Avsluta filmen

Kallfors

Bodils väg 13

Se filmen

Energisnålt och lyxigt boende med bästa läget i området

Listan med attribut här på Bodils Väg 13 är omöjlig att göra kort. Här finns pool, flera uteplatser i söderläge, boulebana, vinrum, gym, hiss, garage för två bilar och solceller på taket. Listan på anledningar varför man vill bo här kan göras mycket längre!

Bodils väg 13

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
199  kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
1 753 kvm
Byggår:
2008-2009
Driftkostnad:
57 900 kr/år
Pris:
6 980 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Energisnålt och lyxigt boende med bästa läget i området
Alla bilder
Rundtur

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Tänkt dig att vakna en helt vanlig lördagsmorgon. Ta en slät kopp kaffe på uteplatsen utanför sovrummet, ta hissen ner till entréplan för riva av ett morgonpass i hemmagymet och sedan ta ett dopp i utomhuspoolen. Sätta dig en stund efter badet på soldäcket nedanför med lite svalkande lemonad i glaset och njuta av morgonens första strålar, för att sedan röra dig in till köket och börja middagsplaneringen. Några vänner kommer hem på besök. De har önskat sig något grillat på Muurrikan, boulespel och ett avslutande poolbad framåt kvällskvisten - ja, du kanske får "ta en för laget" och bada en gång till idag..."

Här bor du med ett ogenerat läge och har skogen som granne på en tomt som fullkomligen badar i sol. Trafiken utanför huset är minimal och i området finns barn i alla åldrar. Pool, gym, vinrum, hiss, solcellstak och ett fristående dubbelgarage, är bara några av attributen här på på Bodils Väg 13.

Innan det ges möjlighet till visning kan du läsa rumsbeskrivningen och se våra filmer samt bilder på vår hemsida.

Varma sommarhälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Huset på Bodils Väg 13 är en villa i två plan med brutet tak som byggdes mellan åren 2008-2009. Huset värms upp med en frånluftsvärmepump och två stycken luft/luft-värmepumpar (en på vardera plan). I tillbyggnaden (vardagsrum nedre plan) ligger elgolvvärme. Luft/luft-värmepumpen används dock som primär uppvärmningskälla i detta utrymme. I garaget finns ytterligare en luft/luft-värmepump. På taket anlades år 2021 solcellspaneler som hjälper till att hålla nere elförbrukningen. Entréplanet värms upp med vattenburen golvvärme och det övre planet värms upp med radiatorer. I husets alla torra utrymmen ligger en trestavig ekparkett, förutom i det rum som idag används som Walk-In-Closet, där det ligger en heltäckningsmatta. Husets innerväggar är målade i Stockholmsvitt.

STÖRRE RENOVERINGAR

2011 - Garage
2014 - Tillbyggnad (allrum, vinrum, gym, terass)
2017 - Solterass
2021 - Solcellstak
2022 - Pool

RUMSBESKRIVNING

Hall
Entrén nås från husets framsida. I hallen finns det gott om förvaringsskåp/garderober och intill ytterdörren finns trappen som leder upp till det övre planet. I hallen finns det även en gästtoalett som är helkaklad och har klinker på golvet. Från hallen nås groventré/tvätt och ett badrum med tillhörande bastu.

Groventré, tvätt och badrum samt bastu
I groventrén finns tvättmaskin och torktumlare från Electrolux (2015) och härifrån nås även entréplanets badrum. Badrummet är helkaklat och har klinker på golvet. I duschen ligger microcement (2023) som avskiljs från resterande delar av badrummet med en glasvägg. Från badrummet nås även en stor bastu.

Sovrum 1
Entréplanets sovrum ligger intill hallen och har ett fönster som vetter ut mot framsidan.

Kök/matplats
Köket är byggt i vinkel och är utrustat med kyl, frys, häll, micro och ugn från AEG/Electrolux (2009). Vidare finns även en fläkt och en diskmaskin som är installerad 2018. Köket går i vitt/ljusgrått och har en bred diskbänksplåt samt en bänkskiva i sten. Till köket hör också en stor köksö med förvaringsskåp och plats för stolar. Matplatsen är beläget öppet mot köket och härifrån nås även altan med utekök via dubbeldörrar. Intill matplatsen finns husets hiss som med ett knapptryck tar dig upp till det övre planet.

