Avsluta filmen

4 rok, Östertälje

Furuvägen 5

Se filmen

Sekelskiftesvåning i en Wallinsk grosshandlarvilla från 1800-talet!

Det storslagna sekelskifteshuset i tre våningar är en av de historiskt mest signifikanta Wallinska villor som grosshandlare Johan W. Wallin lät uppföra i slutet av 1800-talet - och är alltså en av de äldsta byggnaderna som fortfarande står kvar i Östertälje.

Furuvägen 5

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
129  kvm
Antal rum:
4 rum
Våning:
2 av 3
Byggår:
1890
Avgift:
5 900 kr/mån
Pris:
4 580 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Sekelskiftesvåning i en Wallinsk grosshandlarvilla från 1800-talet!
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Här på Furuvägen 5 erbjuds en sekelkiftesvåning med en stor dos av karaktär och känsla. Här bor du i ett smakfullt renoverat hem med attribut såsom tre rum i fil och en stor balkong med utsikt över inloppet till Södertälje kanal och Östertälje båtklubb. I föreningen finns även en vacker trädgård med både pool och utekök. Den spatiösa lägenheten, som nu väntar på sin nya ägare, ligger på andra våningen i villan som grosshandlare Johan W. Wallin lät uppföra på slutet av 1800-talet. De fyra rummen har genomgående vackra "barfotavänliga" trägolv. I badrum och tvättstuga är golven schackrutiga, enligt dåtidens imposanta mode. Rakt fram från hallen ligger ett stort vardagsrum som leder ut till den imponerande balkongen.

År 1980 bildades bostadsrättsföreningen som nu äger fastigheten Östertälje 40:1 med därpå uppfört flerbostadshus. Två andra lägenheter finns i föreningen: på våningsplan 1 och våningsplan 3. På var sida om vardagsrummet leder dörrarna till ett bibliotek och ett sovrum. Ytterligare ett sovrum nås in till vänster från hallen, medan det öppna och smakfullt inredda köket ligger till höger. Huset vilar stolt i den betagande trädgården där även poolen, med tillhörande pergola och utekök, inbjuder till umgänge. Det tar bara någon minut att promenera till Östertälje station där man kan välja mellan pendeltåg (till Stockholm på ca 30 min.) och åtskilliga bussförbindelser. Den Wallinska villan erbjuder ett modernt boende med anor från en svunnen tid!

Det finns mycket mer att berätta om denna våning. Du hittar mer information i rumsbeskrivningen och övriga texter på vår hemsida. Välkommen att boka in dig på en visning!

Varma hälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT OCH PLANLÖSNING

Välkommen till denna sekelskiftesvilla som idag är en bostadsrättsförening med tre lägenheter med en lägenhet på varje plan.

ENTRÈ
Vacker tidstypisk entré med dubbeldörr till rymligt trapphus, här finns många bevarade detaljer, bland annat den gamla rikstelefonen. Den breda vackra furutrappen tar dig upp till lägenheten som ligger på våning 2 av 3.

HALL
När du kliver in genom dubbeldörren till lägenheten möts du av ett vackert slipat furugolv, tidstypiska vitmålade speglar på väggen, praktisk klädkammare och garderob för förvaring. Till vänster ligger badrum, gästtoalett och sovrum, Rakt fram öppnar lägenheten upp sig med ett stort sällskapsrum som är det mittersta av tre rum i fil. Till höger från hallen ligger köket.

BADRUM
Badrum uppfört 2005 i klassisk stil, så som det svart/vita klinkergolvet som lagts i schackmönster på diagonalen. Helkaklade vita väggar. Här finns badkar, duschhörna med glasdörrar, tvättfat med kommod, WC. I badrummet finns även golvvärme (elcomfortvärme).

TOALETT
Mittemot badrummet ligger en toalett med tvättställ och kommod. Rummet är förberett för dusch om behovet av ett ytterligare badrum skulle uppstå. Här finns också tvättmaskinen. Hela toaletten är renoverad i samma stil som badrummet. Golvvärme.

SOVRUM 1
Ett ljust och trevligt sovrum med fönster åt två väderstreck, inbyggda garderober och platsbyggd bokhylla för förvaring. Vidare ligger här ett vackert furugolv och det vitmålade speglarna i underkant på fönstren skapar en fin kontrast till väggarna som är målade i en gråblå nyans.

