Avsluta filmen

Viksberg

Ekbackestigen 16

Se filmen
Såld

Lantligt beläget men ändå nära till allt - i underbara Viksberg!

Närheten till golfbana med restaurang och rättigheter, till bra skola och dagis i Viksberg och att det går snabbt att ta sig till både centrala Södertälje och Stockholm (ca 30 minuter med bil), är saker som nuvarande ägare uppskattat extra mycket med boendet här!

Ekbackestigen 16

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
Ca. 118  kvm
Biarea:
26 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
2 251 kvm
Byggår:
2008
Lantligt beläget men ändå nära till allt - i underbara Viksberg!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Vi föll för att huset låg högt, avskiljt men ändå öppet runt bostaden. Den stora gräsmattan för barnen att springa omkring och leka på - även för vuxna som kan spela kub mm - och den stora fina stenläggning, var också något vi fastnade för när vi kom hit första gången. Altanen som ligger i lä och har sol länge på dagarna, är något vi har uppskattat när vi bott här i drygt 11 år. Viksbergs golfbana som ligger inom gångavstånd (även Salems) med resturang och rättigheter, har vi utnyttjat många gånger. Naturreservatet bakom huset med promenader i vacker miljö och fina vägar att springa eller cykla på, kommer vi sakna mycket. Nu har livssituationen fört oss söderut och vi hoppas att en ny familj ska uppskatta boendet här i Viksberg lika mycket som vi har gjort!", skriver Malin och Roiene som bor här nu.

Om du känner att det här är ett boende som kan tilltala dig, hör gärna av dig så återkommer jag till dig med visningstid. Innan det ges möjlighet att titta på bostaden på plats, se vår film under "dokument & länkar" på vår hemsida, läs beskrivningen och se våra bilder, så får du en försmak av hur ett framtida liv här på Ekbackestigen 16 i Viksberg skulle kunna vara.

Varma försommarhälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT OCH PLANLÖSNING

Entréplan inrymmer hall med ölandsten/kalksten som övergår till ekparkett. Parkettgolvet följer oss vidare in till entréplanets båda sovrum. En helkaklad WC/dusch med klinker och golvvärme och handdukstork finns rakt fram från entréhallen. Ett påkostat Ballingslövkök med en liten matplats i ett fint burspråk hittar vi också på entréplanet. I köket ligger samma fina stengolv som i hallen. Köket som har massiva ekluckor och lådfronter är utrustat med granitbänk, spishäll, inbyggnadsugn/varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och påkostad kyl/frys (från 2020) med en stor display där man kan läsa recept och annat i dörren - mycket praktiskt! Vardagsrummet ligger öppet in mot kök och här finns plats för både soffgrupp och en större matplats. Utgång till altanen härifrån.

En spiraltrappa leder oss upp från hallen till ett möblerbart loft. Det har tidigare använts som både sovrum, TV-rum och nu som kontor och ateljé. Härlig kontakt med kök och vardagsrum nedanför över de synliga takbjälkarna!

Spiraltrappan leder även ner till souterrängplanet som inrymmer en hall med bra förvaring i skjutdörrsgarderob. Vidare finns här ett allrum/biorum (som tidvis använts som sovrum). Här finns en separat utgång till baksidan och bra förvaring i garderob med skjutdörrar. Intill allrummet finns ett stort helkaklat WC/badrum med tvättmaskin (2019) och torktumlare . Här är det förberett för att installera bastu för den som vill ha det. Det finns ett pannrum och två ytterligare sovrum på det här planet.

Vattenburen golvvärme i både souterräng- och entréplan.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea ca 118 m², biarea ca 26 m². Boareauppgift enligt Mätning. 7 rum varav 5 sovrum. Den taxerade ytan är 66 kvm boa och 30 kvm bia.
Tomt:
Tomtarea 2 251 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Skyddad natur-/trädgårdstomt med stor, plan gräsmatta. Plommonträd, äppelträd, krusbär, svarta-, vita- och röda vinbär finns på tomten. Rabatter i anslutning till stenläggningen.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med loft och souterrängvåning. Byggnadsår: 2008. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä och betong. Bjälklag: Lättbetong. Fasad: Träfasad (3 sidor ommålade 2022, inte framsidan). Takbeklädnad: Takpannor (behandlat med "grön fri" (mot mossa/alger 2023). Fönster: 3-glasfönster isoler samt 2-glas kopplade. Ventilation: Självdrag, med stöd av forserad frånluft i våtrum. Vatten: Enskilt vatten året om. Avlopp: Enskilt avlopp. 2022 byttes filter i ventilationsdonen. Avloppet har fungerat bra, det har inte varit några problem med tex upprepade stopp. Det finns en sluten avloppstank på 10m3, tanken töms ca 3ggr/år. Egen borrad vattenbrunn, det har inte varit några problem med tex tillrinningen till brunnen. Vattenprov är utförd 2022, vattnet är tjänligt med anmärkning på koppar och natrium. 2020 installerades en ny vattenpump i borrhålet. En ny detaljplan diskuteras för området vilket skulle kunna innebära större byggrätter och anslutning till kommunalt vatten och avlopp. Bergvärme (vattenburen golvvärme) och kamin. Elen har fungerat bra, det har inte varit några problem med tex säkringar som löser ut. Ny el är dragen till vattenpumpen och stugan. 2020 monterades laddbox för elbil. Jordfelsbrytare finns installerat. Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 44 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 79 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-05-04. Utföres av Niklas Öberg, Marcus Holmström Byggteknik AB,.
Uteplats:
Uteplats på baksidan av huset. Det går att ha utemöbler på stenläggningen också.
TV- och internetanslutning:
Öppen fiber (Open infra).
Bilplats:
Parkeringsplatser framför den stenlagda delen av tomten och på uppfarten nedanför huset.
Övriga byggnader:
Fristående isolerat förråd (avdelat på två).
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Ekbacken, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1984-05-08, Senast ändrad: 1988-09-26).
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Bornsjön, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2006-11-28, Registreringsdatum: 2007-03-21, Senast ändrad: 2022-07-27).
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE LADVIK GA:1.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Området

Ägarnas fem "smultronställen" i närområdet:

- Sturehof slott med cafe och mat.
- Nära till Skola f-6 samt dagis (Södertäljes kanske bästa skola)
- Flertalet badplatser i Mälaren nära.
- Två stora golfbanor med resturang samt rättigheter
- Naturreservat med vacker promenadstråk.