Avsluta filmen

Östertälje

Fornminnesvägen 18

Se filmen
Såld

Topprenoverat på lugna gatan!

"Vi har lagt ner mycket tid, pengar och själ i att renovera och forma boendet till att bli så fint som det är idag. Vi hoppas självklart att en ny ägare kommer uppskatta det lika mycket som vi har gjort, nu när bostaden har blivit för stor för oss, sedan barnen har flyttat ut"

Fornminnesvägen 18

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
108  kvm
Biarea:
108 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
771 kvm
Byggår:
1962
Topprenoverat på lugna gatan!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det står på mångas önskelista att få bo i ett lugnt område med närhet till pendeltåg, nära fina promenadstråk och bra skolor för barnen. På samma lista står det ofta att bostaden ska vara välbyggd, ha ett fint kök, renoverat badrum, bra sociala ytor och en trädgård med fruktträd. Många gånger står det ett fristående garage med på listan och att bostaden ska vara i ett bra skick och inte ha dyra renoveringar som står för dörren. Inte sällan kan man läsa att det ska finnas en stor altan som rymmer många gäster, att det ska finnas en öppen spis i huset, bra förvaring och hobbyrum för pingisspel eller kanske hemmagym. Står några, eller kanske alla önskningarna ovan, med på din lista över vad som ska finnas på din och familjens nästa bostadsadress? Ja, då är letandet över!

Nuvarande ägare skriver så här:
"Vi uppskattar att trädgården är lättskött, att framsidan av fastigheten är stenlagd och att baksidan har gräsmatta. Den stora altanen (som delvis är under tak) rymmer många gäster och har varit en naturlig samlingsplats sommartid. De stora sociala ytorna invändigt, med möjlighet att duka för 20 personer till middag, är något vi kommer sakna. Närheten till pendeltåg och motorvägspåfarten var en anledning till att vi hamnade här från första början. Att det finns gott om parkeringar längs den kommunala gatan och att fastigheten inte ingår i någon samfällighet (som kostar extra) - och att vi slipper snöröjning på trottoarer vintertid - är något vi har uppskattat väldigt mycket också. Vi har lagt ner mycket tid, pengar och själ i att renovera och forma boendet till att bli så fint som det är idag. Vi hoppas självklart att en ny ägare kommer uppskatta det lika mycket som vi har gjort, nu när bostaden har blivit för stor för oss, sedan barnen har flyttat ut", hälsar Karin och Claes, som bor här nu.

Välkommen att boka in dig på visning, om du tror att det här kan vara familjens nästa boende.

Varma hälsningar Per och teamet på Florin Partners.

ALLMÄNT
Hall:
Granitkeramik med el-golvvärme som övergår till parkett i inre hall. Klinker i hall på källarplan.

Kök:
Köket installerades 2016 med vitvaror från Miele och köksfläkt från Siemens. Golv av granitkeramik med el-golvvärme, bänkar i svart granit och stänkskydd av glasmosaik. Den maskinella utrustningen består av: kyl, frys, spishäll, diskmaskin, inbyggnadsugn och inbyggnadsmicro/kombiugn (det går alltså att använda två ugnar samtidigt, när det ska lagas mat till många).

Vardagsrum:
Öppet mellan vardagsrum och matplats. Öppen spis centralt och dörr ut till altanen. Parkettgolv (omslipat och lackat 2016).

Sovrum:
Fyra sovrum, varav ett med utgång till altanen på baksidan av huset (samtliga har parkettgolv). Ett av sovrummen finns i källaren. Det finns även ett hobbyrum i källaren med egen ingång, som kan användas som sovrum eller för verksamhet/kontor.

Badrum:
Källarvåningens badrum renoverades 2010 via försäkringsbolag (utfört av fackmän men kvitton saknas). Entréplanets badrum renoverades 1994 genom tidigare ägare. Klinkergolv i båda badrummen. Handdukstork och golvvärme i badrum i källare. Handdukstorken i badrummet på entréplan är ej inkopplad.

Tvättrum (på källarplan):
Stort tvättrum utrustat med torkskåp (ej inkopplat), mangel, Electrolux-tvättmaskin och tumlare (2010) och Bosch -tvättmaskin (2007). Bra utrymme utanför med torkrum, bänkar och förvaring.

Källaren:
Allrum/TV-rum. Hobbyrum med egen ingång. Här finns även en matkällare, som kan användas som förråd/klädkammare, om man vill ändra användningsområde för detta rum - kan t ex användas som ett extra sovrum.

Övrigt:
Goda förvaringsmöjligher i flera klädkammare, matkällare, vindsförvaring samt friggebod och garage.

