Avsluta filmen

Mörkö

Ekö 13

Se filmen
Såld

En "lisa för själen" på en idyllisk strandtomt på underbara Mörkö!

"Ni har som vanligt inte satt någon agenda för dagen, kanske blir det liten tur med båten senare, kanske en stund i hängmattan med en god bok, vi får se. Ett svalkande bad blir det alldeles säkert när solen har vaknat ordentligt - och kanske ett bastubad framåt kvällskvisten"

Ekö 13

SÅLD
Typ:
Övrigt
Boarea:
Ca. 60  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
1 500 kvm
Byggår:
1992
En "lisa för själen" på en idyllisk strandtomt på underbara Mörkö!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Ni åkte ut till Mörkö direkt efter jobbet igår för att få njuta av den öronbedövande tystnaden och för att få starta lördagsmorgonen på samma sätt. Nu sitter du här på altanen utanför köket med kärestan och avnjuter en bättre frukost med nybakat bröd och nypressad apelsinjuice, samtidigt som ni får solens första strålar i ansiktet. En havsörn seglar stillsamt ovanför Ekö-Långö, mitt framför ögonen på er där ni sitter med kaffekopparna i händerna. Mäktiga fåglar det där, konstaterar ni båda.

Ni har som vanligt inte satt någon agenda för dagen, kanske blir det en liten tur med båten senare, kanske en stund i hängmattan med en god bok, vi får se. Ett svalkande bad blir det alldeles säkert när solen har vaknat ordentligt - och kanske ett bastubad framåt kvällskvisten."

Välkommen att boka in dig på visning om du känner att det här skulle kunna få vara en dag i ditt framtida liv. Innan det ges möjlighet att titta på Ekö 13, titta gärna på vår film så får du en förhandsvisning av hur vackert det är här!

Varma hälsningar Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

"Det jag och mina döttrar uppskattat allra mest med boendet här är det underbara läget där naturen och havet ständigt är närvarande och att man under ca 9 månader om året i princip är ensam här ute. Att det är lättillgängligt året runt och att vägarna underhålls - och är bra året om - är självklart också något vi uppskattat", säger Peter som har varit här i området sedan barnsben. Det var också han som lät uppföra huset för ca 30 år sedan. "Att det tar oss bara 45 minuter från jobben i Stockholm, har gjort att vi utnyttjat bostaden väldigt mycket året om. I perioder har vi utgått härifrån när vi jobbar under veckorna också", fortsätter Peter. "Är det något annat du vill att jag tar upp i beskrivningen?", frågar jag honom när vi står på altanen utanför kök och vardagsrum. "Den underbara utsikten och känslan av att ha havet 25 meter nedanför huset behöver väl inte förklaras?", frågar Peter och ler lite skämtsamt.

2013 renoverades köket av fackmän. Det är idag utrustat med: kyl/frys från Electrolux (2022), micro (2018), häll+ugn från Ikea (2013) och diskmaskin från Ikea (2013). Det är öppet mellan kök och vardagsrum och det finns en dörr ut till altanen härifrån. Det är ett ryggåstak som löper genom hela huset och det är ca 450 cm till nock, vilket naturligtvis skapar en underbar atmosfär! I vardagsrummet finns en kamin och en trappa upp till loftet. På loftet finns det plats för ytterligare en sittgrupp, alt. ett extra sovrum. Utöver det finns det två sovrum i bostaden (och ett gästrum i gäststugan). Det ligger ett målat furugolv i alla rum, bortsett från toa/badrum och hall som har klinkergolv.

Under huset finns en källare med ingång från utsidan (från havssidan), ett perfekt utrymme för trädgårdsverktyg och matkällare (svalt året om). Här är det är frostfritt (ner till ca +10 grader) vintertid. Här nere finns också avsaltningsanläggning till dricksvattnet, som installerades 2013 (vattnet tas från havet).

Fakta

Typ:
Övrigt.
Storlek:
Boarea ca 60 m². Boareauppgift enligt Säljaren. 4 rum varav 2-3 sovrum. Uppgifter från säljaren (inte kontrollmätt).
Tomt:
Tomtarea 1 500 m². Tomtarealuppgifter enligt Säljaren (mätning saknas). Svakt sluttande strand-/naturgårdstomt mot bryggan vid Saltsjön. Tomtytans storlek är inte exakt och är inte uppmätt (uppskattad).
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med loft. Byggnadsår: 1992. Byggnadssätt: Grundmur: Murblock. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag med forcerad frånluft i kök och badrum. Vatten: Eget vatten året om. Avlopp: Eget avlopp. Skorstenstyp: Skorsten av plåt. Luft-/luftvärmepump samt el och kamin. Energideklaration: Energideklaration behövs ej. Renoveringar: Omfattande renoverat 2013.
Uteplats:
Uteplatser (fyra stycken) i alla väderstreck. Alltid möjlighet att välja sol eller skugga någonstans på tomten (när solen väl är uppe vill säga). Tomten består delvis av gräsmatta, delvis naturtomt - till största del inhägnad med ett gärdsgårdsstaket.
TV- och internetanslutning:
Bredband kommer installeras under 2022.
Bilplats:
Plats för två bilar.
Övriga byggnader:
Gästhus med bastu nere vid strandkanten.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Området

Nuvarande ägares fem smultronställen i området:
- Trosa.
- Ankarudden/Torö.
- Skanssundet,
- Idala Lanthandel (som man passerar på vägen ut till Ekö).
- De otaliga naturreservaten på Mörkö.

Kommunikationer:

Ca 45 minuter med bil till Stockholm.