Avsluta filmen

Dammkärr/Vattubrinken

Bergsrundan 1

Se filmen
Såld

Välbyggd villa på uppvuxen hörntomt med ett fristående isolerat garage!

"Potentialen med det stora garaget (där vi idag har ett gym) med det vidbyggda förrådet, odlingsmöjligheterna i trädgården men framför allt lugnet och närheten till skog och sjö, är nog det vi uppskattat mest med att bo här", skriver Ann-Sofie och Jeff som bor här nu..

Bergsrundan 1

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
58  kvm
Biarea:
58 kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
1 231 kvm
Byggår:
1981
Välbyggd villa på uppvuxen hörntomt med ett fristående isolerat garage!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Du har har din vana trogen startat morgonen med ett kort gympass i garaget - där du valt att inte ha bilen parkerad utan inrett ett gym istället. Du har tagit din morgonpromenad på stigarna i området och tagit rundan ner till Mälaren och sett ett av de stora fraktfartygen passera på sin väg mot Västerås. Nu sitter du med en kopp nybryggt kaffe i soffan framför elden i kaminen och kalibrerar hjärnan inför det som står på agendan för dagen. Du konstaterar att bestyren i trädgården är avklarade redan och vedförrådet är fyllt för att klara vinterns myseldning i spisen. Du slänger in ett par klabbar till i den glödande elden och landar i att det nog får bli en lugn hemmadag idag. Det ser ut på väderprognosen som att det ska vara grått och tråkigt ute hela dagen. Kanske blir det en dag i soffan framför brasan och ett par av de där filmerna som du tänkt se men inte tagit dig tid till, kanske bastubad framåt kvällen? Vi får se...

Om du kan tänka dig att det här skulle kunna få vara en dag i ditt framtida liv, boka gärna in dig på en visning. Innan det ges möjlighet att besöka bostaden på plats, se bilderna och filmen vårt systerbolag Florin Partners Media Group har producerat, så får du en försmak på hur en framtid här i en välbyggd villa på en uppvuxen hörntomt i Dammkärr skulle kunna se ut.

Varma hälsningar från Per och teamet på Florin Partners

STÖRRE RENOVERINGAR SEDAN FÖRVÄRVET

2015:
Platonmatta samt nytt golv i källarplanet (förutom under toaletten) efter vattenläckage
2016:
Ommålning av all interiör
Installation av kaminkassett i källare
Radonsanering
2017:
Renovering av badrummet
2018/2019:
Ommålning av fasad
Byggt växthus
2020:
Byggt trädäck utanför växthus
Renovering carport
2022:
Ny trappa upp till huset
2023:
Installation av luftvärmepump
Omläggning av tak.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 58 m², biarea 58 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 2-3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 231 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Det bästa med trädgården är altanen och växthuset, som är den naturliga samlingspunkten utomhus. Soltimmarna är många och om det är lite blåsigt finns lä att finna på nedre altanen intill växthuset. Tycker man om att odla sina egna grönsaker så kan växthuset bli rena guldgruvan. I ett hörn i växthuset finns en vinranka planterad som ger fler vindruvor än man hinner äta upp varje sommar. Kanske skulle man ge sig på att göra sitt eget vin? Runt omkring växthuset växer kryddörter och jordgubbar med lång skördetid. I trädgården finns även utrymme för potatisland eller andra odlingar på friland. Några odlingslådor finns förberedda där det i dagsläget växer sparris (fem år gamla plantor),jordärtskocka och jordgubbar. Det finns även svarta vinbär, en stor fläderbuske, två plommonträd samt ett äppelträd på tomten. Det finns några rabatter i trädgården med bland annat lavendel och blå iris. Förhoppningsvis tittar det även upp en del tulpaner framåt våren. På tomten finns bra förvaring i form av carport, en liten trädgårdsbod samt vedskjulet. I den väl tilltagna carporten kan, tack vare den gjutna plattan, enklare servicearbete på bilen utföras under tak.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med hel källare. Byggnadsår: 1981. Byggnadssätt: Grundmur: Murad grund. Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad (ommålad 2019). Takbeklädnad: Plättak under med papptak ytterst (omlagt 2023). Fönster: 2- och 3-glas. Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Luft-/luftvärmepump (2023), el och kamininsats i öppen spis. Energideklaration: Energiklass E. Energiprestanda, primärenergital 95 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2015-02-18. Utföres av Wilhelm Apor, Actava AB. Luft-/luftvärmepump har installerats under 2023, varför värdena sannolikt inte stämmer idag.
TV- och internetanslutning:
Fiber finns framdraget, men är ej installerat.
Bilplats:
Fristående garage. Plats för fyra bilar på tomten.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Dammkärret och vattubrinken, Byggnadsplan (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1974-08-08, Senast ändrad: 2011-11-01).
Dammkärr-vattubrinken, Detaljplan (Beslutsdatum: 2011-05-23, Registreringsdatum: 2011-11-01, Senast ändrad: 2023-03-03).
Gemensamhetsanläggning: SÖDERTÄLJE DAMMKÄRRET GA:2.

Området

Dammkärr och Vattubrinken (området precis intill) är lugna områden med närhet till både skog och sjö men även till Södertälje centrum cirka sju kilometer bort. Och från centrum tar det drygt 30 minuter in till Stockholm.
I området finns många små gator att promenera på och vill man ut i skogen kan man hitta nya stigar länge innan man lärt sig alla!
Det är alltid väldigt skönt att komma hem till lugnet i Dammkärr efter en dags jobb inne i Stockholm.
Området upplevs väldigt tryggt och det finns många trevliga grannar att prata med. Man möter alltid någon att växla några ord med eller heja på när man är ute på promenad.
För den som gillar att springa och cykla är området rena drömmen med alla stigar, vägar och grusvägar.

Fem "smultronställen" i närområdet:
-Närheten till Mälaren!
-Skogen bakom knuten med oändliga mängder blåbär och vackra hällmarker med gamla, knotiga tallar.
-Badplatserna vid Malmsjön samt stigen runt sjön.
-Trädgårn med kafé och jordgubbsplock några kilometer bort.
-Lersjön, eller Fågelsjön som den kallas, med omgivande stigar och betesmarker, är ett perfekt utflyktsmål för att njuta av naturen. Här finns både salamandrar, bävrar och många fågelarter.