Avsluta filmen

2 rok, Mariekäll

Gröna Gatan 1a

Se filmen

Nära till allt och perfekt planerade kvadratmeter i populära BRF Jasminen!

Här på Gröna Gatan 1A är "compact living" inget som utmanar - här har nämligen varenda kvadratmeter utformats på rätt sätt. Den stora insynsskyddade balkongen i perfekt solläge är en fantastisk plats att ladda kroppen och sinnet med så många soltimmar som möjligt under sommarhalvåret!

Gröna Gatan 1a

Kommande
Typ:
Bostadsrätt
Boarea:
40  kvm
Antal rum:
2 rum
Våning:
2 av 2
Byggår:
1949-1954
Avgift:
2 864 kr/mån

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Nära till allt och perfekt planerade kvadratmeter i populära BRF Jasminen!
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Snart kommer denna yteffektiva tvårumslägenhet att bjudas ut till försäljning. Detta är ett boende som checkar av det mesta på de flestas önskelista. Några saker som nuvarande ägare har uppskattat lite extra är den smarta planlösningen med fönster i flera väderstreck. Lägenheten har varsamt renoverats under åren med bland annat en ny rumsindelning, kök och ytskikt. En fin lägenhet i all ära, men i det här fallet råkar den också ligga i Brf Jasminen. Föreningen har en välordnad ekonomi och har tagits väl om hand sedan den bildades i början av 50-talet. Ett exempel på detta är föreningens solcellstak som möjliggör väldigt låga elkostnader, även för den hushållsel man konsumerar som boende.

Alltså; en välplanerad lägenhet i en bra förening som dessutom är belägen strategiskt mellan stadens centrum och fina intilliggande grönområden. Det är svårt att sammanfatta alla värden som erbjuds här på Gröna Gatan 1A, men det går redan nu att läsa mer om lägenheten och föreningen på vår hemsida. Meddela mig om du vill att jag återkopplar till dig med mer information framöver.

Varma vårhälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT OCH RUMBESKRIVNING

Lägenheten är belägen en trappa upp från porten längst in till vänster på våningsplanet. I lägenheten finns 40 väldisponerade kvadratmeter BOA. Till lägenheten hör också 2 st förråd där det ena är ca 8 m2 och det andra är ett mindre förråd/matkällare. I lägenhetens entré ryms skoställ och en hatthylla. Till vänster finns lägenhetens sovrum som har ett fönster som vetter mot nordöst. I sovrummet finns också en hel garderobsvägg som rymmer gott om förvaring.

Vidare in i lägenheten, till höger om entrén, ligger köket. Köket går i en ljusgrå nyans och har en bänkskiva i ek. Utrustningen i köket består av kyl/frys, spis med glaskeramikhäll och köksfläkt. Köket, matplatsen och vardagsrumsdelen är öppet mot varandra vilket skapar en väl tilltagen yta som gör det enkelt att umgås över rumsgränserna. Där matplatsen idag är belägen finns en djup fönsternisch med ett fint släpljus från två belysningsarmaturer.

Badrummet, som ligger intill vardagsrum och kök, renoverades i samband med ett stambyte i slutet av 90-talet och har helkaklade väggar. På golvet ligger en våtrumsmatta med vattenburen golvvärme under. I badrummet finns badkar med stänkskydd i glas, handfat med spegelskåp och en toalett.

