Avsluta filmen

Kusens backe

Falkvägen 1

Se filmen
Såld

Nära skog, med avskildhet - mitt i stan!

"Jag fastnade för att huset var så vackert och att min son fick en hel övervåning för sig själv och min dotter hela källarvåningen för sig själv, det centrala läget nära kommunikation och affärer. Kusens backe med elljusspår, utegym och gångstigar, är underbart att ha utanför dörren!" Skriver Ulrika

Falkvägen 1

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
97  kvm
Biarea:
50 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
732 kvm
Byggår:
1926
Nära skog, med avskildhet - mitt i stan!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Nu ges det möjlighet att bli ny ägare till ett vackert litet hus intill foten av Kusens backe, centrala Södertäljes "lunga", där det finns elljusspår, utegym, hundrastgård och massor med små stigar.

Bostaden har löpande renoverats och underhållits. Här finns bl a en fin insynsskyddad altan, en underbar vindsvåning som renoverades i fjol, ett vackert vardagsrum med eldstad, skafferi intill köket och en bra och praktisk källare.

Det finns en prunkande trädgård med flera fruktträd och du bor ett stenkast från en av stans finaste livsmedelsaffärer (Konsumbutiken som byggdes för några år sedan), busshållplats och en kort promenad till centrum med affärer och pendeltågsstation. Här kan du bo nära skog, med avskildhet - mitt i stan!

PLANLÖSNING OCH ALLMÄNT

Hall med trädgolv (2012).

2014 målades luckorna i köket av fackman. 2019 målades väggar och tak, nya bänkar och stänkskydd installerades samt byte av all maskinell utrustning (2020). Trägolv (2012)

Två badrum i bostaden. Det större med klinkergolv och golvvärme. Fallet mot golvbrunnen är lite för dåligt så man måste skrapa vattnet efter duschning. Toaletten i entréplan renoverades 2013 med ny toalettstol, nytt handfat och nytt trägolv.

Ett vackert och gediget trägolv lades in i vardagsrummet 2012. Här finns också en eldstad.

Ett sovrum på varje plan. Rummet på övre plan kan lätt delas av till två sovrum.

Källaren inrymmer en tvättstuga, ett badrum samt ett sovrum och en stor hall. Klinker på golven och absolut ingen "källarlukt". Bytta fönster 2020 och nya vattenburna element 2012.

Flera förråd i källaren och på entreplan samt under nybyggnaden på huset.

På övervåningen är innertaket nyss borttaget så man ser upp till nock - och takstolarna är målade i samma färg som trägolvet. Skorstenen, i mitten av rummet, målades vit 2020. Man kan lätt dela av detta stora rum till 2 rum. Vinden omisolerades i samband med arbetena 2020.

Bullerplank är uppförda då man stördes utomhus när man satt på altanen. Planket ska enligt kommunen, med största sannolikhet, kompletteras då det inte är helt färdigställt. Man störs inget av trafiken inne i huset.

Renoveringar:
2002 - Fönster med isolerglaskassetter på bottenvåningen
2003 - Ny fasadpanel
2003 - Omisolering/omdränering av grunden 3 sidor med utvändig värmeisolering typ Isodrän (ej längs norrsidan)
2010 - Fastigheten förvärvades
2010 - Källaren renoverades efter översvämning (ej duschrum). Alla kall- och varmvattenledningar byttes ut och drogs om i källaren.
2010 - Ny elpanna
2010 - Nya ytskikt i källaren (ej duschrum)
2010 - Nya radiatorer förutom en i vardagsrummet och två st i sovrummet
2011 - Nytt tak
2012 - Fasaden målades
2014 - Ny altan
2014 - Ny uppfart
2018 - Vattenskada i källaren orsakad från vattenutkastaren (baksidan av huset).
2018 - Ny vattenutkastare framsidan (den på baksidan fungerar)
2019 - Nya fönster med isolerglaskassetter i källare
2020 - Öppnat upp vinden till nock och inrett utrymmet
2020 - Nya fönster övre plan
2020 - Nya vitvaror i kök.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 97 m², biarea 50 m². Boareauppgift enligt Mätning. 5 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 732 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Villatomt med gräsmatta och två äppelträd, tre plommonträd samt två körsbärsträd, hallonbuskar och ett par planteringar. Tre klätterblommor på huset mot Falkvägen.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla med källare. Byggnadsår: 1926. Om-/tillbyggnadsår: 2013. Byggnadssätt: Grundmur: Källare med betonghålsten och leca i tillbyggnad. Grundmur ommålad och putsad 2020. Grund: Grundsulor med mellangjutet betonggolv och tillbyggnad med uteluftventilerad krypgrund. Mark: Sand (rullstensås enl. säljare). Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Takpannor på läkt och underlagspapp. Fönster: Isolerglaskassetter och kopplade 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Parallellisolerat tak – (takkonstruktion utfört utan inspektionsmöjlighet) Eu från hantverkaren som inrett vinden, som kontaktades vid besiktningstillfället, så förekommer ångspärr i takkonstruktionen, ekofiber samt erforderliga luftspalter Inspektionslucka saknas till tillbyggnadens vind. Enligt handlingarna utförd med mineralullsisolering och ångspärr av plastfolie. El -panna (2011), vattenburet system, luft-/luftvärmepump (2018). Eldstad. Larm finns. Energideklaration: Energiklass G. Energiprestanda, primärenergital 175 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-05-30. Utföres av Karl-Johan Lidström, Lidström & Partners AB.
Uteplats:
Stor uteplats åt 2 håll med sol hela dagen.
TV- och internetanslutning:
Fiber (Stadsnät) indraget 2020.
Bilplats:
Stenlagd uppfart med plats för fyra bilar.
Övriga byggnader:
Fristående förrådsbyggnad (nytt tak 2011).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Östra,del 2, Stadsplan (Beslutsdatum: 19440310).
Kompl Spl Best För Östra Omr Del 1 Och 2, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19551229).

Området

Nuvarande ägares smultronställen i närområdet:

- Kusens backe
- Södertälje kanal.

Kommunikationer:

Busshållplats vid Erik Dahlbergs väg (bakom huset). Gångavstånd till centrum pendeltåg. Pendeltågsstationen i Östertälje är också inom gångavstånd. Några minuters bilväg till E4 och E20.