Avsluta filmen

Viksberg

Eksättravägen 7A

Se filmen
Såld

Sämre kan man bo, men inte så mycket bättre!

Här kan ni bo mitt i naturen, i ett toppmodernt boende på en återvändsgata utan besvärande genomfartstrafik, men ändå ha nära till både Södertälje centrum (ca 10 minuter med bil) och Stockholm (ca 30 minuter med bil). Dessutom ligger det en busshållplats bara några minuters promenad från huset!

Eksättravägen 7A

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
175  kvm
Biarea:
10 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
2 286 kvm
Byggår:
2016
Sämre kan man bo, men inte så mycket bättre!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Det är lördag och i början av april. Barnen har gått till busshållplatsen nere vid vägen för att åka till några kompisar och maken har tagit bilen (de ca trettio minuter det brukar ta) in till Stockholm för att uträtta några ärenden. Du har fått några efterlängtade timmar för dig själv i huset - äntligen! En skön sovmorgon gjorde att du missade solstrålarna på baksidan av huset där du annars älskar att sitta med en kopp te på den vackert snidade altanen som följer berget. Nu blev det istället en frukost vid den pampiga köksön i Carraramarmor - inte helt fel det heller! Du började som vanligt att hälla det kokande tevattnet direkt från kranen. Du fascineras fortfarande över hur det är möjligt att få kokande vatten direkt ur kökskranen! När du klarat av frukosten och avslutat morgonrutinen i det underbara badrummet intill sovrummet, fick du en stund vid matbordet med en kopp kaffe och det där magasinet som du velat läsa men inte tagit dig tid till på några dagar. Knastrandet från braskaminen, där du lade in några vedklabbar för en stund sedan, skapar ett lugn som du sett fram emot efter en intensiv arbetsvecka. Du kom precis på att du borde gå in till hemmakontoret (intill allrummet) för att lägga in den där räkningen du måste betala nästa vecka, men det får vänta till imorgon - eller till på måndag kanske?

Nu har solen flyttat sig runt till framsidan av huset så det är nog läge att njuta av vårsolens första strålar en stund, innan familjen kommer hem igen. Ikväll ska ni hjälpas åt med att rengöra och fylla poolen med vatten så att den står redo för bad när vårvärmen har kommit för att stanna. Efter middagen avslutas kvällen säkert i den vedeldade bastun nere vid poolen - så brukar det bli på lördagskvällarna när alla är hemma."

ALLMÄNT OM BOSTADEN

Bostaden är unik i flera avseenden, dels är den byggd i lösvirke av Sjöberg&Thermé, vilket borgar för högsta kvalitet/noggrannhet och att det inte kommer att byggas flera liknande hus (eftersom bolaget inte finns längre), dels är den säkert en av Sveriges tätaste och mest energieffektiva bostäder. Det är ett passiv-/lågenergihus med ett uppmätt resultat på häpnadsväckande låga 0,05l/s/kvm. Gränsen för passivhus (vilka har strängare krav än lågenergihus) är 0,3l/s/kvm (branschpraxis ligger mellan 0,4 och 0,8l/s/kvm). Elinstallationen är dessutom Emc-skyddad för att motverka strålning och övertoner.

Huset är placerat i ett högt läge - utan besvärande insyn och med sol på tomten hela dagen. En dubbelcarport, med vidbyggt isolerat förråd, håller bilarna snö- och isfria vintertid. Invändigt är det genomgående genomtänkta och påkostade materialval. De putsade väggarna bryter på ett vackert sätt mot det råa intrycket i furuplankorna på vissa väggar och i tak, det oljade och putsade betonggolvet samt det vackert tidlösa och evigt ståndsmässiga intrycket i de delar där man valt Carraramarmor. Tittar man på detaljer, som hur väggarna avslutas med exakthet mot taket (2,70 meter i takhöjd för övrigt!) utan tråkiga skugglister, hur släpbelysningen är placerad på väggarna och under skåp för att skapa stämning och att man väljer att kosta på med Carraramarmor även inne i tvättstugan (som för övrigt har enorma ytor för att enkelt kunna ta hand om tvätten), då förstår man att det här är inget standardhus. En detalj som kokande vatten direkt från kranan (från Quooker) kan väl också nämnas i sammanhanget. Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga: man kan bo sämre, men inte så mycket bättre!

Vill du ha en rundvandring i bostaden av mig innan visning? Då kan du besöka oss på Instagram och/eller Facebook.

Hälsningar Per


PLANLÖSNING

Hall:
Oljat/putsat betonggolv med heltäckningsmatta innanför ytterdörren. Tre fasta garderober för förvaring.