Vardagsrum, vinrum och gym
Vidare in i huset från köket och matplatsen nås vardagsrummet. Denna del av huset är en tillbyggnad från 2014. Här finns en vedeldad kamin och en luft/luft-värmepump. Här finns också fem fönster som vetter ut mot husets baksida och en altandörr. Från vardagsrummet nås även ett gym och ett vinrum.

Allrum (övre plan)
Direkt från trappen nås allrummet på övre plan som har en takhöjd på ca. 4 meter. I taket sitter fönster som släpper in gott om ljus. Från allrummet nås även hissen som tar dig ner till entréplanet. Från allrummet nås badrum, övervåningens sovrum, walk-in-closet, förråd/klädkammare och terassen. Terassen är belägen ovanpå tillbyggnaden som byggdes 2014. Från terassen ser man ut över poolområde och soldäck, som också går att nå via en trappa.

Sovrum 2
Sovrummet har fönster åt två väderstreck och har plats för såväl skrivbord som garderobsförvaring.

Walk-In-Closet (Sovrum 3)
Detta sovrum används idag som en Walk-In-Closet men kan lika gärna användas som ett sovrum till om familjebilden kräver det. Även detta rum har fönster åt två väderstreck. Vinkyl och garderober ingår i köpet för den som som önskar.

Master Bedroom (Sovrum 4)
Detta sovrum liknar de föregående med fönster åt två väderstreck men med tillägget att det finns en egen klädkammare.

Badrum (övre plan)
I badrummet på övre plan finns både dusch och badkar samt tvättställ med kommod. Utrymmet har klinker på golvet och helkaklade väggar.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE KALLFORS 1:179.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 199 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 753 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plansvilla. Byggnadsår: 2008-2009. Om-/tillbyggnadsår: 2014-2015. Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten: Samfällt vatten till kommunal ledning. Avlopp: Samfällt avlopp till kommunal ledning. Skorstenstyp: Skorsten av plåt. Frånluftsvärmepump samt två luftvärmepumpar. Energideklaration: Energideklaration är beställd.
Uteplats:
Uteplatser finns angjorda runtom hela huset. På baksidan finns ett stort soldäck i söderläge med en trappa som leder upp till poolen. Terassen som är anlagd ovanpå utbyggnaden som gjordes 2014 har en trappa som leder ner till det stora trädäcket. Vidare finns en altandel i anslutning till kök/matplats med ett "utekök", denna del ligger med sydöstlig riktning. På husets framsida finns en veranda.
TV- och internetanslutning:
Fiber är framdraget och installerat via Stadsnätet.
Bilplats:
4 st bilar får plats på uppfarten, och två i garaget.
Övriga byggnader:
Intill huset finns ett garage med plats för två bilar som är byggt 2011. Intill garageborten sitter en elbilsladdare.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Östra kallfors, Detaljplan (Beslutsdatum: 2006-08-22, Registreringsdatum: 2006-10-03, Senast ändrad: 2008-07-29).
Östra kallfors, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2007-12-12, Registreringsdatum: 2008-07-29, Senast ändrad: 2019-03-12).
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE KALLFORS GA:13 - VATTEN-OCH AVLOPPSLEDNINGAR.
SÖDERTÄLJE KALLFORS GA:12 - VÄGAR,NATUROMRÅDEN,GC-VÄG.
Tillträdesdag:
Diskuteras.

Ekonomi

Pris:
6 980 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 4 616 000 kr varav byggnadsvärde 3 231 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 385 000 kr och småhusbyggnad 3 231 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 3 197 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 57 900 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 18 000 kr, elkostnad 13 400 kr, hushållsel 8 000 kr, vatten/avlopp 11 000 kr, sotning 1 500 kr och renhållning 6 000 kr. Årlig elförbrukning: 18 000 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 4.
Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har hemma, vilket avtal man har, hur utvecklingen på elmarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar. Uppgift om elförbrukning i kWh är efter försäljning av egenproducerad solenergi. Elbilsladdning är inkluderad. Elstöd är ej avräknat.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Området

Nuvarande ägares smultronställen i området:
- Järna ishall
- Sörmlandsleden
- Caféer i närheten (Lilla Maräng, Åsgatan 2, Saltå Kvarn)
- Järna Centrum
- Skirsjön.

Karta Klicka för större karta