Avsluta filmen

Östertälje

Fornminnesvägen 9

Se filmen
Såld

På en underbar trädgårdstomt i Östertälje, nära till pendeltåg och motorvägspåfart - på lugna gatan!

"Sedan man lät bygga till det fina uterummet för några år sedan, har det blivit som ett extra rum större delen av året. Här sitter man gärna och ser på den vackra trädgården utanför. Vintertid kanske man väljer att sitta i vardagsrummet innanför och tittar in i en sprakande brasa istället."

Fornminnesvägen 9

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
140  kvm
Biarea:
103 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
1 047 kvm
Byggår:
1958
På en underbar trädgårdstomt i Östertälje, nära till pendeltåg och motorvägspåfart - på lugna gatan!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Det är ganska skönt med ett sommarregn trots allt, konstaterar du när du sitter i favoritfåtöljen i det underbara uterummet med den vackra trädgården uppmålad i starka sommarfärger, som på en tavla framför dig. Här tillbingar du mycket tid, nästan året om. Det är underbart att se naturens skiftningar och kunna sitta under tak och i värme - oavsett vädret.

Det är trots årstiden en ganska kulen morgon, så du tänder en brasa i kaminen i vardagsrummet, medan du förbereder för en fikastund med några vänner som kommer och hälsar på. Eftersom de stannar även på middag, förbereder du en dukning i matrummet. Då kan du ägna mer tid att umgås med gästerna, när de kommer. Du har planerat en gryta till middag och den står redan på spisen i köket. Allt som kan förberedas i förväg är redan gjort - bara att luta sig tillbaka i favoritfåtöljen och njuta alltså!"

Här bor du bra med låga driftskostnader tack vare bergvärme och möjlighet till vindkraftsandelar!

Välkommen att höra av dig om du känner att det här skulle kunna få vara en dag i ditt framtida liv. Innan det ges möjlighet att titta på bostaden, se vår film under "dokument & länkar" på vår hemsida, läs beskrivningen och se våra bilder, så får du en försmak av hur ett framtida liv här på Fornminnesvägen 9 skulle kunna vara.

Varma hälsningar Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Ett varmt och välisolerat hus, både avseende värme på vintern, kyla på sommaren och mot ljud året om. Den halvöppna planlösningen på entréplanet (med den rymliga hallen i mitten av huset) har uppskattats mycket av nuvarande ägare som varit bosatt här i 37 år. Det glaserade yttertaket är också något som Berit uppskattat under alla år, både för att det är vackert, men också för att det är praktiskt, då ingen mossa fastnar där. Sedan man lät bygga till det fina uterummet för några år sedan, har det blivit som ett extra rum större delen av året. Här sitter man gärna och ser på den vackra trädgården utanför. Vintertid kanske man väljer att sitta i vardagsrummet innanför och tittar in i en sprakande brasa istället.


Hall:
Klinker med vattenburen golvvärme som övergår till parkett.

Kök:
Köket renoverades/byttes ut 2005 genom Gunnar Nyström Byggnads AB med köksskåp från "Asta kök och bad" i Ljusne - måttbeställt och handbyggt i massiv vitlaserad ask. Bänkskivor i massiv ek och med en rostfri diskbänk med dubbel diskho. Gammalt återvunnet fönsterglas i vitrindörrarna. Köket är utrustat med Siemens keramikhäll, inbyggnadsugn, mikrougn, kyl/frys (från renoveringsåret). Siemens diskmaskin (2016), Franke rostfri fläkt (2021). På golvet ligger det parkett.

Badrum:
Det finns två badrum i bostaden. 2004 renoverades det ena genom Gunnar Nyström Byggnads AB och 2018 det andra genom Engman & Sättermon Byggnads AB. Badrummet på övre plan har handdukstork och ett badrumsskåp från Ballingslöv. Automatiska fläktar i båda badrummen som ger en fin inomhusluft och torkar tvätten snabbt.

Vardagsrum:
Öppet mellan vardagsrum till matplatsen. I vardagsrummet ligger ett parkettgolv och här finns en öppen spis med kamininsats. Ingång till uterummet.

Sovrum:
Tre sovrum med parkettgolv, ett med plastgolv. Tre sovrum på övre plan. Ett litet arbetsrum/sovrum på nedre plan (svalt och skönt, speciellt varma sommardagar). Det finns ytterligare ett litet inrett rum i källaren.

Källare allmänt:
Utöver ovannämnda sovrum finns här ett stort före detta pannrum (används som verkstad idag), ett stort förrådsrum, ett litet förråd och en matkällare samt ett rymligt garage.


STÖRRE RENOVERINGAR

Byte till 3-glasfönster övervåning före 1985. Nedervåning successivt 1997 - 2004.

Altandörr 3-glas, ny isolerad ytterdörr på gaveln 2011 samt ny garagedörr 2011.

Samtliga fönster och vindskivor målade 2020-2021 (Hagströms måleri i Järna).

Yttertrapp entré renoverad, putsad och målad 2021 (WN Fasad AB).

