Avsluta filmen

Ritorp

Boklidsvägen 18

Se filmen

Unik villa med trädgårdsoas

På lugn återvändsgata med naturen som granne finns denna rymliga, speciella villa med sitt torn, burspråk, terrass och balkong. Fantastisk trädgård med många frukträd och goda odlingsmöjligheter. Närhet till Mälarbadet, Ragnhildsborgsbacken och Brunnsängs centrum. Något för en stor familj.

Boklidsvägen 18

Typ:
Villa
Boarea:
278,5  kvm
Biarea:
30 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
1 161 kvm
Byggår:
2002
Driftkostnad:
39 655 kr/år
Pris:
9 975 000 kr, utgångspris
 
Budgivning pågår

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Unik villa med trädgårdsoas
Alla bilder

Ansvarig mäklare

Anders
Liedholm

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Om du drömmer om ett unikt boende som inte liknar någon annat, som är rymligt, något för den stora familjen, som ligger i ett lugnt område med närhet till naturen och har en trädgård där man gärna odlar sina egna grönsaker, skördar sina egna äpplen, päron och vindruvor ... Då har du nog hittat hem.

Nu är hösten här och det är hög tid att skörda alla trädgårdens frukter - äppelsorter såsom Gravensteiner, Aroma och Transparente Blanche. Fina päron, exempelvis Göteborgs Diamant, Viktoria-plommon och Reine vindruvor både röda och gröna. På baksidan av villan finns förhöjda odlingsbänkar, här odlas gurka, squash, allehanda grönsaker, allt som behövs för att göra en god sallad till middagen. I växthuset finns ytterligare en vinranka samt fikon.

Redan på den stenlagda uppfarten till huset, som kantas av björnbär och vinrankor, märker du att detta är ingen vanlig villa. Huset reser sig majestätiskt med sitt torn, sitt burspråk, sin terrass och balkong. I souterrängplanet som har separat ingång finner vi två rymliga sovrum med klinkergolv, stor bastu och helkaklat badrum med dusch. För tonåringar är det nog en dröm att få bo så här i egen avdelning med egen ingång, frågan är vem som ska få det härliga tornrummet … På samma plan finns även matkällare, förråd, tvättstuga och garage. En furutrappa tar dig upp till entréplanet.
Köket är rymligt och oerhört genomtänkt, här finns plats för hela familjen att laga mat tillsammans. Hög kvalité med fina material, skåpluckor i ek och gedigna bänkskivor i granit. Bara en sådan sak som dubbla diskhoar gör det enkelt att inte behöva trängas. I den ljusa matplatsen i tornrummet med fönster runt om samlas familjen kring det runda bordet och njuter av middagen tillsammans. Att samla hela stora släkten i detta vardagsrum är inget problem. I burspråket finns matsalsdelen och här får plats med ett riktigt långbord. Här finns även utgång till terrassen. Dubbla sittgrupper får plats i vardagsrummet, en framför öppna spisen som sprider både värme och trivsel. På entréplanet finns även ett stort tv-rum, alternativt sovrum, helkaklat badrum med både dusch och bubbelbadkar. Från hallen/entrén tar furutrappan dig upp till övervåningen.

På övre plan finner ni två likvärdiga sovrum med ekparkett och praktisk klädförvaring, helkaklat badrum med både dusch och badkar. Från hallen finns utgång till balkongen. Sist men inte minst - Master Bedroom. Vilket sovrum! Tornrummet med alla fönster som införlivats med sovrummet har ett fantastik ljus och fin utsikt över trädgården. Skulle jag behöva jobba hemifrån skulle jag inreda en arbetsplats här.

Jag skulle vilja sticka up hakan och påstå att detta huset är oerhört välbyggt och unikt på många sätt, sedan är det kanske så att du ändå vill sätta din egen prägel på huset när det gäller tapetval och färger. Välkommen att boka in dig på en personlig visning och berätta gärna efteråt om du delar min uppfattning.
Hälsningar Anders

Välkommen till denna magnifika villa på Boklidsvägen 18,

ENTRÈ PLAN
Välkomnande förstukvist under tak, gedigen entrédörr i teak. Hall/kapprum med praktisk klädförvaring bakom skjutdörrar i spegelglas, Klinkergolv, Frutrappa som tar dig både upp till övervåningen och ner till souterängplanet. Stort kök med skåpsluckor i gedigen ek, Köksmaskiner är från Husqvarna 3-5 år gamla, innefattar Spishäll induktion, Inbyggnadsugn, Micro, Kyl och Frys rostfri, samt Diskmaskin rostfri. Klinkergolv i hela köket. Rymlig ljus matplats i tornrummet. Det finns två stycken diskhoar och gedigna bänkskivor i granit. Stort vardagsrum med burspråk, vacker ekparkett samt öppen spis. Utgång till stor terass ovanpå garaget. Helkaklat badrum med både dusch och badkar, Wc och tvättfatskommod.

