Avsluta filmen

Enhörna

Dragspelsvägen 14

Se filmen
Såld

Varför kan inte alla få bo såhär?

Mäktig villa med utomhuspool, som sista hus på återvändsgata, ett stenkast men på behagligt avstånd till skola/förskola och friluftsområde. Fristående dubbelgarage på tomten.

Dragspelsvägen 14

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
Ca. 252  kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
1 074 kvm
Byggår:
2002
Varför kan inte alla få bo såhär?

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Som sista hus på gatan, utan besvärande genomfartstrafik, ligger denna mäktiga bostad med ett soldränkt läge på en ogenerad tomt. På baksidan kan familj och vänner njuta av den uppvärmda poolen hela sommaren och relaxa lite mellan doppen i en sittgrupp på pooldäcket. En plan trädgårdstomt med gräsmatta som inbjuder till lekar. Herrgårdsliknande byggnad med 2,60 meter i takhöjd på entréplanet, härligt lantkök och stora fönsterpartier mot poolområdet på baksidan. Varför kan inte alla få bo såhär?

5 smultronställen nuvarande ägare uppskattar extra mycket i området:
- Enhörna friluftsgård
- Lurberget
- Acksjöarna
- Närhet till Mälaren
- Närhet till Malmsjön

Entré sker via en farstukvist till en stor och rymlig glasveranda. Här är det klinkergolv och det finns gott om plats för sittgrupp samt klädförvaring. Vidare kommer man in till en hall med parkettgolv samt den vitmålade trappan som tar dig upp till övervåningen. Trevlig fönstervägg mot köket som ger en härlig rymd och ljusinsläpp. Stort och rymligt lantkök från Ballingslöv med laserade köksluckor och svarta bänkskivor av granit och kakel upp till skåpen. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin (2014), inbyggnadshäll (2002) samt utdragbar köksfläkt, kyl (2002) och frys (2002) i rostfritt samt inbyggnadsugn och micro i rostfritt. Dessutom finns här ett stort skafferi, varför har inte alla bostäder det!? Rymlig matplats med plats för 6-8 personer. Tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp samt groventré. I anslutning till tvättavdelningen finns en stor klädkammare. Stort ljust vardagsrum i vinkel med vardagsrumsdel till vänster och matrumsdel rakt fram. Stora fönsterpartier mot poolen på baksidan som ger ett vackert ljusinsläpp. Här är det parkettgolv och infällda spotlights i taket samt utgång till uteplats och tomt. Det finns även en mysig braskamin intill vardagsrumsdelen. I entréplanet finns även ett sovrum och ett kaklat badrum med klinkergolv och badkar. Förrådsutrymme under trappan. Det är vattenburen golvvärme i hela entréplanet (och i badrummet på övre plan).

Den vitmålade trappan leder upp till övervåningen och det stora allrummet med ryggåstak och fönsterpartier som ger en härlig rymd och känsla åt rummet. Master bedroom har även det ryggåstak och stora fönsterpartier som gör det något utöver det vanliga. Här finns en rymlig garderob med skjutdörrar i spegelglas som accentuerar rymden i rummet ytterligare. De övriga tre sovrummen har fönster åt två håll och garderober. Ett förråd i anslutning till allrummet. Stort renoverat badrum med stora vita kakelplattor på väggarna och grått golvklinker med vattenburen golvvärme. Här finns det förberett för bubbelbadkar/hörnbadkar. Duschplats med glasvikdörr samt kommod med dubbla handfat. Det finns även en bastu med glasdörr i anslutning till badrummet.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea ca 252 m². Boareauppgift enligt Säljaren. 7 rum varav 5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 074 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan trädgårdstomt med möjlighet till odling. Utomhuspool på baksidan. Plattsättning vid infart och fram till entré, i övrigt gräsmatta. Två uteplatser med markiser. Körsbärsträd, äppelträd och päronträd. Svart vinbärsbuske, syrener, rododendron och rabatter.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 2002. Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Svarta betongpannor. Utv plåtarbeten: Svart plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten: Kommunalt vatten. Avlopp: Kommunalt avlopp. Frånluftsvärmepump (vattenburen värme, golvvärme i entréplan och i badrum på övre plan). Anläggning: Nibe, installerad 2018. Energideklaration: Specifik energiprestanda 104 kWh/m² år. Energideklaration är utförd. Renoveringar: Ny värmepump 2018 Fiber ca 2017 Nya ytskikt badrum uppe 2018 Ny motor garageport 2020.
Uteplats:
Uteplats på framsidan med morgonsol, uteplats på baksida med kvällssol, uteplats vid poolen.
TV- och internetanslutning:
Fiber (2018).
Bilplats:
Dubbelgarage samt plats för ytterligare tre bilar på uppfarten.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Ytterenhörna-Tuna Ga:5. Planer och bestämmelser: Område Vid Ytterenhörna Kyrka, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19630119). Gemensamhetsanläggning: Södertälje Ytterenhörna-Tuna Ga:4.

Området

Enhörna är en naturskön halvö i Mälaren som är en kommundel i Södertälje kommun. Det är en riktig sommaridyll, lugnt och barnvänligt med riktig bullerbykänsla. Möjligheterna till en aktivitetsrik fritid är många och aktiva Enhörna IF är en viktig kugge i detta. Fina badplatser finns vid Sandviken, Underås och Malmsjön. På sommaren har bryggorna i Sandviken och Ekensberg ångbåtstrafik med Stockholm, Mariefred och Birka. I Enhörna finns Vallaskolan (F6) och tre förskolor. En ny F9-skola planeras också. På denna adress bor du cirka 15 minuters bilfärd från centrala Södertälje och cirka 45 minuter från centrala Stockholm.

Kommunikationer:

Nära till busshållplats.