Avsluta filmen

4 rok, Östertälje

Furuvägen 5

Se filmen

Bo i en sekelskiftesvåning med villakänsla och utsikt över saltsjön i anrika Villa Strandliden!

Vill man bo i en lägenhet med villakänsla, om man uppskattar byggnadskonst och utsikt över saltsjön, om man värdesätter närhet till kommunikation och ett lugnt bostadsområde, då kan jag inte föreställa mig att man kan bo bättre än man gör här - högst upp i huset - i Villa Strandliden!

Furuvägen 5

Kommande
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
115  kvm
Antal rum:
4 rum
Våning:
2 av 2
Byggår:
1890
Avgift:
4 900 kr/mån
Pris:
4 480 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Bo i en sekelskiftesvåning med villakänsla och utsikt över saltsjön i anrika Villa Strandliden!
Alla bilder
Se vår rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det storslagna sekelskifteshuset i tre våningar är en av de historiskt mest signifikanta Wallinska villor som grosshandlare Johan W. Wallin lät uppföra i slutet av 1800-talet - och är alltså en av de äldsta villorna som fortfarande finns kvar i Östertälje. Huset vilar stolt i den betagande trädgården, där den gemensamma utomhuspoolen - med tillhörande pergola och utekök - inbjuder till umgänge under den varma tiden på året. Det tar bara några minuter att promenera till Östertälje station, där man kan välja mellan pendeltåg (till Stockholm på ca 30 min!) och åtskilliga bussförbindelser. Här finns även en stor parkeringsplats för bilen (även för cykeln). Villa Strandliden erbjuder ett modernt boende med anor från en svunnen tid - en smakfull blandning av modern utrustning och bevarade och tidstypiska detaljer.

Vill man bo i en lägenhet med villakänsla, om man uppskattar äldre byggnadskonst och utsikt över saltsjön, om man värdesätter närhet till kommunikation och ett lugnt bostadsområde, då kan jag inte föreställa mig att man kan bo bättre än man gör här - högst upp i Villa Strandliden - i natursköna Östertälje, med närhet till motionsspår och den fina strandpromenaden in till Södertälje centrum!

Våningen kommer inom kort ut till försäljning, men du kan redan nu anmäla ditt intresse. Eventuellt kan förhandsvisning vara möjlig. I väntan på det, gå in under "dokument & länkar" på vår hemsida och se vår rundvandring.

Varma hälsningar från Per och teamet på Florin Partners.

ALLMÄNT OCH PLANLÖSNING


ENTRÉ
Vacker tidstypisk entré med dubbeldörr till rymligt trapphus. Här finns många bevarade detaljer - eller vad sägs om den gamla rikstelefonen? Den breda vackra furutrappan tar dig upp till lägenheten som ligger på våning 2 av 2 (det finns även en lägenhet på entréplanet).

HALL
När du kliver in genom dörren till lägenheten möts du av ett vackert slipat furugolv (vitlaserat, som följer oss genom alla rum i våningen - förutom badrummet såklart) och tidstypiska vitmålade speglar på väggarna. Rymlig klädkammare/garderob för förvaring till höger om entrén. Till vänster ligger ett arbetsrum/gästrum. Rakt fram öppnar våningen upp sig mot ett stort vardagsrum. Till höger ligger köket.

BADRUM
Badrummet renoverades 2019 i klassisk stil. Helkaklade vita väggar med mörkt klinker och golvvärme. Kommod i samma kulör som skåp och luckor köket, vägghängd WC s(om underlättar städning), duschhörna med vikbara glasväggar och takfönster som sprider vackert ljus åt rummet även när lampan är släckt. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare och handdukstork. Ingång från både master bedroom och från inre hallen.

SOVRUM
Förutom det lilla rummet i anslutning till entrén finns ytterligare två sovrum. De båda andra ligger på var sin sida av vardagsrummet. Det mindre av dem nås även från köket och har fönster åt två håll, med en praktisk kontorsplats i takkupan mot saltsjön.

Ett ljust, stort master bedroom ligger på andra sidan vardagsrummet och har även det fönster åt två håll. Här finns inbyggda garderober (med bakomvarande kattvind för ytterligare förvaringsmöjligheter). Öppet till nock med synliga takbjälkar och ett vackert trekantigt fönster mot gavelnocken. Ingång till badrummet - ensuite!

KÖK
Stort och rymligt kök som renoverats och ombyggts 2018. I den vackra matplatsen kan man inte bara njuta av maten utan också av utsikten med fönster åt tre väderstreck. Köket är modernt men man har valt att även här bevara känslan från förra sekelskiftet vid val av luckor och skåp. Ett genomtänkt möte mellan nytt och gammalt. Bröstpanel, skafferi/ förråd och platsbyggda sittbänkar möter det nybyggda köket med stenskivor och mässingsblandare samt moderna vitvaror. Utrustningen består av: kyl (Samsung), frys (Samsung), spishäll (Husqvarna), ugn (Husqvarna) och diskmaskin, även den från renoveringsåret 2018. Den vackra gjutjärnskaminen bidrar självklart också till stämning och värme - i dubbelbemärkelse!