STÖRRE RENOVERINGAR
2006 - Nytt yttertak och installation av pelletsbrännare.
2007 - Ny tvättmaskin från Bosch. Installation av ny automatisk garageport (fjärrstyrd).
2008 - Ny dränering och isolering runt hela huset (Isodrän/Pordrän-metod).
2009 - Värmepump luft/vatten (utbyte av pelletspanna).
2010 - Helrenovering av källare. Utbyte av vatten och avloppsledningar i bottenplatta inkl. VA-servis. Byte av radiatorer i källaren. Ny elinstallation i källarens badrum och gillestuga. renovering av badrum (i källaren) med installation av komfortgolvvärme med jordfelsbrytare. Ny tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.
2012 - Stenläggning framsida. Installation av braskamin. Provtryckning av skorstenen.
2013 - Fönsterbyte entréplan (förutom 2 fönster, som var bytta av tidigare ägare 2003). Ny utgång till baksida med ny balkongdörr. Ny altan om ca 52 kvm. Utbyte av hängrännor, stuprör och fönsterbleck. Målning av garage, friggebod och vindskivor samt takfot på huvudbyggnad.
2014 - Installation av glasvägg på altan. Installation av fiber/bredband.
2015 - Ny kyl/frys från Miele.
2016 - Renovering av kök. Ballingslövkök med vitvaror från Miele och fläkt från Siemens. Renovering av hall och vardagsrum med installation av spotlights i vardagsrum och samtidigt byte av innertak. 2 nya radiatorer i vardagsrummet. Utbyte av el i kök/hall/vardagsrum - med ny elcentral för dessa delar. El även förberett för golvvärme i badrum på entréplan inför kommande renovering.
2021 - Målning av källarfönster. Rengjort och ytbehandlat yttertak. Nytt expansionskärl.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 108 m², biarea 108 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 771 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med inredd källare. Byggnadsår: 1962. Byggnadssätt: Grundmur: Betonghålsten. Grund: Betongplatta. Bjälklag: Lättbetongkassetter. Fasad: Tegelfasad. Takbeklädnad: Betongtegel, nytt taktegel, läkt och papp 2006. Utv plåtarbeten: Hängrännor, stuprör och fönsterbleck utbytta 2013. Fönster: 2 glas kopplade i källarplan. 2 glas isolerglas i entréplan, bytta 2013 ( 2 st bytta 2003). Ventilation: Självdrag förstärkt med s. k. Paxfläkt. Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Luft/vattenvärmepump. Anläggning: installerad 2009.
Uteplats:
Altan ca 52 kvm i söderläge. Stenlagd framsida. Gräsmatta på baksidan med bl a äppelträd, hallon- och vinbärsbuskar.
TV- och internetanslutning:
Bredband/fiber finns via Stadsnätet, installerat 2014.
Bilplats:
Fristående isolerat garage. Plats för en parkering framför. Fri parkering på den kommunala gatan utanför huset.
Övriga byggnader:
Isolerad friggebod 10 kvm.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Igelsta 9:46,9:47, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19610529).

Området

Östertälje har en lång historia som jordbrukssocken, municipalsamhälle och egen kommun. Idag är det ett lugnt och attraktivt villasamhälle och bebyggelsen utgörs av villor från olika epoker.

Fastigheten omfattas - precis som merparten av stadsdelen - av ”stadsplanen för Igelsta” upprättad 1923 av Cyrillus Johansson, som var stadsarkitekt i Södertälje under en period. Efter examen startade han sitt arkitektkontor och blev engagerad i stadsbyggande och stadsplanering. Han skapade många vackra byggnader och miljöer i Sverige.

Läkemedelsföretaget AstraZeneca som bildades 1999 (tidigare Astra), Scania (tidigare Vabis) och fjärrvärmeanläggningen Igelstaverket har också varit betydande för utvecklingen av Södertälje.

Södertälje växer och Östertälje är attraktivt. Därför finns det också ett stort intresse för att utveckla området. Kommunen tar ett helhetsgrepp kring utvecklingen och man planerar för nya bostäder, nytt stadsdelscentrum och trivsamma offentliga rum samt mötesplater i området. Gång- och cykelstråk planeras och parker upprustas och nyanläggs. Det långsiktiga målet är att Östertälje ska bli en del av staden genom att vävas ihop mer med stadskärnan.

Välkommen till en kommun med anor, där Mälaren möter Saltsjön. Ett utmärkt val för dig som vill bo i villa nära staden! Här är det aldrig långt till vare sig stadsliv, skärgård eller friluftsaktiviteter - med den närliggande hamnen och vackra grönområden i Södertäljes kärna. Som industristad är Södertälje fortsatt företagstät med bolagsjättar som AstraZeneca och Scania i spetsen. Orten är också en knutpunkt för infrastruktur med E4/E20, fjärr- och regionaltåg och sjöfart via Södertälje kanal. I det lugna närområdet runt Fornminnesvägen hittar du både förskolor, butiker, mataffärer och ATG-ombud samt restauranger. Du som älskar träning hittar både gym och badhus i närheten. Några minuters gångväg från hemmet har du pendeltågsstationen, som tar dig till Stockholms Central på ca 35 minuter.

Övrigt

Kommunal gata vilket innebär att det inte finns någon samfällighet med ansvar/avgifter. Inget snöskottningsansvar för trottoar (då det inte finns någon).
Goda parkeringsmöjligheter med fri parkering på gatan.

Ett larm (via Sector alarm) är installerat och kan övertas av en ny ägare. Huvudentrén har ett nyckelfritt lås från Yale doorman.

Nuvarande ägares smultronställen i närområdet:

- Elljusspår med utegym.
- De fina promenadstråken längs kanalen.
- Det lugna och fridfulla området med trevliga grannar.
- De bra skolorna som finns i närheten.