.

Badrum:
Klinkers 30x60cm och 5x5cm. Flera skåp på väggen och under tvätthon. Spegelskåp och en kommod med två lådor. Värmepumpstumlare och självrengörande kondensor samt tvättmaskin - båda från Siemens.

Gästtoalett:
WC, helkaklat med klinkergolv, kommod med två lådor och ett spegelskåp.

Vardagsrum:
Likadant golv som i köket. Förberedelse för tilluft till braskamin. Utgång till frukostveranda och växthus.

Sovrum:
Idag finns två sovrum, varav det ena i anslutning till klädkammare. Båda med samma golv som i vardagsrum och kök. Möjlighet till ytterligare två sovrum (se alt. planlösning).

Oinredd vind med spång.

2,50 meter takhöjd i bostaden.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 100 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 2-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 575 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2016. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten/avlopp: Kommunalt. Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme. Anläggning: Nibe F750, installerad 2016. Larm finns. Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 55 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 99 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-04-26. Utföres av Karl-Johan Lidström, Lidström & Partners AB. Renoveringar: Inglasning av uterum 2020.
Uteplats:
Uteplats 1 med morgon-/förmiddagssol. Uteplats 2 med söderläge/kvällssol Inglasad altan med skjutdörrar från Willab Garden med höst- och vårglas för möjlighet att utnyttja rummet större delen av året. Tomten avgränsas till grannarna och baksidan med en vintergrön ligusterhäck.
TV- och internetanslutning:
Stadsnät (fiber).
Bilplats:
Carport med vidbyggt förråd. Två parkeringsplatser på uppfarten.
Övriga byggnader:
Växthus från Willab Garden, Spabad Vita Spa Prestige från Folkpool (2019).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: För Del Av Ströpsta 3:387, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20140213, Registreringsdatum: 20160701).
Ströpsta 3:387, Detaljplan (Beslutsdatum: 20070620, Registreringsdatum: 20080617).

Området

Nuvarande ägares smultronställen i närområdet:

- Turinge Ost & Vin
- Mångfaldens hus
- Bommersvik
- Kafé Änglagott
- Jägarskogen
- Många fina olika promenadvägar genom mossen från Brokvarn till Hökmossen.

Kommunikationer:

Området är mycket lugnt och trevligt, Bra grannsamverkan. Det är en kort promenad till buss. SJ-tåg i Nykvarns centrum om man vill resa vidare mot Stockholm (under 30 minuter).