Avsluta filmen

Rosenlund

Brinkvägen 3

Se filmen
Såld

20-talscharm i underbara Villa Stenbrink!

"Ljusinsläppet är underbart genom de spröjsade fönstren. Vi valde att renovera originalfönstren i stället för att byta ut dem. Ett underbart hus som är "hemma" för oss. I alla renoveringar genom åren har vi jobbat med att bibehålla 20-tals känslan - men ändå på ett modernt sätt." /Kicki och Micke

Brinkvägen 3

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
113  kvm
Biarea:
62 kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
920 kvm
Byggår:
1925
20-talscharm i underbara Villa Stenbrink!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Min gammelmorfar och gammelmormor lät bygga huset 1925, så väldigt mycket känsla finns i väggarna", sa Kicki när vi satte oss i köket i höstas för att diskutera en eventuell försäljning av bostaden, som ägts av samma släkt i nästan 100 år. Äpplena dignade på grenarna i trädgården och det planerades för mustning, syltning och äppelpajsbak. "Inte konstigt att det tagit tid att ta ett beslut om försäljning då", sa jag - med en självklar förståelse för situationen.

Jag har besökt familjen, som bor här vid ett par tillfällen de senaste åren, och har förstått att det inte varit ett lätt beslut att ta. Att man har trivts här i alla år är lätt att förstå. Det ser vi bl a på den bibehållna charmen, som man lyckats bevara, när de varsamt och eftertänksamt renoverat huset under sina tjugo år i bostaden. Utöver de klassiska 20-talsfönstren, som ju är husets ögon, finns många andra originaldetaljer bevarade också, såsom dörrar och foder, pärlsponten i trappan till övre plan och alla de fina trägolven - bara för att nämna några detaljer. Huset har under senare år moderniserats med bl a ett badrum (med SPA-känsla) och ett stort öppet kök. Det senare har blivit en självklar samlingspunkt och är mer praktiskt än det lilla originalköket - allting var inte bättre förr! Här finns härliga minnen från många och långa middagar med släkt och vänner.

Nu är det någon annan familjs tur att ta över stafettpinnen och se till att skapa sin framtid här, det är paret överens om nu. De hoppas självklart att blivande ägare kommer att trivas lika bra som de själva har gjort - och värna om huset som man gjort i snart ett sekel.

Välkommen att boka tid för visning och upplev bostadens atmosfär på plats!

Hälsningar Per

PLANLÖSNING OCH ALLMÄNT

Entréhall med klinkergolv. Pärlspont på väggar och tak (original), som målats i en färg så nära nyansen från bilder man hittat, när huset var nytt på 1920-talet.

Ett litet rum direkt efter entrén med en täljstenskamin. Här har tillbringats mycket tid under höst och vinter - med en god bok och något gott i glaset.

Köket renoverades 2015 av fackmän (Ballingslöv). Originalgolven slipades. Vitvarorna är från Husqvarna och Siemens och fläkten från Franke.

Vardagsrummet renoverades 2015, då parkettgolvet slipades, väggar målades och även foder och dörrar målades om.

Badrummet renoverades 2012 av fackmän (intyg finns). Kaklade väggar och klinker med golvvärme. Kommod under handfat och skåp ovanför toaletten.

Två sovrum på övervåningen med slipade originalgolv. Sovrummen renoverades 2015, då stora sovrummet tapetserades och i det mindre sovrummet målades pärlsponten om. Pärlsponten är original.

En härlig "punchveranda" och en liten balkong, där solen lyser hela dagen (sommartid).

Kattvindar på övervåningen med bra förvaring. Vinden används inte till förvaring (enl. råd från besiktningsman).

I tvättstugan finns torktumlare/tvättmaskin, en bänk för tvätthantering och bra utrymmen för att hänga/torka tvätt. Utöver det finns ett pannrum och bra förvaringsutrymmen i källaren.

Källaren renoverades invändigt 2005 (i samband med att den dränerades och isolerades utvändigt). Det togs bort flera förråd/matkällare och målades väggar samt lades klinkergolv i hela källaren. Det installerades två konvektorelement som bidrar till att källaren håller ca 18 grader året om (det går självklart att höja och/eller sänka värmen om man vill).

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 113 m², biarea 62 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 2-3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 920 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla med källare. Byggnadsår: 1925. Byggnadssätt: Grundmur: Dränerades 2005 med Isodrän. Grund: Grundsulor med mellangjutet betonggolv. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel (ommålad 2017 (även grunden). Takbeklädnad: Takpannor (renoverades på 90-talet). Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag förstärkt med Paxfläkt i badrum. Vatten/avlopp: Kommunalt. Skorstenstyp: Skorstenen kläddes in 2019 (tegel innanför). Luft-/vattenvärmepump. Anläggning: CTC, installerad Installerades 2005. Energideklaration: Energiklass F. Specifik energiprestanda 100 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 179 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-05-03.
Uteplats:
Favoriterna i trädgården är ett japanskt körsbärsträd, som blommar vackert i maj och en klätterros (Helena), som sprider en magiskt doft och som växer upp över hela vedboden. Runt uteplatsen har det planterats en häck som ger en ombonad känslan, när man sitter här (sol från lunchtid och hela dagen sommartid). I trädgården finns även en fin syrenberså.
TV- och internetanslutning:
Stadsnät.
Bilplats:
Fristående garage med vidbyggt uthus (verkstad och förråd). På infarten finns plats för minst 3 personbilar.
Övriga byggnader:
Vedbod.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Östra,del 2, Stadsplan (Beslutsdatum: 19440310).
Kompl Spl Best För Östra Omr Del 1 Och 2, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19551229).

Området

Ett lugnt och tryggt område med många vackra hus. Nära till "allt", t ex några minuters promenad till Coop, motionsspår, skolor (Rosenborg för de äldre barnen och Majtorp för de yngre), centrum, busshållplats, Södertälje sjukhus och ca 20 minuters promenad till pendeltåget mot Stockholm (ca 30 min). I närheten finns även Månskensrinken, idrottshallar, badhus (Sydpoolen) och Södertälje IP.

Nuvarande ägares smultronställen i närområdet:

- Kusens Backe med motionsspår och utegym
- Den fina promenaden runt kanalen (nyanlagd brygga längs med vattnet)
- Täljehallen
- Curlinghallen.