Avsluta filmen

Glasberga sjöstad

Glasberga gård Södra Flygeln

Se filmen

Känslan av att vara på en slottsweekend, varje dag!

Tänk dig att få vakna upp varje morgon i en slottsmiljö, i ett kulturminnesmärkt boende med en stor fruktträdgård och en porlande damm på baksidan av huset - i ett soldränkt söderläge. Framåt våren/sommaren 2023 kan drömmen bli sann!

Glasberga gård Södra Flygeln

Kommande
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
240  kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
2 131 kvm
Byggår:
1600
Pris:
6 800 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Känslan av att vara på en slottsweekend, varje dag!
Alla bilder
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Framåt vårkanten/försommaren 2023 planeras denna anrika herrgårdsflygel bjudas ut till försäljning. Det är en av få friköpta flygelbyggnader i Stockholms län och har en historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, då häradshövding Johan Wattrang lät uppföra Glasberga herrgård med dess två flygelbyggnader. Gården var på den tiden en del av Glasberga säteri som då var en stor jordbruksegendom.

Jag kan bokstavligen känna historiens vingslag när jag besöker bostaden sommaren 2022. Även om byggnaden har renoverats med varsam hand under åren, finns många tidstypiska detaljer kvar. "Känslan av att bo i en herrgårdsmiljö är ständigt närvarande", berättar Hanna och Johan som bor här nu. Här finns bl a fyra kakelugnar (ej i bruk), djupa fönsternischer med massiva bänkar i natursten och takplafonder mm. Under de senaste fem åren har t e x kök och badrum (på entréplan) byggts om, elen i huset bytts ut, golv slipats, fasaden renoverats och i princip alla ytskikt (bortsett från badrummet på övre plan som renoverades 2005) genomgått en ansiktslyftning.

Det nuvarande ägare också uppskattar mycket med boendet här är kommunikationerna. Det finns flera lekparker i närheten och en förskola som ligger ett par hundra meter från huset (vid busshållplatsen). Det finns en skola vid Östertälje pendeltågsstation, det är nära till handelsplats Moraberg och Ica Maxi, samtidigt som man bor i ett lugnt och familjevänligt område.

Om du känner att det här är ett boende som kan tilltala dig, hör gärna av dig så återkommer jag till dig när det ges möjlighet att se bostaden på plats. Till dess, se gärna rundvandringen jag gjorde på fastigheten i slutet av sommaren 2022 på vår hemsida, så får du en försmak av vad som väntar en ny ägare till Glasberga gårds Södra Flygel. Uppgifterna i beskrivningen kommer uppdateras inför att vi går ut med försäljningen, som planeras framåt våren/sommaren 2023.

Vintervarma hälsningar från Per och teamet på Florin Partners

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE GLASBERGA 1:25.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 240 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 6 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 2 131 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan trädgårdstomt med en stor frukträdgård med bl a nio äppelträd samt rabatter och gräsmatta. Pioner, syrén, hägg, rosor, dagliljor, lavendel, örter mm. En damm med vattenväxter och "vattenfall" återfinns också i denna fantastiska parkmiljö.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 1600. Byggnadssätt: Grundmur: Gråsten/granit. Grund: Torpargrund. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts (renoverad 2021). Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag, med stöd av forserad frånluft i våtrum. Vatten: Enskilt vatten året om. Avlopp: Enskilt avlopp. Fjärrvärme.
Uteplats:
Altan i söderläge (på baksidan) med sol till sen em, mindre uteplats på gräsmattan med kvällssol.
TV- och internetanslutning:
Fiber installerat.
Bilplats:
Parkering på gården med plats för tre bilar. Elbilsladdare installerad 2022.
Servitut, planbestämmelser mm.:
: Avtalsnyttjanderätt Fjärrvärmeledning.

Ekonomi

Pris:
6 800 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 813 000 kr varav byggnadsvärde 2 263 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 550 000 kr och småhusbyggnad 2 263 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 4 500 750 kr.
Driftkostnad:
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Entréplan

Övre plan

Karta Klicka för större karta