Avsluta filmen

Mörkö

Gärdestugan

Se filmen
Såld

Sommaridyllen Gärdestugan - Mörkö

Innanför de lummiga björkarna på den friköpta tomten om 1528 kvm ligger Gärdestugan ca 1 km från färjeläget Oaxen på Mörkö. Ett charmigt fritidshus på drygt 40 kvm fördelat på 2 rum, med många bevarade detaljer. Ny borrad brunn, samt nytt avlopp installerat 2020. Fiber 2022. Uthus samt jordkällare

Gärdestugan

SÅLD
Typ:
Övrigt
Boarea:
40  kvm
Antal rum:
2 rum
Tomtarea:
1 528 kvm
Byggår:
1939
Sommaridyllen Gärdestugan - Mörkö
Film

Ansvarig mäklare

Anders
Liedholm

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Välkommen till Gärdestugan, en liten sommaridyll med torpkänsla som uppfördes någon gång på 1930- talet. Bostaden ligger vackert inbäddad bland björkar och syrener. Huset har en stor utvecklingspotential för den som vill få till ett permanentboende. De senaste två åren har en rad förbättringar skett: bl a en ny borrad brunn, ett nytt avloppssystem, skorstenen är om-murad ovan tak och rökkanalerna tätade. Fiber är också indraget. Huset som är på drygt 40 kvm är fördelat på 2 rum, allrum och kök med många bevarande detaljer såsom vackra spegeldörrar, fint furugolv i allrummet med kamin och vedspis i köket. På tomten finns även ett enklare uthus/förråd, jordkällare samt utedass.

På Mörkö finns många attraktiva fritidshus men de flesta är upplåtna med arrende. Gärdestugan tillhör undantagen och är friköpt, dvs. du äger även marken - och har då möjligheter att belåna fastigheten. Dessutom betydligt större möjligheter att söka bygglov för utbyggnad eller tillbyggnad.

PLANLÖSNING

Entré/hall
I entrén/hallen ligger det en ljus linoleummatta på golvet, till höger innanför dörren finns en liten garderob, här finns även säkrings-skåp för elen. Spegeldörren rakt fram tar dig in till köket och matplatsen. Spegeldörren till vänster tar dig in till allrummet.

Allrummet
Vackert furugolv på golvet, fönster i två väderstreck här finns plats för säng och sittgrupp. Kaminen i rummet ger dig både trivsel och värme. Fiber finns nyligen indraget i rummet. Liten klädkammare/garderob för praktisk förvaring.

Köket.
Köket är rymligt och har ett gammalt linoleum golv. I ena hörnet finns vedspisen kvar och fungerar att elda och laga mat på. Det finns även en bänkspis med två plattor och ugn. I skafferiet finns även kyl med frysfack. Framför fönstret finns det gott om utrymme för matplats. För två år sedan borrades en egen brunn vilket höjde standarden i huset med indraget vatten och en varmvattenberedare installerades under diskbänken i köket. Här finns stor potential och plats att modernisera köket för den som önskar.

Fakta

Typ:
Övrigt. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 40 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 2 rum varav 1 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 528 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Trädgårds- och naturtomt med jordkällare.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plans hus. Byggnadsår: 1939. Byggnadssätt: Grundmur: Huggen sten. Grund: Torpargrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster med spröjs. Ventilation: Självdrag. Vatten: Enskilt vatten året om. Avlopp: Avloppsbrunn med infiltration. Skorstenstyp: Murad skorsten. Skorstenen är om murad ovan tak och tätad, Monterat nytt skorstensskydd. Godkänd för eldning. Många bevarade detaljer så som de fina 2-glas kopplade fönstren med spröjs, fina innedörrar med speglar, vackert furugolv i allrummet, vedspis och kamin. Plåttaket omlagt för ett par år sedan. Skorstenen genomgången och fixad 2021. Direktverkande el, Kamin samt vedspis. Energideklaration: Energideklaration behövs ej.
Uteplats:
I trädgårdstomten finns det flera platser man kan välja att sätta sig för att njuta av en kopp kaffe eller kanske söka sig skydd under någon av träden i skuggan för att njuta av en god bok.
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget.
Bilplats:
Parkering för bil kan du göra utefter vägen på gräsmattan på tomten.
Övriga byggnader:
Bod/uthus med plats för förvaring av verktyg. Ena delen av boden är uppmålad och enkelt isolerad och kan användas som extra sovrum för övernattande gäster sommartid. Enklare utedass. Varmvattenberedare finns installerat i köket under diskbänken, Utomhus dusch finns på baksidan av huset. Ny brunn är borrad till fastigheten med eget isolerat pumphus, här finns även vattenutkastare för tomtbevattning.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Hölö-Mörkö, Landskapsbildsskydd (Beslutsdatum: 19680517).
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Området

Gärdestugan ligger på vägen ut mot färjläget mot Oaxen, Inte långt från Creperi Marie,.

Övrigt

Här finns stora möjligheter att göra detta till en permanentbostad. Möjlighet finns även att lägga ner en sluten tank och koppla på en snålspolande toalett, Anmälan måste dock göras till Södertälje kommun.