Vardagsrummet rymmer både soffa, soffbord och TV. Härifrån nås även den stora balkongen som "förlänger rummet" ut under bar himmel. Balkongen ligger med ett söderläge och här finns plats för både planteringar och möbler. Det ogenerade läget med grönskan alldeles utanför är något som har uppskattats lite extra av nuvarande ägare.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
Gröna Gatan 1A.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 2, ej hiss.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 40 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgift grundas på senast gjorda uppmätning och kan ha förändrats därefter. HSB/bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven area överensstämmer med den verkliga. Den köpare som anser att den exakta arean är av betydelse, bör låta mäta upp bostaden före köpet.
Byggnad:
Byggnadsår: 1949-1954. Föreningens byggnader värms upp med fjärrvärme. Energideklaration: Energiklass F. Specifik energiprestanda 197 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 199 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-07-14. Utföres av Rickard Berg, RicMan Energy. Övriga utrymmen: På fastigheten upplåts 99 st lägenheter med bostadsrätt, samt 4 st lokaler och 8 st förråd med hyresrätt. Tvättstuga finns i hus nr 12 och 16. Det finns samlingslokal och övernattningsrum att hyra för föreningens medlemmar.
TV- och internetanslutning:
Telia levererar Bredband och TV som ingår i avgiften, 100/100.
Bilplats:
Föreningen förfogar över 70 st parkeringsplatser och ett garage. Parkeringsplatserna hyrs ut till medlemmarna för ca 240 kr/månad. Om man hyr en plats med laddningsmöjlighet tillkommer elkostnad för förbrukad el. Föreningen har 23 laddplatser. Kösystem tillämpas.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Avgift:
2 864 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.
Andelstal:
Andel i föreningen: 0.7233 %.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 57 888 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Den indirekta nettoskuldsättningen är beräknad via årsredovisningen för verksamhetsåret 2022-01-01 - 2022-12-31.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 106 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 106 kr.
Antal personer i hushållet: 1.
Medlemskap i föreningen kräver medlemskap i HSB. För medlemskap i HSB erläggs en andel om 500 kr (återfås vid utträde) samt en första årsavgift om 300 kr. Observera att pantsättningsavgiften är en engångsavgift när man tar upp nya lån med bostadsrätten som säkerhet. Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, vilket elavtal man har, och hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut.
Försäkring: Hemförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande ägare har betalat 1 386 kr/år för sin försäkring. Observera att bostadsrättstillägget i hemförsäkringen ingår i avgiften till föreningen. Hemförsäkringens pris skiljer sig även om den tecknas via försäkringsbolag alternativt facket.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Bostadsrätten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 573,00 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1 432,50 kr som betalas av säljaren.

Förening

HSB BRF Jasminen.

Utförda renoveringar:
Utöver löpande underhåll har föreningen genomfört följande större renoveringsåtgärder:
- Samtliga hissar renoverade (2021)
- Installerat solceller på alla tak (2019)
- Renovering tvättstugor (1997) samt nya maskiner (2017)
- Nya fönster/balkongdörrar (2010-2011)
- Nya balkonger på Gröna gatan (2007)
- Installation av bredband/telefoni (2006)
- Stambyte (1994-96)
- Byte av el-kablage (1995)

Under verksamhetsåret 2022 har föreningen låtit genomföra följande underhållsåtgärder och investeringar:
- Ny inkommande elledning till Åsvägen 16
- OVK samt injustering
- Underhåll av värmesystem i lokalerna på Gröna Gatan
- Höjda räcken utomhus
- Ny stentrappa anlagd till grillplats
- Passagesystem med porttelefoni och digitala informationstavlor med bokningssystem
- Under året påbörjades även även projekteringsarbetet för de stundande fasad- och balkongrenoveringarna.

Kommande renoveringar: Under 2024 renoveras fasaden på Gröna Gatan som har puts som är original från när huset byggdes. Planeringen är att arbetet ska vara klart vecka 33 - men enligt arbetsledaren finns det en chans att arbetet kan vara klart dessförinnan. I samband med renoveringen byts balkonggolven ut och även avdelarna mellan balkongerna. Under arbetets gång kommer det läggas transparent film på fönster. Ställning med väderskydd byggs utanpå.

Läs mer om föreningens planerade underhåll i årsredovisningen under "dokument och länkar".

Området

Boendemiljön i Mariekäll är idealisk för de som uppskattar närhet till både stadens puls och naturens lugn. Med en kort promenad når man Södertälje centrum, där man finner ett rikt utbud av butiker, restauranger och service. För naturälskaren finns det gott om grönområden och parker i närheten, perfekt för rekreation och avkoppling. Inte långt ifrån Gröna Gatan finns bland annat Torekällberget och Badparken.

Kommunikationer:

Mariekäll har goda kommunikationer till både Södertälje och Stockholm. Det finns flera busslinjer som trafikerar området och tar dig till olika destinationer. För att resa till Stockholm kan du använda pendeltåget från Södertälje centrum eller ta bilen via E4:an.

Karta Klicka för större karta