Avsluta filmen

Uttran

Enstabacken 3

Se filmen

Bygg dina drömmars hus i ett naturskönt område endast 30 minuter med bil från Stockholm!

Ofta ställs man inför val och behöver göra kompromisser med sina nybyggnadsdrömmar. Här på Enstabacken 3 i Uttran kan du bo med ett underbart läge nära vatten, samtidigt kunna bygga ett stort hus med både garage och gästhus om så önskas. Läge + generös detaljplan = sant här på Ensta Strand!

Enstabacken 3

Typ:
Tomt
Tomtarea:
1 538 kvm
Pris:
3 500 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Bygg dina drömmars hus i ett naturskönt område endast 30 minuter med bil från Stockholm!
Alla bilder
Rundtur

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Än är det fortfarande jobb och skola i full fart och längtan på våren och sommarens lediga dagar gör sig påmind när kylan åter slår till ibland såhär i början av vårsäsongen. Det sätter dock inte stop för dig och familjen att gå ner till stranden och ta ett morgondopp för att vakna till på ett lite extra bra sätt och sen möta dagens prövningar. Efter en frukost tillsammans börjar barnen gå bort mot skolbussen och du jobbar remote på hemmaplan i det hus du älskar och har byggt efter egna drömmar och visioner."

Nu erbjuds möjligheten att förvärva denna fastighet i området Ensta Strand vid sjön Uttran. Här kan man låta nybyggaridéerna frodas i och med den generösa detaljplanen för området. Här tillåts man bygga upp emot 400 kvm i två plan (200 kvm i byggnadsarea för huvudbyggnad). Eller om man istället önskar att fördela byggrätten så att man får ett uthus, kanske ett garage eller gästhus? Det kommunala vatten-/avloppsnätet går längs med tomtgräns och kan anslutas till fastigheten. Fastigheten tillhör även en samfällighet där fiskerätt, kräftfiske och båtplats ingår.

Välkommen till lugnet vid Uttran som ligger med pendlingsavstånd till både Södertälje och Stockholm. Varmt välkommen att åka och titta på tomten och kontakta oss om vi kan vara behjälpliga med någon fråga, eller om du vill anmäla ditt intresse!

Hälsningar,
Jonathan och teamet på Florin Partners

Fakta

Fastighetsbeteckning:
BOTKYRKA ENSTA 1:50.
Tomtarea:
1 538 m².
Tomt:
Tomtarea 1 538 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Fastighet:
Byggnadssätt: Vatten: Kommunalt vatten (till tomtgräns). Avlopp: Kommunalt avlopp (till tomtgräns). Byggrätt: Detaljplanen godkänner en byggnadsarea om 200 kvm för huvudbyggnad i två plan varav uthus om 40 kvm. Total yta som får byggas är max 400 kvm. Se planhandlingar under "dokument och länkar" för mer information. Botkyrka kommuns uppskattning av kostnad för anslutning till det kommunala vatten och avloppsnätet är 38 284 kr (uppgift/prisuppskattning hämtad från kommunen 2022).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Enstastranden, Byggnadsplan (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1942-05-29, Senast ändrad: 1996-02-23).
Enl 110 § byggnadslagen, Nybyggnadsförbud (Beslutsdatum: 1970-05-27, Senast ändrad: 2022-06-29).
Ensta strand, Detaljplan (Beslutsdatum: 1995-10-17, Senast ändrad: 1996-02-27).
Gemensamhetsanläggning: BOTKYRKA ENSTA GA:31.

Ekonomi

Pris:
3 500 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 1 586 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 586 000 kr. Typkod 210 - Småhusenhet, tomtmark. Taxeringsår: 2022.
Fastighetsskatt/-avgift:
15 860 kr/år
Pantbrev:
Totalt 1 247 019 kr.
Driftkostnad:
Fastighetsskatt/-avgift 15 860 kr/år tillkommer.

Området

Ensta Strand ligger i Grödinge socken längs södra sidan av sjön Uttran, och väster om samhället Uttran, som det närmast är att betrakta som en förlängning av. Söder om ligger Vinterskogens naturreservat och till väster Ensta ö naturreservat. Området är känt för sin natursköna miljö med sjön Uttran som en central del. Det finns många möjligheter till friluftsliv och rekreation i området, såsom bad, fiske, vandring och cykling.

Karta Klicka för större karta