Avsluta filmen

Rönninge

Fjärilstigen 75

Se filmen
Såld

Ett toppenboende - i alla bemärkelser!

Självklart är det så att man vill sätta sin egen prägel på sitt nya boende. Men det är väl väldigt skönt att inte behöva göra det överallt i bostaden? Här kommer du till ett välrenoverat och smakfullt inrett boende med toppenläge - i alla bemärkelser, välkommen hem!

Fjärilstigen 75

SÅLD
Typ:
Radhus
Boarea:
129  kvm
Biarea:
30 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
376 kvm
Byggår:
1970
Ett toppenboende - i alla bemärkelser!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Perfekt boende för både barnfamiljen och alla andra som vill ha ett lättskött boende med centralt läge och gångavstånd till både Salem och Rönninge Centrum. Från Rönninge station går pendeltåg som tar dig till Stockholm C på ca 30 minuter. Här bor du nära till skola samt flertal förskolor och nära till motorvägen. Huset ligger på en höjd med gavelläge och en insynsskyddad baksida. Det är också nära till skog och badplatser. De öppna utrymmena på övre plan och de stora rummen på nedre plan, samt att det är ett lugnt och barnvänligt område, har nuvarande ägare uppskattat extra mycket med boendet här!

RUMSBESKRIVNING

Entréplan:


Entré
Välkomnande entré genom luftig hall, öppenhet mot det stora ljusa köket. Här har man valt att ta bort väggen till vänster som tidgare avgränsade mot ett sovrum. Det skapar en otrolig rymd! Skulle familjebilden kräva ett ytterligare sovrum, är det bara att sätta upp en vägg här igen.

Kök
Modernt kök från 2017 med moderna färg- och materialval. Maskinell utrustning från renoveringsåret så som integrerad diskmaskin och kyl/frys i fullhöjd. Varmluftsugn och micro i arbetshöjd samt induktionshäll och svart spisfläkt som matchar den moderna kökshon i samma svarta nyans.

Vardagsrum
Från den inre hallen, utan att passera några trösklar, nås vardagsrummet med utsikt genom fönstren över trädkronor och taknockar på baksidan av huset. Här har man slagit ut en vägg mellan två tidigare sovrum och skapat ett stort luftigt vardagsrum. Gott om plats för både mat- och soffgrupp som rymmer den stora familjen.

Badrum
Smakfullt renoverat badrum från 2017 i bra storlek tack vare utbyggnad. Klinker på golvet med underliggande golvvärme och kaklade väggar. Stor kommod i vitt, även denna med mässingbeslag. WC, handdukstork samt takdusch med glasvägg.


Nedre plan:


Precis som över plan ligger här genomgående betsad askparkett. Öppen hall som ger utrymme för enklare möblemang. Hallen leder till de fyra rummen samt duschrummet.

Sovrum 1 (master)
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och annat önskat möblemang. Utgång till altan i högt och fritt läge. Väggarna är målade i grått.

Sovrum 2
Även detta sovrum är i bra storlek. Rummet används idag som barnrum men ger med enkelhet plats för dubbelsäng. Fönster som vetter mot husets insynsskyddade baksida.

Sovrum 3
Precis som resterande sovrum på detta plan är detta i bra storlek. Fönster som vetter mot husets gavel.

Klädkammare/dressingroom
Väl tilltagen klädkammare med målade väggar i en beige nyans och samma askparkett på golv som resterande rum. Klädkammaren kan med enkelhet användas som ett extra sovrum för den som så önskar.

WC/Duschrum
Våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på vägg. WC, kommod och spegelskåp ovanför. Här behövs renoveras om duschutrymmet ska användas (används bara som toalett i nuläget).

Tvättstuga/pannrum
Tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk ovanför. Klinker på golvet och målade väggar. Här står även husets värmepanna.

Fakta

Typ:
Radhus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 129 m², biarea 30 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 3-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 376 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Trädgårdstomt, sluttningstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2-plan med källare/souterrängplan. Byggnadsår: 1970. Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Uteluftventilerad krypgrund med lättbetongbjälklag. Stomme: Lättbetongelement. Bjälklag: Mellanbjälklag av lättbetong. Fasad: Finputs på lättbetongelement och träpanel. Takbeklädnad: Takpapp. Fönster: Isolerglaskassetter. Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Vindsbjälklag: Uppstolpat tak utan inspektionsmöjlighet. El -panna, vattenburet system. Energideklaration: Energiklass F. Energiprestanda, primärenergital 103 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2015-10-05. Renoveringar: 2009; Ny elpanna 2012; Ny takpapp 2016; Tomträtten förvärvades 2016-2018;Nya golvbeläggningar hela huset 2017; Köket renoverades. Badrummet renoverades av fackmän (elektriker, rörmokare och plattsättare). Klinkergolv i tvättstugan och väggar målades. Utfört av fackman Inga kvalitetsdokument erhölls. 2018; Ny trall framsida och baksida 2019; Träpanelen utbytt. Det vidbyggda förrådet åtgärdades efter fuktskada/ läckage genom tak. Utfört av fackman. Fönster entrésida, terrassdörr och ytterligare ett fönster byttes ut. Fel/brister: Duschutrymmet i souterrängplan måste renoveras innan det kan användas (endast WC används i dagsläget).
Uteplats:
Altan framsida med morgonsol. Altan på baksida med eftermiddags-/kvällssol.
TV- och internetanslutning:
Fiber finns indraget i huset.
Bilplats:
Garage finns tillhörande bostaden i länga (här finns även ett förråd). Parkeringsplatser finns i området (fri parkering på stigens alla uteparkeringsplatser).
Övriga byggnader:
Förråd på framsidan av huset.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Salem Fjärilen Ga:1.
Salem Fjärilen Ga:2.
Planer och bestämmelser: Söderby 3, Stadsplan (Beslutsdatum: 19670223).
Söderby 3-Tillägg, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20080617, Registreringsdatum: 20080819).

