Avsluta filmen

Enhörna/Solberga

Björnfoten 83

Se filmen
Såld

Naturskönt läge i välbyggt Hjältevadshus med fristånde dubbelgarage!

"Vi tittade på olika husleverantörer, men fastnade för Hjältevadshus som stod för kvalitet, och vi besökte även fabriken när de byggde just vårat hus . Det var en underbar känsla att se huset byggas i moduler på plats i Småland!", skriver Pernilla och Tobias som bor här nu.

Björnfoten 83

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
196  kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
1 930 kvm
Byggår:
2011
Naturskönt läge i välbyggt Hjältevadshus med fristånde dubbelgarage!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det är lördag i Solberga. Du tog dig en välförtjänt sovmorgon idag. Solen har sedan länge tinat upp den vinterfrostiga fasaden mot söder och lyser nu upp matbordet, där du dukat upp med nybakt bröd, färskpressad apelsinjuice och passionsfrukt. De nyvärpta äggen har du precis varit ute och hämtat i hönshuset - det är en vardagslyx du vant dig att leva med, men fortfarande är enormt tacksam över. När du tittar ut genom köksfönstret ser du en dovhjortshind med tre kalvar stående helt stilla på fältet nedanför. De tittar åt ditt håll. "Undrar om de kan se mig?" hinner du tänka för dig själv, innan de sekunden senare springer vidare bort mot skogsbrynet.

När frukosten avslutats sätter du dig en stund i fåtöljen utanför badrummet på övervåningen och läser den där boken, som du påbörjade för några veckor sedan. Det blir ett par kapitel innan det är dags att göra sig i ordning. Efter en skön och lång stund ensam i badrummet - med en stund i bastun också - slår du dig ner i soffan i vardagsrummet framför en brasa i täljstenskaminen. Sena eftermiddagen tillbringas i SPA-badet med en kopp te, där du ser solen gå ner bakom träden på andra sidan fältet. Resten av familjen har tillbringat dagen på motocrosshojar och mountainbikar på skogsstigarna i närområdet. De kommer säkert hem snart och då ska ni sätta igång med middagsplaneringen tillsammans, så är det bestämt.

Så kan en dag i Solberga på Björnfoten 83 se ut! Omgivningarna är fantastiska och bostaden likaså. Att ha ett isolerat dubbelgarage på hela 80 kvm med ett loft, som kan bli en bostad för tonåringen (eller kanske som en uthyrningsdel och passiva inkomster) är nog en dröm för många! Att ha en stor gräsmatta framför altanen (som är på hela 120 kvm med bl a SPA-bad, från lokala Folkpool i Järna, och uterum från Willab Garden) är väl ingenting man tackar nej till heller? Det finns mycket mer att säga om boendet här, men nuvarande ägare beskriver det nog bäst själva:

"Enhörna är ett tryggt område som vi fattade tycke för och vi gifte oss i Ytterenhörna kyrka, innan vi flyttade ut hit.
Det är praktiskt med dagis och skola så pass nära, och med en underbar natur inpå knuten. Man blir glad när man åker Enhörnaleden från Södertälje och ser de vackra körsbärsträden, som blommar så fint på våren.
Vi tittade på olika husleverantörer, men fastnade för Hjältevadshus som stod för kvalitet, och vi besökte även fabriken när de byggde just vårat hus. Det var en underbar känsla att se huset byggas i moduler på plats i Småland! När huset kom på lastbil så stod vi ivrigt och såg på när de reste det, och alla våra drömmar blev besannade.", skriver Pernilla och Tobias som bor här nu.

Titta gärna på våra filmer under "dokument & länkar" på hemsidan, läs beskrivningen och se bilderna! Känns det intressant så boka in dig på en visning.

Varma vinterhälsningar från Per och teamet på Florin Partners!

ALLMÄNT OCH RUMSFÖRDELNING

Vattenburen golvvärme i hela entréplanet och vattenburna radiatorer på övervåningen. Takhöjd i entréplan är ca 2,5 meter och i sovrummen på övervåningen likaså. Ca 3,45 m till nock i allrummet på övervåningen! Centraldammsugare finns med uttag på båda våningarna.

Hall:
Klinkergolv innanför ytterdörren, vilket övergår till trestavig ekparkett (samma golv som återfinns i övriga huset). Gott om plats för ytterkläder och plats för flera gäster som kommer och går.

Kök:
Ballingslövkök med praktiska laminatbänkar med eklist och kakel ovanför. Det vita kaklet skimrar i olika färger, beroende på hur ljuset kommer in i rummet. Gott om plats för matbord. Den maskinella utrustningen består av: Electrolux kyl och frys (fullhöjd med vatten och ismaskin i dörren), ugn, micro, Electrolux induktionshäll (2020), Beko diskmaskin (2021).