Kök:
Oljat/putsat betonggolv. All utrustning från AEG och från byggnadsåret, sånär som på det kokande vattnet från kranen som är av märket Quooker. Bänkskivor av svart granit vid spisen och köksö av Carraramarmor. Elöppning av skåpsluckor och gott om förvaring. Svart våtrumsfärg runt spisavdelningen.

Tre sovrum:
Samtliga med oljat/slipat betonggolv. Altandörr i Master bedroom och gott om fasta garderober. Fiberuttag i ett av sovrummen.

Vardagsrum:
Oljat/slipat betonggolv, kamin, inbyggda ledningsrör i väggen för tv-kablar och 6 meter bred skjutdörr ut till altanen.

Badrum intill Master bedroom:
Carraramarmor på golv och väggar (en vägg med puts). Gott om förvaring i fasta garderober och i kommoden under dubbla handfat. Dubbla duschar, fristående badkar samt WC. Eluttag i garderob och kommod.

Det mindre badrummet:
Kaklade väggar och Marrakech-betongklinkerplattor på golvet. Duschplats, kommod och WC. Eluttag i kommod.

Tvättstuga:
Carraramarmor på golv och ovanför bänken. Tvättmaskin och torktumlare från Samsung. Gott om förvaring i garderobsväggen. Värmepump och FTX-system samt teknikrum (all teknik är inbyggd och dold).Övrigt:
TV-rum med dolda ledningsrör för tv-kablar och rör till bakre högtalare.
Kontor/extrarum med fiberuttag.
270 cm till tak i bostaden.
Vattenburen golvvärme i hela huset.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 175 m², biarea 10 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 2 286 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Naturtomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2016. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad behandlad med Nitor wood protection. Takbeklädnad: Låglutande papptak. Utv plåtarbeten: Aluzink. Fönster: 3 glas isolerglaskassetter. Ventilation: FTX (mekanisk från och tilluft med värmeåtervinning). Vatten: Enskilt vatten året om. Avlopp: Gemesamt avlopp. Takkonstruktion utan inspekterbart utrymme. Frånluftsvärmepump Nibe F750 + FTX SAM 40. Vattenburen golvvärme i hela bostaden. Anläggning: installerad 2016. Elinstallationen är Emc-skyddad för att motverka strålning och övertoner. Energideklaration: Energiklass A. Specifik energiprestanda 38 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 21 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-03-26. Utföres av Marcus Holmström. Det är ett Passivhus/lågenergihus med ett uppmätt resultat på häpnadsväckande låga 0,05l/s/kvm. Gränsen för passivhus (vilka har strängare krav än för lågenergihus) är 0,3l/s/kvm (branschpraxis ligger mellan 0,4-0,8l/s/kvm).
Uteplats:
Baksida med förmiddagssol, södra gaveln med sol fram till sena eftermiddagen och eftermiddags-/kvällssol på framsidan. Trädgården på framsidan består av stenbeläggningar/bergskross. Här är 8 st Himalayabjörkar planterade. Del av slänt - vid uppfarten - är planterad med Lammöron, Silvernarv och Allium. Lavendel finns planterat längs med hela kanten nedanför poolen. Det finns också ett Silverpäronträd vid entrén. Planteringar i bergsskrevor på framsidan samt runt huset: Lavendel, Glansmiskantus, Kärleksört och Steppsalvia. Blåbärsbuskar och rabarber är planterade på baksidan av huset - intill berget/altanen. Det finns en odlingslåda på sydostliga sidan av huset för odling av kryddväxter etc. På baksidan av huset finns en stor cementring för eldning/grillning och en mer orörd tomtyta/naturtomt.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Stadsnätet (upp till 1 000 mbit).
Bilplats:
Dubbel carport och plats för ytterligare ett par bilar framför.
Övriga byggnader:
Bastubyggnad med relaxavdelning och isolerad förrådsdel intill poolen på framsida.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Ladvik Ga:8.
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Bornsjön, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20061128, Registreringsdatum: 20070321).
Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg.

Området

Några smultronställen närområdet:

- Golfbanor, Viksbergs GK och Salems GK
- Närhet till Mälaren med badplatser och båtklubbar.
- Fin skog att promenera i och gott om svamp på hösten.
- Gångväg genom skogen till nybyggd förskola och skola (Viksbergskolan).

Kommunikationer:

En kort promenad till busshållplats. Ca 30 minuter med bil till Stockholm och ca 10 minuter till Södertälje centrum,.