Området

Nära till flertal pulkabackar, bra restauranger i Rönninge Centrum samt nära till flertal lekplatser.

Kommunikationer:

Goda kommunikationer så som bussar och pendeltåg inom promenadavstånd och påfart till motorväg inom fåtal minuter från bostaden.

Övrigt

Salems kommun är en modern förortskommun med rötter i 1100-talet. Området Salem växte fram på kort tid under slutet av 1960-talet och består av låga flerbostadshus och gruppbyggda småhus. I mitten finns ett centrum med kommersiell och offentlig service. Gång- och cykeltrafiken är till stora delar skild från biltrafiken. När Salem byggdes flyttade många unga familjer med barn hit och trots att det nu gått mer än 50 år sedan Salem byggdes är kommunen fortfarande en av de barn- och ungdomstätaste i landet. Som en av Stockholms läns minsta kommuner har vi fördelen av närhet till storstaden samtidigt som kommunen kan erbjuda bra familjevänliga bostäder i vacker natur. Bra tågförbindelse med Stockholm C och närheten till E4 gör att vi "ligger bra till". Med tåg eller bil når man Stockholm C på ca 30 minuter. Det bor nästan 17 000 invånare i Salems kommun och arealen är 71 kvkm (varav 64 kvkm är land).

Kommunnamn
Salem

Skolor och barnomsorg
Det finns flera förskolor och grundskolor i Salem och även en gymnasieskola i Rönninge. Se mer information på kommunens hemsida: http://www.salem.se/barn--utbildning/

Parkering
Vid centrum finns en stor parkering där man parkerar gratis i 2 timmar med p-skiva/registrering i automat.

Kommunikation
Kollektivtrafiken i Salems kommun består av buss och pendeltåg. Pendeltågslinjen mellan Södertälje-Märsta/Uppsala, via Stockholm C stannar vid Rönninge station. Bussnätet består av linje 725 mellan Tumba station och Nytorp/Rönninge som går via Salem C, samt 708 som går från Tumba station via Hallunda till Rönninge station. Linje 731 trafikerar Rönninge station - Uttringe - Rönninge station. Linje 745 går till Fridhemsplan via Söderby (Mosshagen) - Salems C och Marievik. För mer information och tidtabeller, se www.sl.se

Naturen och fritid
Salem är en idrottsaktiv kommun med många olika idrottsanläggningar, t ex Salemsvallen, Berga bollplan, Ishallen, Säby Sim- och sporthall, Skogsängshallen och Rönninge tennis. Här finns flera naturreservat och sjöar. Stora grönområden och motionsspår. Salem är även en historisk kommun med många kulturhistoriskt intressanta miljöer. I Bornsjöområdet finner man både en skön och orörd natur och ett gammalt landskap med många fornminnen. Den mest intressanta byggnaden är den stora sanatoriebyggnaden med den tillhörande parken på Söderbyområdet. Bara några kilometer från området ligger Söderby gravfält med ca 250 fornlämningar.

Affärer och restauranger
I Salem centrum finns det två banker, flera restauranger, apotek, systembolag, mataffär, klädaffär, blomsteraffär, bankomat, vårdcentral, frisör, café, bageri mm.

Kultur och nöjen
I Salem finns en mängd olika kultur- och fritidsverksamheter. Här finns ca hundra föreningar med olika aktiviteter som idrott, hemslöjd, körsång eller konst bl a: *Botkyrka-Salems Hemslöjdsförening som har torpet Nedre Söderby öppet under sommaren med försäljning av både hemslöjd och kaffe med dopp. *Salems konstförening arrangerar föreläsningar, utflykter, resor och kurser om konst. De driver även utställningsverksamhet i Villa Skönvik eller Galleri Salem, Gluggen Rönninge folkets hus. *Salems Hembygdsförening. Samlar foto och erfarenheter om Salems historia. Utflykter, temakvällar, tidning, skrifter mm. I Villa Skönvik har hembygdsföreningen en omfattande programverksamhet med föreläsningar, öppet hus mm. Här finns även ett hembygdsmuseum. Villa Skönvik hyrs även ut till föreningar och allmänhet. Salems bibliotek är en mötesplats för de som söker litteratur, musik, film och upplevelser. Här kan både barn och vuxna hitta sina favoriter och ta del av programverksamheten.