KÖK
Stort och rymligt kök som renoverades 2005 av fackmän. I den vackra matplatsdelen av köket kan man inte bara njuta av maten, utan också av utsikten med fönster åt tre väderstreck. Köksutrustningen är modern men man har valt att även här bevara känslan från sekelskiftet, då man satt in vackra vitmålade spegeldörrar i köksskåpen - och en hel rad vitrinskåp med fönsterglas. Integrerad diskmaskin, spishäll med fläkt, kyl och frys i rostfritt.

VARDAGSRUM/SÄLLSKAPSRUM/SOVRUM 1
Här hittar du tre rum i fil, där vardagsrummet ligger i mitten. Till vänster ligger biblioteket och till höger ligger ett sovrum, Rakt fram finns en dubbeldörr som leder ut till balkongen under tak i sydvästläge, med utsikt över kanalinloppet och Östertälje båtklubb. De vackra furugolv och den höga takhöjden skapar en härlig atmosfär i rummet.

BIBLIOTEK/ARBETSRUM ALT. SOVRUM 2
Ljust och trevligt rum med fönster åt två väderstreck och utsikt över poolområdet. På ena väggen finns en platsbyggd bokhylla för förvaring, Här ligger ett vackert slipat furugolv. Detta rum kan med fördel användas som sovrum. Med dubbla skjutdörrar kan du stänga till rummet mot vardagsrummet.

SOVRUM 3
Fönster mot kanalinloppet. Vackert furugolv och ljusgråmålade speglar på väggen upp till fönstrens nederkant - resten av väggen är vitmålad och fina barnboksmotiv har målats på.

BALKONGEN
Stor och rymlig balkong under tak. På gavlarna finns det fönster, vilket skapar lite vindskydd men man behåller ändå utsikten! Långsidan av balkongen är öppen mot sydväst. Här finns ett handsnidat balkongräcke i trä med snickarglädje som har renoverats av nuvarande ägare.

UTFÖRDA RENOVERINGAR I FÖRENINGEN OCH I LÄGENHETEN
Nya vattenledningar, vvs och el, tilläggsisolering, samt ljudisolering av innertak gjordes 2005. I lägenheten installerades samma år även nya radiatorer och man lät genomföra ombyggnad av kök och badrum samt toalett. Fiber installerades 2019, Invändigt har ytskikt bytts ut och renoverats löpande. Föreningen har under de senaste åren renoverat och målat om fasaden (2022), renoverat poolen (2023) och bytt ut dörren till förrådet (2023). Nuvarande ägare har även nyligen renoverat balkongstaket.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3, ej hiss.
Storlek:
4 rum varav 2-3 sovrum. Boarea 129 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Lägenheten på planet under är lika stor och har uppmätts till 129 kvm.
Byggnad:
Byggnadsår: 1890. Bergvärmeanläggning från 2010 med dubbla kraftfulla bergvärmepumpar. Energideklaration: Energiklass E. Energiprestanda, primärenergital 137 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2019-10-24. Utföres av Marcus Holmström. Övriga utrymmen: Förutom gemensamt källarutrymme, finns en fantastisk trädgård med poolområde, uteplats med pergola och utekök, samt cyckelförråd/"snickarbod". Trapphuset mellan lägenheterna räknas också in som ett gemensamt utrymme.
TV- och internetanslutning:
Bostadsrättföreningen har dragit in fiber till lägenheten.
Bilplats:
P-plats ingår i avgiften. Det finns en parkeringsplats till varje lägenhet och en gästparkering.

Ekonomi

Pris:
4 580 000 kr, utgångspris.
Avgift:
5 900 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och parkeringsplats.
Andelstal:
Andel i föreningen: 33%.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 320 119 kr. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för ytterligare förklaring av nyckeltalet. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet (för avgifter) multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 905 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 905 kr.
Antal personer i hushållet: 3.
Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, vilket elavtal man har, och hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut. Nuvarande ägare arbetar hemifrån och tillbringar därmed mycket tid i lägenheten vilket har föranlett en något högre energiförbrukning än vad exempelvis tidigare ägare har haft. Nuvarande ägare betalar 499 kr/månad för sitt bredband (via fiber). De har valt ett utökat abonnemang då de arbetar hemifrån.
Försäkring: Hemförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande ägare betalar 2 340 kr/år för sin försäkring (inkl. bostadsrättstillägg). Hemförsäkringens pris kan även skilja sig även om den tecknas via försäkringsbolag eller facket.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond saknas.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.

Förening

Brf Villa Strandliden.

Sommarbild utekök

Exteriörbild innan ommålning

Karta Klicka för större karta