Avsluta filmen

Mörkö

Eneboda 2

Se filmen

Energismart hus med solcellstak och en vidunderlig utsikt över ängar och fält!

Här bor du med ett högt läge och hänförande utsikt över ängar och fält. Garage, nyinstallerat solcellstak, SPA-bad och en stor altan mot söder, är bara några av attributen som erbjuds här på Eneboda 2 på natursköna Mörkö!

Eneboda 2

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
121  kvm
Tomtarea:
1 205 kvm
Byggår:
2010
Driftkostnad:
45 056 kr/år
Pris:
4 195 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Energismart hus med solcellstak och en vidunderlig utsikt över ängar och fält!
Alla bilder

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Tänk dig att få samla familj och vänner på en altan i söderläge och njuta sensommaren tillsammans. Efter lite grillning utblickandes över ängar och fält så kommer den svala kvällen och ni väljer att istället fortsätta samtalen i SPA-badet. Ett fantastiskt sätt att avsluta kvällen på!

Välkommen till en väldisponerad enplansvilla med låga uppvärmnings- och driftkostnader tack vare en modern frånluftsvärmepump från Nibe (2020) och solceller på taket (2023). På den stora altanen i söderläge finns det plats för större sällskap och familjekonstellationer. Detta är en naturlig plats för sommarhalvårets grillkvällar - och inte minst för badkvällar året om i det nedsänkta SPA-badet!

Läs rumsbeskrivningen på vår hemsida och se filmen. Varmt välkommen att boka in dig på en visning!

Varma sommarhälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

RUMSBESKRIVNING

Hall/entré
Hallen nås från en trapp med tak och har klickgolv samt vittapetserade väggar. I hallen finns även ett skåp för förvaring av ytterkläder och plats för krokar samt skoställ.

Vardagsrum
Husets största rum, som även "sitter ihop" med köket, finns rakt innanför hallen och har ett parkettgolv. Här byggdes även en träpanel (2020) längsmed en av väggarna med släpljus från spotlights. I vardagsrummet finns en braskamin och plats för både soffa och en stor matplats. Från vardagsrummet når man det stora trädäcket via en altandörr. För den som önskar finns det här plats att bygga till ett extra rum (om familjebilden endast kräver en matplats).

Kök och groventré
Köket har en egen matplats och från köket nås även groventrén/tvättrummet där frånluftsvärmepumpen (Nibe 2020) och tvättmaskin/torktumlare (tvättmaskin LG 2014, torktumlare Bosch 2010) är belägna. Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt, kyl, frys, diskmaskin och ugn (Bosch från 2010). Bänkskivor i trä och gråmålade luckor samt skåp.

Sovrum
Huset har tre sovrum. Master Bedroom har en egen utgång till altanen och har heltäckningsmatta på golvet. Rummet har en målad fondvägg i Jotun Instutrial Blue. Master Bedroom har även en egen klädkammare. De andra två sovrummen har parkettgolv och är målade i en mörkrosa respektive blå/grön färg (fondvägg).

Badrum och gästtoalett
Både badrummet och gästtoaletten har en våtrumsmatta och tvättställ med kommod. Badrummet är utrustat med en kaklad duschhörna och ett väggfäst skåp.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE ENEBODA 1:14.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 121 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet.
Tomt:
Tomtarea 1 205 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 2010. Byggnadssätt: Grund: Krypgrund med krypgrundsavfuktare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten: Enskilt vatten året om. Avlopp: Enskilt avlopp. Skorstenstyp: Skorsten av plåt. Frånluftsvärmepump. Anläggning: NIBE, installerad Installerad 2020. Energideklaration: Energideklaration är beställd. Renoveringar: 2019 - Utbyggnad av altan och installation av Jacuzzi från Folkpool, 2020 - Träpanel uppsatt i vardagsrum med spotlights.
Uteplats:
Altan som löper längs två av husets fyra sidor som är beläget i söderläge. Sol från ca kl 12 till solnedgång.
TV- och internetanslutning:
Fiber är framdraget till tomtgräns.
Bilplats:
Garage med plats för en bil samt grusad uppfart med plats för 2 bilar och elbilsladdere finns installerad.
Övriga byggnader:
Garage med intilliggande förråd och vedbod.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Hölö-mörkö, Landskapsbildsskydd (Beslutsdatum: 1968-05-17, Senast ändrad: 2023-05-04). Planer och bestämmelser: Eneboda 1:1 m m, Detaljplan (Beslutsdatum: 2000-06-19). Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE ENEBODA GA:2 - VATTENTÄKTER MED PUMP,RENINGSANLÄGGNING OCH LEDNINGAR SAMT AVLOPPSANLÄGGNING.

Ekonomi

Pris:
4 195 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 010 000 kr varav byggnadsvärde 2 192 000 kr. Fördelat på: småhusmark 818 000 kr och småhusbyggnad 2 192 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 3 464 200 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 45 056 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: elkostnad 33 156 kr, vatten/avlopp 9 000 kr, sotning 500 kr och renhållning 2 400 kr. Årlig elförbrukning: 24 257 kWh/år.
Kostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter (två vuxna och två barn). En stor del av elförbrukningen består av laddning av elbil och uppvärmning av spabad.

El- och uppvärmningskostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har hemma, vilket elavtal man har, hur utvecklingen på el- och bränslemarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande ägare betalar ca 14 900 kr/år för sin försäkring.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

Mörkö är en vacker och historisk ö i Södermanland, som ingår i Södertälje kommun. Ön har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Mörkö var en viktig strategisk plats för försvar och handel, och har varit skådeplats för flera historiska händelser. Bland annat var det här som Gustav Vasa landsteg 1520 efter att ha flytt från Stockholm. På ön finns också Hörningsholms slott, som byggdes på 1600-talet och var hem åt flera kända personer, bland annat Axel Oxenstierna och Ebba Brahe.

Mörkö har också mycket att erbjuda för den som söker rekreation och avkoppling. På ön finns flera populära platser att besöka, till exempel Skansholmen, där du kan äta gott på restaurangen, campa, hyra båt eller kanot, eller bara njuta av utsikten över Skanssundet. Du kan också ta dig till den mindre ön Oaxen med bilfärja, där du kan uppleva ett levande skärgårdsmuseum och se hur människor levde förr.

Mörkö är lätt att nå med bil, buss eller båt. Ön är förbunden med fastlandet med Mörköbron. Du kan också ta färjan över Skanssundet från Hörningsnäs på Mörkö till Skanssundet på fastlandet. Från Mörkö kan du enkelt ta dig till Södertälje och Stockholm med bil eller buss. Det tar cirka 30 minuter att köra till Södertälje och cirka en timme till Stockholm.

Mörkö är en ö med mycket charm och karaktär, som passar både för permanent- och fritidsboende. Här kan du leva ett lugnt och harmoniskt liv i en vacker miljö, samtidigt som du har närhet till större städer och service.

Detta är nuvarande ägares smultronställen i området:

- Idala Café och lanthandel (inom gångavstånd)
- Grevens bad, trevlig sandstrand och fint bad.
- Skansholmen med minigolf, livs, mysig restaurang och färja som ansluter mot Botkyrka.
- Mörkö handelsbod som är öppet 24/7 och har det mesta man kan tänka sig behöva om man missat något vid handling, eller bara blir sugen på chips mitt i natten.

Planlösning

Alternativ planlösning

Karta Klicka för större karta