VARDAGSRUM
Det vackra furugolvet och takhöjden skapar en härlig atmosfär i vardagsrummet. Här finns plats för både matsalsdel och soffgrupp.
Rakt fram från vardagsrummet finns en dubbeldörr som leder ut till balkongen - under tak - i sydvästläge. Här kan du njuta av snickarglädje (som är i behov av lite extra kärlek dock) med utsikten över Södertälje kanals utlopp mot Hallsfjärden och Östertälje båtklubb.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 2, ej hiss.
Storlek:
4 rum varav 3 sovrum. Boarea 115 m². Boareauppgift enligt säljaren.
Byggnad:
Byggnadsår: 1890. Bergvärmeanläggning från 2010 från dubbla kraftfulla bergvärmepumpar. Energideklaration: Energiklass E. Energiprestanda, primärenergital 137 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2019-10-24. Utföres av Marcus Holmström. Övriga utrymmen: I källarutrymmet finns lägenhetsförråd och allmänna ytor för medlemmarna att nyttja. Eget källarförråd på ca 8 kvm, gemensamt förråd på ca 15 kvm samt ett garageutrymme (inte avsett för bil) i souterrängplan om ca 23 kvm, som utnyttjas enbart av denna lägenhet (kodlås finns).
TV- och internetanslutning:
Bostadsrättföreningen har dragit in fiber till lägenheterna (Stadsnät), abonnemang tecknas separat av varje bostadsrättslägenhet.
Bilplats:
P-plats ingår i avgiften. Det finns en parkeringsplats till varje lägenhet (totalt 4 st, varav en gästparkering) samt möjlighet att tillfälligt parkera på grusgången i trädgården.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
4 480 000 kr, utgångspris.
Avgift:
4 900 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och parkeringsplats. 700 kronor/månad av månadsavgifterna går till reparationsfond.
Andelstal:
Andel i föreningen: 33,33%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 950 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 275 kr och hushållsel 675 kr.
Antal personer i hushållet: 3. Kostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter (en vuxen och två barn).

Förening

Brf Villa Strandliden.
Allmänt om föreningen: Föreningen bildades år 1980 och äger fastigheten Östertälje 40:1, med därpå uppfört flerbostadshus. Det vackra sekelskifteshuset - anno ca 1890 - är en av de historiskt signifikanta Wallinska villorna, som grosshandlare Johan W. Wallin lät uppföra i slutet av 1800-talet. Bostadshusen användes av herr Wallin och hans anställda under de kommande årens drift av Igelsta Gård och sågverket.
I dagsläget upplåter föreningen tre bostadslägenheter med bostadsrätt. På föreningens fastighet erbjuds en vacker trädgårdstomt, en pool med tillhörande pergola och utekök, samt ett antal P-platser.
Utförda renoveringar: Vattenledningar, vvs och el är bytt. Cykelförråd, ny trappa och parkering 2019. Husets ytterpanel och yttertak målades 2008.
Kommande renoveringar: Målning av fasaden inom några år.
Övriga utrymmen: I källarutrymmet finns lägenhetsförråd och allmänna ytor för medlemmarna att nyttja.
Kommunikationer: Närmaste allmänna kommunikation finns vid Östertälje Station ca 370 meter bort. Vid Östertälje station finns både bussar och pendeltåg, samt stor Parkeringsplats.

Området

Östertälje har en lång historia som jordbrukssocken, municipalsamhälle och egen kommun. Idag är det ett lugnt och attraktivt villasamhälle och bebyggelsen utgörs av villor från olika epoker.

Läkemedelsföretaget AstraZeneca som bildades 1999 (tidigare Astra), Scania (tidigare Vabis) och fjärrvärmeanläggningen Igelstaverket har också varit betydande för utvecklingen av Södertälje.

Södertälje växer och Östertälje är attraktivt. Därför finns det också ett stort intresse för att utveckla området. Kommunen tar ett helhetsgrepp kring utvecklingen och man planerar för nya bostäder, nytt stadsdelscentrum och trivsamma offentliga rum samt mötesplater i området. Gång- och cykelstråk planeras och parker upprustas och nyanläggs. Det långsiktiga målet är att Östertälje ska bli en del av staden genom att vävas ihop mer med stadskärnan.

Välkommen till en kommun med anor, där Mälaren möter saltsjön! Ett utmärkt val för dig som vill bo i villa men vill slippa alla krav det medför att själv ansvara för all skötsel. Här är det aldrig långt till vare sig stadsliv, skärgård eller friluftsaktiviteter - med den närliggande hamnen och vackra grönområden i Södertäljes kärna. Som industristad är Södertälje fortsatt företagstät med bolagsjättar som AstraZeneca och Scania i spetsen. Orten är också en knutpunkt för infrastruktur med E4/E20, fjärr- och regionaltåg och sjöfart via Södertälje kanal. I det lugna närområdet runt Furuvägen hittar du både skolor, butiker, mataffärer och ATG-ombud samt restauranger. Du som älskar träning hittar både gym och badhus i närheten. Några minuters gångväg från hemmet har du pendeltågsstationen, som tar dig till Stockholm på ca 30 minuter.

Kommunikationer:

Närmaste allmänna kommunikation finns vid Östertälje Station ca 370 meter bort. Vid Östertälje station finns både bussar och pendeltåg, samt stor parkeringsplats.

Planlösning

Alternativ planlösning

Karta Klicka för större karta