Avsluta filmen

Mariekäll

"Björnkulla"/Mariekällgatan 28

Se filmen

Ståtlig villa från förra sekelskiftet med gångavstånd till centrum!

På en plan, stor och prunkande trädgårdstomt ligger denna spatiösa villa i två plan med en liten källare och ett fristående garage. Här finns bl a punchveranda, två balkonger, stort kök med skafferi, dubbeldörrar in till salongen, kakelugn och öppna spisar, bland mycket annat.

"Björnkulla"/Mariekällgatan 28

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
217  kvm
Biarea:
95 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
1 981 kvm
Byggår:
1914
Driftkostnad:
65 000 kr/år
Pris:
6 800 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Ståtlig villa från förra sekelskiftet med gångavstånd till centrum!
Alla bilder

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Vi har verkligen älskat det här huset under våra dryga 30 år här och tar många underbara minnen med oss härifrån. Här har våra döttrar vuxit upp och den stora trädgården har varit underbar. Det har varit mycket spring och lek för de minsta, samtidigt som den bjudit oss äldre mycket glädje också. Vintertid - då tänker jag främst på vilka fantastiska jular vi haft - har det varit lite "Fanny och Alexender-känsla" (Ingemar Bergmans film från 1982) i hemmet. Vi har verkligen stormtrivts och hoppas de som tar över stafettpinnen efter oss kommer göra detsamma", skriver Catharina som bor här idag.

Meddela mig om du tror att det är hit din post kommer skickas framöver så bokar jag in dig på visning. Innan det ges möjlighet att se bostaden på plats, se våra bilder och vår film så får du en försmak på vad som väntar en ny ägare till "Björnkulla"/Mariekällgatan 28.

ALLMÄNT

Bostaden är idag fördelat på 7 rum varav 3-4 sovrum. Ett av sovrummen används som dressing room idag och det går med ganska enkla medel att dela av fler sovrum i bostaden. Det är framförallt entréplanets stora sällskapsutrymmen som kan användas på annat sätt om en ny ägare så önskar. Även på övre plan kan man ändra planlösningen förhållande vis enkelt (om man t e x vill ha ytterligare sovrum). Det utfördes en omfattande renovering i samband med att nuvarande ägare köpte fastigheten i början/mitten av 1990-talet. Bl a installerades ett underbart lantkök som i sig är tidlöst och lika vackert idag som det var då - kanske har det adderats lite patina. Utrustningen består av högklassiga vitvaror: Gaggenau spishäll, Gaggenau kyl och frysskåp, inbyggnadsugn och micro. De har bytts ut genom åren och diskmaskinen är relativt nyinstallerad. I anslutning till köket finns ett praktiskt skafferi som tidigare använts som kylrum. Det finns ett stort helkaklat badrum på övre plan som har klinkergolv med golvvärme, handdukstork, både dusch och badkar samt kommod och WC. På entréplanet finns en pietetsfullt utsmyckad liten WC i fransk stil på kakel, toalett och handfat - tidlöst vackert! Genomgående trägolv i alla "torra" rum och man betalar inget extra för golvknarret, det ingår i priset! I tvättutrymmet finns en nyare tvättmaskin från MIELE. Under huset finns en råkällare med betonggolv och betongväggar (så ska en källare se ut, då mår huset bra!) och används som förråd av nuvarande ägare. Här finns även bastu, duschkabin samt toalett och ett stort pannrum. En större del av grunden är outgrävd. Det är en råvind ovan övre plan som delvis har golv.

I de intilliggande parhusen är det en bra blandning av unga familjer med allt från små barn upp till tonåren och äldre par med utflugna barn.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE GULLVIVAN 9.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 217 m², biarea 95 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 981 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Friköpt plan trädgårdstomt. Ett äppelträd, ett äldre plommonträd, tre små pilar (sälg), elefantgräs, spirejor, lagerbuskar, vindruvor, rododendron, stor tuija, gullranka och syrener. Gräsmatteytor mestadels på baksidan. Stensatt uteplats framför köksentrén.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan med delvis källare. Byggnadsår: 1914. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark (källardelen) outgrävt resterande del. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad (ommålad för ca 10 år sedan). Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 2-glasfönster (ommålade för ca 10 år sedan). Ventilation: Självdrag, delvis mekanisk frånluft på övre plan. Vatten/avlopp: Kommunalt. Bergvärme. Anläggning: installerad 2000. Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 69 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 124 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-08-11. Utföres av Niklas Öberg, Marcus Holmström Byggteknik AB.
Uteplats:
Uteplats framför köksentrén.
TV- och internetanslutning:
Bredband via ComHem (100 mb).
Bilplats:
Fristående garage. Plats för flera bilar på uppfarten.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Gullvivan, Tomtindelning (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1954-08-27, Senast ändrad: 2022-10-15). Gullvivan, Stadsplan (Beslutsdatum: 1986-01-07, Senast ändrad: 2021-08-10). Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE GULLVIVAN GA:2.

Ekonomi

Pris:
6 800 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 4 682 000 kr varav byggnadsvärde 2 800 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 882 000 kr och småhusbyggnad 2 800 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 718 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 65 000 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 30 000 kr, elkostnad 10 000 kr, hushållsel 10 000 kr, vatten/avlopp 8 000 kr och renhållning 7 000 kr. Årlig elförbrukning: 25 500 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 2.
Kostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter. Beräknad årsförbrukning av el för uppvärmning, varmvatten och hushållsel är ca 25 500 kWh för nuvarande hushåll (två vuxna). Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har hemma, vilket avtal man har, hur utvecklingen på elmarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning. Nuvarande ägare betalar ca 8 000 kronor/år för sinn försäkring.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Entréplan

Övre plan

Källare

Alternativ planlösning entréplan

Alternativ planlösning övre plan

Karta Klicka för större karta