Avsluta filmen

Bergvik

Gabrielsvägen 8

Se filmen
Såld

Allt på ett plan i underbara Bergvik!

"Det vi gillar mest med huset är att det är ljust, att allting finns på ett plan och att det finns tre utgångar till baksidan. Det är insynsskyddat och vi känner oss inte iakttagna. Det lugna området, grillplatsen och SPA-badet på baksidan kommer vi sakna extra mycket!", säger Johan som bor här nu.

Gabrielsvägen 8

SÅLD
Typ:
Radhus
Boarea:
128  kvm
Biarea:
30 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
557 kvm
Byggår:
1961
Allt på ett plan i underbara Bergvik!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Ett till synes ganska anspråkslöst boende möter mig när jag kliver ur bilen på en garageuppfart i Bergvik - ett av Södertäljes absolut finaste bostadsområden. Det är ett par dagar kvar till midsommarafton och vädret fortsätter att visa sig från sin bästa sida. "Döm inte boken efter omslaget", säger talesättet - och det passar verkligen in här! När jag möter Johan vid entrén, så minns jag att jag förmedlade huset till honom och familjen för ca 15 år sedan. Vi konstaterar båda att det är skrämmande vad tiden går fort.

Väl inne i bostaden ser jag att det hänt mycket under de år som gått - även om jag inte kan påstå att jag minns hur allting såg ut, när familjen flyttade hit. Vardagsrummet har öppnats upp och en skjutdörr ut till baksidan har installerats. Här finns numer en stor altan (upplyst kvällstid) med realax-del och SPA-bad. Altanenen nås även från sovrum och badrum. Baksidan ligger med ett insynsskyddat läge och har en lagom stor gräsplätt för lekar och med staket runt om. Alla badrum har renoverats. Tvättstugan har byggts om och köket likaså. Rummen har självklart målats- och tapetserats om under åren också. Mycket har som sagt ändrats och förbättrats, men den mysiga känslan finns kvar i huset. Bl a finns glasmosaiken (original från byggnadsåret) på golvet i entréhallen kvar och även runt den vackra öppna spisen i vardagsrummet - underbart!

Hur fint och välgjort allting än är i bostaden, så är det nog området och läget som är det bästa trots allt, eller som Johan som bor här idag säger: "Det bästa är läget - lätt bästa området i stan - och mycket lugnt!"

Varma sommarhälsningar från Per och teamet på Florin Partners.

ALLMÄNT

Hall med glasmosaik i entrédelen (original) som övergår till ekparkett.
Köket renoverades 2006. Massiva ekluckor och lådor. Svart kakel ovan bänkskivan i massiv ek. Ekparkettgolv. Utrustning: Spis, ugn, fläkt, diskmaskin Miele (2006), kyl och frys LG (2019).
Tre badrum, renoverade av fackmän 2010 (kvitton finns). Hyllor och skåp från Ikea. Kakel och klinkergolv i samtliga badrum. Handdukstork i stora badrummet.
Golvvärme i alla badrum. Avloppsmanschetterna är felaktigt monterade (går att försegla med garanti via Remaljeringsbolaget), ingen vattenskada eller några problem under 11 år.
Stort vardagsrum som har öppnats upp (tidigare ett väggparti mellan två rum). Ekparkettgolv och öppen spis (med glasmosaik runt - original!). Utgång från vardagsrum till altanen på baksidan.
Tre sovrum. Två med parkettgolv, ett med laminatgolv. Bra förvaringsmöjligheter.

STÖRRE RENOVERINGAR

- 2006 Köket renoverades.
- 2010 Pannrum ombyggt till dusch och toalett. Byggt gästtoalett och dusch. Ny tvättstuga och badrum.
- 2014 Byggt om och gjort vardagsrummet större (tidigare en vägg mellan rummen - potentiellt sovrum).
- 2015 Byggdes staket och altan. Det sattes upp altanbelysning och drogs el. Det sattes in glasskjutdörr från vardagsrummet ut mot altanen. SPA-bad installerades.

Fakta

Typ:
Radhus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 128 m², biarea 30 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 557 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 1961. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Lättbetongelement (Siporex). Bjälklag: Betong och trä. Fasad: Lättbetongelement (Siporex). Puts (baksidan målad 2014). Takbeklädnad: Papp. Fönster: 2- och 3-glas. Baksidan skjutdörr 3 glas, Stora sovrummets dörr och 1 fönster 3-glas, monterat 2014. Ventilation: Självdrag, forserad ventilation i badrum. Vatten/avlopp: Kommunalt. Skorstenstyp: Tegel. Fjärrvärme (2008). Energideklaration: Energideklaration är beställd.
Uteplats:
Två uteplatser, en på framsidan med sydvästläge (sol från morgon till kväll) och en på baksidan med nordostläge.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Stadsnätet.
Bilplats:
Vidbyggt garage och parkering på uppfarten (även parkeringsmöjligheter längs med vägen utanför).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Bergviksgärdet, Stadsplan (Beslutsdatum: 19781214).
Lutan, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19730528).
Rättigheter last: Avtalsservitut: Avloppsledning - Se beskrivning.
Ledningsrätt: Tele.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut AVLOPPSLEDNING.

Området

Det bästa med närområdet enligt nuvarande ägare:

1 Närheten till "allt".
2 Mälaren med bad- och båtliv.
3 Perfekt för hundägare med fina gångstråk.
4 Bra grannar.
5 Det lugna området.