Avsluta filmen

4 rok, Östertälje

Furuvägen 5

Se filmen
Såld

Modernt boende med anor från en svunnen tid.

Det storslagna sekelskifteshuset i tre våningar är en av de historiskt mest signifikanta Wallinska villor som grosshandlare Johan W. Wallin lät uppföra i slutet av 1800-talet - och är alltså en av de äldsta byggnaderna som fortfarande står kvar i Östertälje.

Furuvägen 5

SÅLD
Typ:
Bostadsrätt
Boarea:
125  kvm
Antal rum:
4 rum
Våning:
2 av 3
Byggår:
1890
Avgift:
4 200 kr/mån
Modernt boende med anor från en svunnen tid.

Ansvarig mäklare

Anders
Liedholm

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Sommaren är här och du njuter en lätt frukost i köket och låter blicken vila på den prunkande trädgården. Efter denna stilla stund tassar du genom lägenheten på de sköna trägolven, som du gör nästan varje morgon, för att väcka väggarna och känna hur lugnet sprider sig. Du går genom det rymliga vardagsrummet till biblioteket för att leta fram den där boken du så länge velat läsa. När du sedan står på den vidsträckta balkongen och tittar ner mot poolen, bestämmer du dig för att ta några simtag innan resten av huset vaknar. Du lyfter blicken och ser Södertälje-kanalens inlopp och fritidsbåtarnas master från Östertäljes båtklubb. Att promenera in till centrum - istället för att ta bussen den korta sträckan - skulle säkert göra dig gott. I tankarna planerar du för den lunch du ska ha med ett par kära vänner och ämnar tillreda den i poolens utekök. Ja, det är en perfekt dag för det."

Den spatiösa lägenheten, som nu väntar på sin nya ägare, ligger på andra våningen. De fyra rummen har genomgående vackra "barfotavänliga" trägolv. I badrum och tvättstuga är golven schackrutiga, enligt dåtidens imposanta mode. Rakt fram från hallen ligger ett stort vardagsrum som leder ut till den imponerande balkongen. Utsikten över Södertälje-kanalens inlopp och Östertäljes båtklubb är storslagen.

År 1980 bildades fastighetsföreningen som nu äger fastigheten Östertälje 40:1 med därpå uppfört flerbostadshus. Två andra lägenheter finns i föreningen: på våningsplan 1 och våningsplan 3.
På var sida om vardagsrummet leder dörrarna till ett bibliotek och ett sovrum. Ytterligare ett sovrum nås in till vänster från hallen, medan det öppna och smakfullt inredda köket ligger till höger.
Huset vilar stolt i den betagande trädgården där även poolen, med tillhörande pergola och utekök, inbjuder till umgänge.
Det tar bara någon minut att promenera till Östertälje station där man kan välja mellan pendeltåg (till Stockholm på ca 30 min.) och åtskilliga bussförbindelser. Den Wallinska villan erbjuder ett modernt boende med anor från en svunnen tid!

ALLMÄNT OCH PLANLÖSNING

Välkommen till denna sekelskiftesvilla som idag är en bostadsförening med tre lägenheter, en lägenhet på varje plan.

ENTRÈ
Vacker tidstypisk entré med dubbeldörr till rymligt trapphus, här finns många bevarade detaljer, eller vad sägs om den gamla rikstelefonen! Den breda vackra furutrappen tar dig upp till lägenheten som ligger på våning 2 av 3.

HALL
När du kliver in genom dubbeldörren till lägenheten möts du av ett vackert slipat furugolv, tidstypiska vitmålade speglar på väggen, praktisk klädkammare och garderob för förvaring. Till vänster ligger badrum samt toalett och sovrum, Rakt fram öppnar lägenheten upp sig med ett stort vardagsrum, till höger ligger köket.

BADRUM
Badrum uppfört 2005 i klassisk stil, så som det svart/vita klinkergolvet som lagts i schackmönster på diagonalen. Helkaklade vita väggar. Här finns badkar på tassar för mysiga SPA-stunder. Duschhörna med glasdörrar, tvättfatskomod samt WC, Golvvärme

TOALETT
Mittemot badrummet ligger en toalett med tvättfatskomod förberett för dusch, här finns också tvättmaskinen. Hela toaletten renoverat i samma stil som badrummet. Golvvärme.