Vardagsrum:
Ligger i anslutning till köket. Avdelat med en liten väggdel mot köket. Täljstenskamin och utgång till altanen samt uterummet.

Badrum:
På entréplanet inrymmer det kommod med sidoförvaring, duschhörna och WC. Kaklade väggar och klinkergolv. På övervåningen är det inrett med hörnbadkar (bubbelbad), bastu med "stjärnhimmel", duschhörna, dubbla handfat, handdukstork, WC och relaxdel. Ca 2,6 m i takhöjd. Kaklade väggar, klinkergolv med elvärme och kompassros.

Tvättrum:
Tvättavdelning med groventré från altanen på gaveln. Utrustningen består av: Tvättmaskin/torktumlare från Siemens. Bra utrymme för tvätthantering och förvaring. Här finns även värmepumpen.

Sovrum:
Ett sovrum i entréplan och tre på övre plan (varav två med vindslucka). Master bedroom med en fast garderobsvägg. Barnrummen har olika "teman" vad gäller tapetsering. Sovrummet på entréplan har Starwars-tema, ett av rummen på övervåningen har beach-tema och det andra havs-tema (fondväggar).

Allrum:
Stort allrum på övre plan med takkupor åt två håll (söder och norr), båda med lunettfönster. Takhöjd om ca 3,45 m i nock! Anslutning till sovrummen och badrummet.

Övrigt:
Det finns bra förvaringsmöjligheter under trappan till övre plan.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 196 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 930 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Planerad trädgårdstomt med grusad uppfart och gräsmatta.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2 plan. Byggnadsår: 2011. Byggnadssätt: Grund: Värmegrund med ovanpåliggande radonmatta (skydd mot radon). Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: Isolerglasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten: Egen borrad brunn. Avlopp: Enskilt avlopp (enskild slammavskiljare med gemensam markbädd med granne). Frånluftsvärmepump. Energideklaration: Energiklass D. Energiprestanda, primärenergital 115 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-01-28. Utföres av Karl-Johan Lidström.
Uteplats:
Uteplats/altan om ca 120 kvm i söderläge. På altanen och sammanbyggt med huset finns även ett uterum om ca 15 kvm från Willab Garden (vår/höst+) med infravärme och ett påkostat SPA-bad från Folkpool i Järna. Gräsmatta på hela södersidan. Två vinrankor utmed altanen. En stor sten i mitten av gräsmattan, som kom fram när garaget byggdes. En ståtlig ek pryder sin plats på tomten.
TV- och internetanslutning:
Fiber via Stadsnätet.
Bilplats:
Fristående isolerat garage (byggdes 2016) om ca 80 kvm med dubbla portar (fjärrstyrda), klinkergolv och en intilliggande förrådsdel. Golvvärme via separat luft-/vattenvärmepump, som står i förrådsdelen. Plats för flera bilar på uppfarten. Loft om ca 40 kvm ovanför garaget som delvis är inrett (trappa från gaveln på utsidan). Förberett för indragning av vatten och avlopp.
Övriga byggnader:
Hönshus.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Vinberga Ga:12.
Södertälje Vinberga Ga:1.
Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg.

Området

Nära till skog och natur.
Fina cykel- och promenadstigar i skogarna som finns runt knuten.
Närhet till Sandvikens brygga, där möjligheten finns att ta ångbåten Ejdern till Mariefred/Stockholm.
Nära till körsbärslunden som blommar magsikt vackert på våren.
Enhörna friluftsgård, där man kan spela fotboll eller träna löpning. På vintern så spolas is i rinken, där kan man åka skridskor.
Närhet till Vallaskolan (F-6), ca 1.5 km bort.
Bad- och båtliv vid Sandvikens brygga på sommaren.
Enhörna Hembygdsförening som bl a anordnar mopedrally. Då kan man sitta på tomten och se när de åker förbi.
Nära till Lövsta naturreservat, där man kan gå på Utflyktsvägen.
Mariekäll scoutkår finns mellan hemmet och skolan.


Enhörnalandet är en halvö i Mälaren med Ekerö på den ena sidan och Mariefred på den andra. Här finns fornlämningar från stenåldern och det har även funnits tegelbruk i trakten sedan medeltiden. 

I början av 1900-talet växte en mängd handelsträdgårdar upp i trakten, vilket bland annat berodde på de goda förbindelserna till Stockholm, tack vare ångbåt från Sandvikens brygga. Handelsträdgårdarna sålde blommor, frukt, grönsaker och odlade både på friland och i drivbänkar. De år man lyckades få fram färska jordgubbar lagom till Valborgsmässoafton, kunde man sälja dem till Arvid Nordquist i Stockholm för 15 kronor litern - en ansenlig summa på 1940/1950-talen.