Avsluta filmen

Vattubrinken

Gransångarvägen 24

Se filmen
Såld

Åretrunt- eller fritidsboende med underbar mälarutsikt några kilometer från centrala Södertälje!

"Det bästa med huset är köket - husets hjärta - där vänner och familj naturligt samlas. Jag älskar att stå vid den höga arbetsbänken i köket med en kopp nybryggt te eller kaffe och titta ut över fjärden nedanför. Det är som en tavla jag aldrig vet hur den kommer att se ut nästkommande morgon."

Gransångarvägen 24

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
Ca. 55  kvm
Antal rum:
3 rum
Tomtarea:
2 294 kvm
Byggår:
1940
Åretrunt- eller fritidsboende med underbar mälarutsikt några kilometer från centrala Södertälje!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Tänk dig att vakna upp en vanlig måndagsmorgon med en kopp nybryggt kaffe i handen och titta ut genom fönstret mot Mälaren! Du vet att du har en fullspäckad arbetsvecka framför dig, men här och nu finns det ingenting som stör ditt lugn. Du vet att du kommer att få samma känsla när du kommer hem efter arbetsdagens slut också, när du sitter i vardagsrumssoffan och tittar ut genom fönstret. Då har tavlan framför dig målats om lite grann och det gör den ju varje dag, men känslan är densamma varje morgon och varje kväll alla dagar på året.

Så kan en dag här på Gransångarvägen 24, bara 10 minuter från centrala Södertälje, se ut. Jag tror ändå nuvarande ägare beskriver det bäst själv:

"Det bästa med huset är köket - husets hjärta - där vänner och familj naturligt samlas. Jag älskar att stå vid den höga arbetsbänken i köket med en kopp nybryggt te eller kaffe och titta ut över fjärden nedanför. Det är som en tavla jag aldrig vet hur den kommer att se ut nästkommande morgon", skriver en av ägarna till bostaden.

Den generösa detaljplanen från 2011 erbjuder byggrätt om 150 kvm i två plan och en eller två komplementbyggnader (uthus/garage) om totalt 40 kvm. Det är också möjligt att dela upp byggrätten i två bostäder om 150 kvm (BTA) vardera, alt. ett parhus (se detaljplanen för området under "dokument & länkar" på vår hemsida).

Välkommen på visning!

Varma vinterhälsningar Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT OCH PLANLÖSNING

Välrenoverat fritidshus som omvandlades till permanentboende 2019. Bostaden ligger i ett naturskönt läge och har en underbar utsikt över Mälarens inlopp från Östersjön från såväl vardagsrums- som köksfönster. Stor trädgård med gott om plats för olika projekt. Nära till natur med ett rikt djurliv och en underbar natur med otaliga vandringsstigar och motionsspår. Gemensam brygga och båtklubb en kort promenad från bostaden.

Entré genom ett inglasat uterum med utsikt över Mälaren. Hallen ligger med anslutning till både kök och badrum och har ett kapprum direkt till vänster för ytterkläder. Här finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare från LG (2019). Köket totalrenoverades (även avloppet ner till krypgrunden) 2019. Köket är utrustat med hel kyl och frys (integrerat), induktionshäll (2022), fläkt, ugn, micro och diskmaskin. Extra djupa bänkskivor och bra förvaring i skåp och öppna hyllor samt en köksö mitt i rummet. Köket ligger öppet mot vardagsrummet som har anslutning till de båda sovrummen (det större med fyra fasta garderober, det mindre sovrummet - som idag fungerar som syrum - med en fast garderob) och till altanen med västerläge. Mellan kök och vardagsrum finns en öppen spis med kamininsats. Badrummet är utrustat med WC, duschhörna och handfat/kommod samt badrumsskåp. I krypgrunden finns ett litet kallförråd för kylda drycker e. d. och förvaringsmöjligheter finns även på vinden.

SÄLJARNAS EGNA REFLEKTIONER

"Ett populärt inslag bland vänners barn (och vuxna) är de stora lastbåtar som trafikerar Mälaren utanför - de är ofta upphov till glada tillrop och förtjusning från såväl vuxna som barn. Från vardagsrummet går man ut på altanen som har ett insynsskydd. Här finns plats för ett stort möblemang och utrymme för många gäster när man umgås på sommaren.

I trädgården finns det alltid något att göra (eller att inte göra) på den stora gräsmattan. Ett vildvuxet buskage och en litet skogsparti möter oss när vi kommer in på tomten. Det finns ett inhägnat trädgårdsland med vinbärsbuskar och plats för odling. Det finns även ett växthus som renoverades 2021 med nya rutor och grundarbete på hobbynivå. Här finns plats för att odla tomater (vi har haft 22 st i pallkragar). Det finns också plats att ställa in en liten sittgrupp. På sommaren, då det är för varmt i växthuset, kan man sitta på den lilla uteplatsen precis bredvid - kanske ställa en grill eller Murika och en cafégrupp här?

Flaggstång finns, skulle behöva en ommålning, men för den händige ska det säkert inte vara ett problem. I ett vildvuxet buskage finns det hallonbuskar som ger en hel del bär. Det finns även två äppelträd och ett plommonträd. Mitt på tomten står en gigantisk ek som är så vacker på sommaren att man ibland undrar om man hamnat i paradiset".

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea ca 55 m². Boareauppgift enligt Taxeringsinformationen. 3 rum varav 2 sovrum. Den taxerade ytan är 55 kvm. Utöver boarean finns ett inglasat uterum om ca 10 kvm i direkt anslutning till entréhallen. För en exakt ytuppgift rekommenderas en mätning.
Tomt:
Tomtarea 2 294 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 1940. Om-/tillbyggnadsår: 1977. Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: Isolerglasfönster (nya 2022). Ventilation: Självdrag. Vatten: Kommunalt vatten och borrad brunn. Avlopp: Kommunalt avlopp. Luft-/luftvärmepump, radiatorer och kamininsats. Energideklaration: Energideklaration är beställd. Renoveringar: 2019, omfattande renovering från fritidsboende till permanenthus. Bl.a uppdaterades kökets avlopp för nya köket, ommålning i hela huset och nylagd parkettgolv i köket. 2022 fönsterbyte.
Uteplats:
Stor uteplats/altan med utgång från vardagsrummet, delvis under tak, med em/kvällssol (västerläge).
TV- och internetanslutning:
Fiber via stadsnätet.
Bilplats:
Gott om parkeringar på uppfarten till husen.
Övriga byggnader:
Isolerad gäststuga, ett växthus och ett enklare förråd/snickarbod.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Vattubrinken Ga:1.
Planer och bestämmelser: Dammkärr-Vattubrinken, Detaljplan (Beslutsdatum: 20110523, Registreringsdatum: 20111101).
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Området

Nuvarande ägarnes fem smultronställen i området:

- Fem minuters promenad till badbrygga och badplats.
- Närhet till ekologisk plantskola (Trädgården).
- Om man vill kan man följa vattenlinjen tills man kommer till en runsten precis vid vattnet.
- Biotopskyddsområde precis nedanför tomten där man kan uppleva urskogen.
- Det finns en granne lite längre bort som säljer "Vattubrinkshonung" från bin som flugit runt i områdets mångfald.