Avsluta filmen

Vattubrinken

Bofinksvägen 1

Se filmen
Såld

Bo i ett lösvirkesbyggt och egendesignat lågenergihus några hundra meter från Mälaren!

"Huset har ritats av nuvarande ägare, färdigställdes och inflyttades i december 2021. De sista detaljerna inomhus har färdigställts under det senaste året. Det är vattenburen golvvärme i hela entréplan och det är cellulosaisolering insprutad i väggar och tak."

Bofinksvägen 1

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
205  kvm
Antal rum:
8 rum
Tomtarea:
1 515 kvm
Byggår:
2021
Bo i ett lösvirkesbyggt och egendesignat lågenergihus några hundra meter från Mälaren!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Det är lördagmorgon och du ser att snön har lagt sitt vita täcke över tomten utanför panoramafönstren i söder - där altanbygget ska påbörjas till våren. På morgonnyheterna pratar man som vanligt om de skenande elpriserna och du skänker en tanke till alla villaägare där ute som inte bor i ett lågenergihus och tackar samtidigt din lyckliga stjärna att du fått möjligheten att bo i det här lösvirkesbyggda och energisnåla huset.

Du börjar gärna helgen med att sitta i tystad med en kopp kaffe i fåtöljen i vardagsrummet intill köket och titta ut genom de stora fönstren, innan resten av familjen har vaknat. Efter morgonkaffet tar du som vanligt en morgonpromenad med hunden längs någon av de otaliga skogsstigarna i området. Kanske blir det en sväng ner mot badplatsen och båthamnen så att tankarna om en annalkande vår och sommar kan få värma själen en kulen vintermorgon som denna, vi får se hur det blir..."

Om du känner att det här kan vara platsen du drömmer om att få vakna upp på framöver, kontakta oss gärna så bokar vi in dig på en visning. Gå gärna in under "dokument & länkar" på vår hemsida för att se våra filmer, läs beskrivningen och se bilderna, så får du en förhandsvisning om hur ett framtida liv här kan komma att se ut.

Varma vinterhälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT OCH PLANLÖSNING

Huset har ritats av nuvarande ägare, färdigställdes och inflyttades i december 2021. De sista detaljerna inomhus har färdigställts under det senaste året. Det är vattenburen golvvärme i hela entréplan och det är cellulosaisolering insprutad i väggar och tak. När man ritat huset har man förberett för att i framtiden kunna använda huset som en tvåfamiljsbostad, med en entrétrappa på den västra gaveln upp till övre våningen. På övre plan är det redan fördraget för vatten och avlopp i det som idag är TV-rum (om man där istället vill ha ett badrum). Parkettgolv i alla sociala utrymmen och heltäckningsmattor i sovrum. I det ursprungliga bygglovet söktes det även lov (som beviljades) för ett fristående garage om 40 kvm, som inte blev byggt.

På entréplan finns idag två sovrum, ett större WC/duschrum och ett mindre (båda med WC, handfat/kommod och dusch, kaklade väggar och våtrumsmatta) och en tvättstuga/pannrum med groventré. I anslutning till köket finns både matrum och allrum (ett av rummen är möjligt att dela av till två ytterligare sovrum, om familjebilden så kräver). Köket, som har en "industrikänsla", är utrustat med spishäll, en designfläkt från det italienska märket SMEG, diskmaskin, hel kyl och hel frys samt en industriugn. Enorm takhöjd med öppet hela vägen till innertaket på övre plan! Från köket finns en altandörr mot söder där det planerats bygga en altan. Övre plan inrymmer tre sovrum och ett stort TV-rum/allrum. Härifrån är det öppet ner till kök och allrum på entréplan. Det är gott om eluttag i hela huset för att man lätt ska kunna välja var man vill ha lampor och det finns uttag i nock om man vill ha hängande taklampor.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 205 m². Boareauppgift enligt Mätning. 8 rum varav 5-7 sovrum. Den taxerade ytan är 150 kvm boa.
Tomt:
Tomtarea 1 515 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Delvis trädgårds- delvis naturtomt med sol från förmiddag till kväll.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 2021. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Falsat plåttak. Fönster: Isolerglasfönster (Nordan-fönster). Ventilation: Mekanisk från- och tilluft (Comfortzone T12). Vatten/avlopp: Kommunalt. Värmepump, vattenburen golvvärme i entréplan. Anläggning: Comfortzone. Energideklaration: Energideklaration ej utförd. Energideklaration ska utföras inom två år från att huset färdigställdes.
Uteplats:
Planerad uteplats i söderläge utanför kök/vardagsrum.
TV- och internetanslutning:
Stadsnät framdraget men inte inkopplat.
Bilplats:
Detaljplanen medger byggrätt för garage om ca 40 kvm.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Vattubrinken Ga:1.
Planer och bestämmelser: Dammkärr-Vattubrinken, Detaljplan (Beslutsdatum: 20110523, Registreringsdatum: 20111101).

Området

Smultronställen i närområdet:

- Skogen som sträcker sig till Enhörna. Det går utan problem att promenera dit genom skogen, om man känner för det och det finns många naturskyddsområden utspridda i närområdet.

- Vattnet, Mälaren, bryggan och badplatsen. Malmsjön ligger en lite längre promenad bort, men med en större strand och bra badplats för barnfamiljen.

- Det breda matutbudet i Södertälje, restaurangerna har generellt hög standard.

- "Trädgården" med gårdsförsäljning, självplock på egenodlat och café.

- "Larssons Lada", ett café utanför Nykvarn som tillsammans med Taxinge, Turinge ost & vin, och de affärer som ligger däromkring, är en riktigt mysig runda att åka med bra mat och fin och lite udda inredning. Turen kan avrundas men en promenad inne i Mariefred.

- "Vasa handelsplats", där precis allting finns och det som inte finns där, finns i Moraberg.