Nytt badrum övervåning 2004 (ny fläkt 2022).

Nytt kök 2005 (ny diskmaskin 2015, ny fläkt 2021) .

Renovering av hall och gästtoalett inkl. golvvärme och ekbeklädnad av innertrapp 2011.

Tillbyggnad av uterum från Willab Garden (höst/vår), vilket innebär att man kan använda rummet från tidig vår till sen höst. Isolerat golv med eluppvärmning 2017.

Ny tvättstuga/bad med dusch i entreplan 2018 (tvättmaskin 2016) via Engman & Sättermon Byggnads AB.

Omdränering (förutom under uterummet) 1989 och isolering av grunden med Pordränskivor. 2017 omdränerades delen under uterummet och den delen av grunden kläddes med Isodrän.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 140 m², biarea 103 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 047 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla med källare. Byggnadsår: 1958. Om-/tillbyggnadsår: 2017. Byggnadssätt: Grundmur: Murblock. Grund: Betongplatta på mark. Dränerat delvis 1989 och 2017. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Tegelstensfasad. Takbeklädnad: Glaserade taktegelpannor. Utv plåtarbeten: Stuprör , hängrännor och plåtar på vindskivor , pulverlackad plåt , snöräcken och taksteg 2005-2017. Fönster: 3-glasfönster (bytta 1987 - 2004). Ventilation: Självdrag samt fläktar i badrummen. Vatten/avlopp: Kommunalt. Bergvärme (vattenburen golvvärme i kök och hall på bv, installerad vid renovering 2005 resp. 2011, elektrisk golvvärme i uterum 2017) och kamin. Anläggning: installerad 2002. Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 38 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 68 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-07-07. Utföres av Marcus Holmström, Marcus Holmström Byggteknik.
Uteplats:
Många sorters blommor i trädgården, lökväxter på våren och perenner som inte kräver mycket arbete. Äpplen: Aroma, Transparent blanc och Signe Tillisch. Gråpäron, Opal-plommon, Björnbär mm och flera bärbuskar. Grönsaksland med sparris, gräslök, vitlök, kajplök och rabarber. Kryddland med Dragon, Salvia, Persilja, Oregano, Timjan, Vinterkyndel mm. Varmkompost finns också i trädgården.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Stadsnät.
Bilplats:
Garage i källaren samt en fristående carport med vidbyggt förråd (byggt 2003).
Övriga byggnader:
Växthus.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Igelsta 9:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19570902).
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Området

Säljarens smultronställen i området:

- Den nya strandpromenaden utmed kanalen.

- Skridskoisen på sjön Uttran.

- Östertälje båtklubb vid kanalen.

Vidare är det öppna och ljusa läget i det lugna området, nära till buss och pendeltåg med bra förskolor och skolor i närheten, något nuvarande ägare uppskattat mycket med boendet här.Östertälje har en lång historia som jordbrukssocken, municipalsamhälle och egen kommun. Idag är det ett lugnt och attraktivt villasamhälle och bebyggelsen utgörs av villor från olika epoker.

Fastigheten omfattas - precis som merparten av stadsdelen - av ”stadsplanen för Igelsta” upprättad 1923 av Cyrillus Johansson, som var stadsarkitekt i Södertälje under en period. Efter examen startade han sitt arkitektkontor och blev engagerad i stadsbyggande och stadsplanering. Han skapade många vackra byggnader och miljöer i Sverige.

Läkemedelsföretaget AstraZeneca som bildades 1999 (tidigare Astra), Scania (tidigare Vabis) och fjärrvärmeanläggningen Igelstaverket har också varit betydande för utvecklingen av Södertälje.

Södertälje växer och Östertälje är attraktivt. Därför finns det också ett stort intresse för att utveckla området. Kommunen tar ett helhetsgrepp kring utvecklingen och man planerar för nya bostäder, nytt stadsdelscentrum och trivsamma offentliga rum samt mötesplater i området. Gång- och cykelstråk planeras och parker upprustas och nyanläggs. Det långsiktiga målet är att Östertälje ska bli en del av staden genom att vävas ihop mer med stadskärnan.

Välkommen till en kommun med anor, där Mälaren möter Saltsjön. Ett utmärkt val för dig som vill bo i villa nära staden! Här är det aldrig långt till vare sig stadsliv, skärgård eller friluftsaktiviteter - med den närliggande hamnen och vackra grönområden i Södertäljes kärna. Som industristad är Södertälje fortsatt företagstät med bolagsjättar som AstraZeneca och Scania i spetsen. Orten är också en knutpunkt för infrastruktur med E4/E20, fjärr- och regionaltåg och sjöfart via Södertälje kanal. I det lugna närområdet runt Fornminnesvägen hittar du både förskolor, butiker, mataffärer och ATG-ombud samt restauranger. Du som älskar träning hittar både gym och badhus i närheten. Några minuters gångväg från hemmet har du pendeltågsstationen, som tar dig till Stockholms Central på ca 35 minuter.