ÖVRE PLAN
Sovrumsavdelning, 2 likvärdiga sovrum med ekparkett och praktisk klädförvaring, Helkaklat badrum med både dusch och badkar, wc och tvättfatskommod. Hall med ekparkett och utgång till balkong.
Fantastiskt Master bedroom med parkettgolv, Praktisk klädförvaring i garderob med skjutdörrar.

SOUTERRÄNG PLAN
2 stycken sovrum med klinkergolv, Helkaklat badrum med dusch, wc och tvättfatskommod. Rymlig bastu. Klädvårdsavdelning med tvättmaskin och tumlare, här finns även bergvärme anläggning samt pump för eget vatten för tomtbevattning. Mekanisk frånluftvetilation samt säkringsskåp med automatsäkringar för hela huset. Matkällare samt förråd och separat utgång till garaget. Det finns även en separat ingång till soutterängplanet med vacker gedigen teakdörr.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE LÄNGDMÄTAREN 3.
Storlek:
Boarea 278,5 m², biarea 30 m². Byggnadsyta 156,7 m². Boareauppgift enligt Ritning(ar). 7 rum varav 5-6 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 161 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Uppvuxen trädgårdstomt med en rad olika frukträd bärbuskar, grönsaksodlingar, växthus.
Byggnad:
Byggnadsår: 2002. Byggnadssätt: Grundmur: Betonghålsten. Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Takpannor och kopparplåt. Fönster: 3-glasfönster isoler (Elitfönster). Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Alla ytterväggar har extra isolering, Innerväggar är försedda med OSB skivor och gipsväggar, vilket gör det lätt att sätta upp saker på väggarna. Påkostade lister och dörrfoder i ek. Vattenburen golvvärme i hela huset. Värmepump bergvärme. Anläggning: installerad 2017. Energideklaration: Energiklass B. Specifik energiprestanda 33 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 59 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2021-08-18. Utföres av Markus Holmström.
Uteplats:
Stor terass ovanpå garaget i söderläge. Balkong finns även på övervåningen i österläge.
TV- och internetanslutning:
Fiber.
Bilplats:
Uppfarten till huset är stenlagd och här finns plats för 3-4 bilar, I garaget får det plats 1 bil.
Övriga byggnader:
Växthus samt friggebod för trädgårdsredskap.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Ritorp Del 2, Detaljplan (Beslutsdatum: 19991123). Ritorp Del 2 Och 3, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20001121).

Ekonomi

Pris:
9 975 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 3 768 000 kr varav byggnadsvärde 2 317 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 451 000 kr och småhusbyggnad 2 317 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2018.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 524 kr/år
Pantbrev:
Totalt 2 700 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 39 655 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 6 575 kr, elkostnad 22 000 kr, vatten/avlopp 8 580 kr och renhållning 2 500 kr.
Antal personer i hushållet: 5.
Fastighetsskatt/-avgift 8 524 kr/år tillkommer.

Övrigt

När man borrade efter bergvväme gjorde man två hål, I det ena träffade man på en källåder för vatten, vilket man tog tillvara på och har installerat en pump för eget vatten för tomtbevattning. Så du har inga problem att nyttja denna även och har även då det råder bevattningsförbud.

Köket

Matplatsen i köket

Vardagsrum med öppen spis

Tv-rum, alt sovrum på entreplan

Vardagsrummet - Matsalen

Matsalsdel i vardagsrummet i ljust burspråk

Vardagsrum

Vardagsrummet

Köket

Köksbänkar i granit

Matplatsen i köket

Stora sovrummet på övre plan

Stora sovrumet

Sovrum 3 på över plan

Sovrum 2 på övre plan

Stort allrum/sovrum i souterängplanet

Sovrum i souterängplanet med klinkergolv

Hall - entré

Hall - Entré

Badrum med bubbelbad

Badrum med bubbelbad och dusch

Badrum

Sovrum 2 på övre plan

Sovrum 3 på övre plan

Badrum

Badrum

Bastu

Balkong på övre plan

Uteplats

Insynsskyddad trädgård med många frukträd

Trädgårdsodlingar

Växthus med bland annat vindruvor och fikon

Mogna vindruvor från trädgården

Fikon

Päron

Björnbär

Entré plan

Övre plan

Souteräng plan

Karta Klicka för större karta