Avsluta filmen

Enhörna

Dragspelsvägen 12

Se filmen
Såld

När naturen kommer in i bostaden!

När naturen upplevs komma in i bostaden genom det stora fönsterpartiet, som går från golv till tak i vardagsrummet; när känslan ute möts upp inne, där naturen ständigt är närvarande i de timrade väggarna. Då känns det som man befinner sig i rätt energier hela tiden. Kom och upplev det själv!

Dragspelsvägen 12

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
191  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
1 211 kvm
Byggår:
2002
När naturen kommer in i bostaden!

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Hur skulle det kännas om man vaknar varje morgon och står mitt i naturen, att årstidernas skiftningar blir tydliga och man får uppleva dem dagligen? Antagligen skulle det vara helt fantastiskt! Jag kan lätt föreställa mig det när jag besöker bostaden på Dragspelsvägen 12 i Enhörna. Det är ett klimatsmart boende på både kort och lång sikt och huset är byggt helt i massivt timmer. Här finns möjlighet till generationsboende, uthyrning eller plats för hemmaföretagaren - tack vare ett rum som har egen ingång. Finns intresse för stort garage? Då blir drömmen besannad med det påkostade dubbelgaraget med granitklinkergolv! Här finns så mycket att uppleva! Boka en tid för visning, så får ni se alla bostadens möjligheter och känna in energierna själva!

Ägarna berättar hur de upplevt boendet:

"Vi förälskade oss i tomtens höga läge med underbar utsikt och det ostörda läget i området. Vi byggde vårt drömhus med stora fönsterpartier mot skogen för att ta in naturen och utsikten in i huset. Den öppna planlösningen och takhöjden ger en fantastisk känsla av rymd. Fin utsikt över åkrar och friluftsgården längre bort samt naturtomten på baksidan. Det ger en rofylld känsla och en plats att koppla av på. /Hälsar Monika och Kari"

PLANLÖSNING


Hall: Klinkergolv med inslag av sjösten, golvvärme. Takhöjd ca 2,7 m.

Ballingslövkök med massiva björkluckor. Utrustning: diskmaskin (2020), ugn (2015), micro, kyl och frys (2012). Allt av märket Electrolux. Askparkett (2005).

Vardagsrum: Öppen planlösning vardagsrum mot kök och matplats. Takhöjd om ca 4,20m. Stora fönsterpartier mot skogen på baksidan. Täljstenskamin av märket Tulikivi (2650kg sten) med braskamin och bakugn. Askparkett (2005).

Badrum/bastu med tvätt/grovkök: Kaklat rum med klinkergolv, golvvärme och handdukstork. Kommod från Ballingslöv med björkluckor. Tvättmaskin av märket AEG (2020) samt torktumlare (2020). Rymlig bastu med ledbelysning i taket (Karlavagnen som motiv) och fin utsikt över omgivningarna. Harvia-elbastuaggregat (2018) . Direkt utgång från badrum till altan med ogenerat läge.

Sovrum 1 med björkparkett. Takhöjd om ca 2,70 m.

Sovrum 2 och 3 med laminatgolv.

Arbetsrum/sovrum/uthyrningsdel med björkparkett och separat ingång.

Ateljé med lackat furugolv. Fönster i tre vädersträck. Takhöjd i nock ca 3,4 m. Golvyta om ca 37 kvm. Kan också användas som sovrum.

Varmvind på ca 40 kvm golvyta (kan öppnas upp mot vardagsrummet).

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 191 m². Boareauppgift enligt Ritning. 6 rum varav 5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 211 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Gräsmatta på framsidan med rabatter och fruktträd, orörd naturtomt på baksidan av huset. Altan runt halva huset ger solmöjlighet hela dagen. Gräsmatta och planteringar på framsidan. Växter består av fleråriga växter med olika sorters perenner och ett plommonträd. På södersidan finns möjlighet till lådodlingar av kökskryddor och grönsaker.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med ateljé och delvis souterrängvåning. Byggnadsår: 2002. Dränering runt huset och garaget där vattnet leds ut till stenkistor. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Knuttimmer. Bjälklag: Trä. Fasad: Knuttimmer. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: Isolerglasfönster. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med uppvärmning av inkommande luft med den utgående luften. Vatten/avlopp: Kommunalt. Bergvärme med vattenburen golvvärme i alla rum utom ateljè där det är oljefyllda element (2002). Energideklaration: Energiklass D. Specifik energiprestanda 76 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 121 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-11-05. Renoveringar: 2005 Ny askparkett i vardagsrum, matplats och kök. 2020 Målning av hus och garage.
TV- och internetanslutning:
Stadsnät (fiber).
Bilplats:
Dubbelgarage om ca 44 kvm med dubbla portar. Plats för två bilar och förvaringsutrymme i garaget samt garagets vind. Vattenburen golvvärme och granitklinkergolv. Plats för ytterligare 3-4 bilar på uppfarten.
Övriga byggnader:
På framsidan finns en friggebod med en vedbod och förvaring av trädgårdsredskap samt ett mindre förråd/lekrum för barn.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Ytterenhörna-Tuna Ga:5. Södertälje Ytterenhörna-Tuna Ga:4. Planer och bestämmelser: Område Vid Ytterenhörna Kyrka, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19630119).

Området

Enhörnalandet är en halvö i Mälaren med Ekerö på den ena sidan och Mariefred på den andra. Gripsholms slott ligger inte långt ifrån och på Selaön finner vi Mälsåker med sin pampiga huvudbyggnad som idag ägs av Kungliga Vitterhetsakademien. På Enhörnalandet finns fornlämningar från stenåldern och det har även funnits tegelbruk i trakten sedan medeltiden. 

I början av 1900-talet växte en mängd handelsträdgårdar upp i trakten vilket bland annat berodde på de goda förbindelserna till Stockholm tack vare ångbåt från Sandviks brygga. Handelsträdgårdarna sålde både blommor, frukt och grönsaker och odlade både på friland och i drivbänkar. De år man lyckades få fram färska jordgubbar lagom till Valborgsmässoafton kunde man sälja dem till Arvid Nordquists för 15 kronor litern, en ansenlig summa på 1940–1950-talen!

Smultronställen i närområdet:

1. Friluftsgården med motionsspår, utegym, fotbollsplaner
2. Sandvikens brygga med badplats, ångbåtsbrygga
3. Malmsjön med två fina badplatser
4. Acksjöarna - två fina natursjöar med möjlighet till fiske av ädelfisk såsom regnbågslax.