SOVRUM
Ett ljust och trevligt sovrum med fönster åt två håll, inbyggda garderober samt på platsbyggd bokhylla för förvaring, här finns plats för dubbelsäng. Vackert furugolv, samt vitmålade speglar till underkant på fönstren, resten av väggarna är målade i en gråblå färg vilket skapar en härlig kontrast till de vitmålade speglarna och fönstren.

KÖK
Stort och rymligt kök som renoverats och ombyggts 2005 av fackmän. I den vackra matplatsen kan man inte bara njuta av maten, utan också av utsikten med fönster åt tre väderstreck. Köksutrustningen är modern men man har valt att även här bevara känslan från sekelskiftet, då man satt in vackra vitmålade spegeldörrar i köksskåpen - och en hel rad vitrinskåp med fönsterglas. Integrerad diskmaskin, spishäll med fläkt, kyl och frys i rostfritt.

VARDAGSRUMMET
Här hittar du tre rum i fil, varav vardagsrummet ligger i mitten. Till vänster ligger biblioteket och till höger ligger ett sovrum alt./TV-rum, Rakt fram finns en dubbeldörr som leder ut till balkongen under tak i sydvästläge, med utsikt över Södertälje-kanalens inlopp och Östertälje båtklubb. De vackra furugolv och den höga takhöjden skapar en härlig atmosfär i rummet.

BIBLIOTEK/ARBETSRUM
Ljust och trevligt rum med fönster åt två väderstreck och utsikt över poolområdet. På ena väggen finns en platsbyggd bokhylla för förvaring, Här ligger ett vackert slipat furugolv. Detta rum kan med fördel användas som sovrum. Med dubbla skjutdörrar kan du stänga till rummet mot vardagsrummet.

TV-RUM/SOVRUM
Idag används rummet som ett Tv-rum men kan också användas som sovrum. Fönster mot Södertälje-kanalens inlopp. Vackert furugolv och ljusgråmålade speglar på väggen upp till fönstrens nederkant - resten av väggen är vitmålad.

BALKONGEN
Stor och rymlig balkong under tak. På gavlarna finns det fönster, vilket skapar lite vindskydd men man behåller ändå utsikten! Långsidan av balkongen är öppen mot sydväst. Här finns ett handsnidat balkongräcke i trä med snickarglädje. För den som vill är det inte omöjligt att glasa in hela balkongen - för att på så sätt förlänga säsongen.

UTFÖRDA RENOVERINGAR I FÖRENINGEN
Nya vattenledningar, vvs och el. Tilläggsisolering, samt ljudisolering av innertak 2005, nya radiatorer, ombyggnad av kök och badrum samt toalett 2005, fiber från 2019, Huset och tak målades 2008. invändigt är alla golven slipade, nytt ytskickt på väggar

KOMMANDE RENOVERINGAR I FÖRENINGEN
Dags för ommålning av huset inom 3 år.

Fakta

Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3, ej hiss.
Storlek:
4 rum varav 2-3 sovrum. Boarea 125 m². Boareauppgift enligt säljaren.
Byggnad:
Byggnadsår: 1890. Bergvärmeanläggning från 2010 från dubbla kraftfulla bergvärmepumpar. Energideklaration: Energiklass E. Energiprestanda, primärenergital 137 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2019-10-24. Utföres av Marcus Holmström. Övriga utrymmen: Förutom gemensamt källarutrymme, finns en fantastisk trädgård med poolområde, uteplats med pergola och utekök, samt cyckelförråd. eget källarförråd på ca 8 kvm, samt gemensamt förråd på ca 15 kvm.
TV- och internetanslutning:
Bostadsrättförening har dragit in fiber till lägenheten, abonnemang tecknas separat av varje bostadsrättslägenhet.
Bilplats:
Det finns en parkeringsplats till varje lägenhet samt en gästparkering, samt möjlighet att parkera på grusgång i trädgården.

Förening

Brf Villa Strandliden.