Avsluta filmen

Mörkö

Baggetorp 2

Se filmen
Såld

Så nära – och samtidigt i en helt annan värld!

Att få ha ett andningshål på en strandtomt mot Saltsjön är väl mångas dröm. Att kunna ha släkt och vänner på besök och kunna erbjuda dem egna hus att sova i. Att kunna gå ner på bryggan och ta ett dopp, när du vill - eller åka ut med båten en tur på sjön. Nu kan drömmen bli verklighet!

Baggetorp 2

SÅLD
Typ:
Övrigt
Boarea:
Ca. 70  kvm
Antal rum:
3 rum
Tomtarea:
2 500 kvm
Byggår:
1950
Så nära – och samtidigt i en helt annan värld!
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Baggetorp - en kärleksförklaring av nuvarande ägare:

"När du kör in på den smala grusvägen försvinner vardagens måsten, som om det inte bara var havsviken utan ett hav av tid som låg framför dig.
Tid till att träffa vänner, att samtala, att tänka färdigt egna tankar, att lyssna på naturens alla fantastiska ljud och på tystnaden, att läsa några av de böcker som ligger olästa, att vila och sova - så mycket som kroppen och själen behöver!
Tid till att kratta löv i den vassa aprilsolen, hitta blåsippor i backen och gullvivor bland hallonbuskarna. Första picknicken ute, fönsterputs och vädring av allt som luktar vinter. Längtan efter barfotafötter i vått gräs, efter asplövens prassel en varm sommardag, efter rikedomen som finns i enkelheten.
Tid till att få vakna av att morgonsolen tittar in genom fönstren, ta ett friskt dopp från bryggan och sedan sitta med en kopp kaffe, en bit rabarberpaj och hembakta bullar i morgonglittret och le åt ejderungarnas tjatter från fjärden och lyssna till fågelkvittret från skogen.
Tid till att höra stormen vina och regnet piska mot fönsterrutorna, att se ut över ett upprört hav och krypa upp i soffan, tända brasan fast det är juli och känna värmen och myset sprida sig ända ned till tårna.
Tid till att ha stora och små vänner bänkade på verandan efter en kubbturnering på gräsmattan. Rösterna och skratten fyller stillheten, det doftar gott från grillen. Sommarkvällen är ljus och tycks aldrig ta slut!
Tid till att komma ut en stilla höstdag, sitta och bara vara, se askens stora löv sakta dala mot marken, lyssna på tystnaden tills det nästan gör ont i öronen - varför inte ta en sista tur med båten, bada bastu och hoppa i det 12-gradiga höstvattnet, sätta på älsklingsmusiken på högsta volym och bjuda måsar, ejdrar och vildsvin på en avskedskonsert, innan det är dags att stänga för vintern?"

PLANLÖSNING

Hall med parkettgolv.

Köket renoverades 2000. Ny spis och kyl/frys 2018. Kakel (stänkskydd) över bänken i trä.

Badrummet renoverades 2000. Våtrumsmatta. WC, duschhörna, handfat och bastu.

Vardagsrum med parkettgolv och öppen spis med kassett/insats.

2 sovrum i boningshuset (sovloft i gästhuset och sängplatser i strandstugan också).

Fakta

Typ:
Övrigt. 225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund.
Storlek:
Boarea ca 70 m². Boareauppgift enligt Säljaren. 3 rum varav 2 sovrum. Uppgift av säljaren, ej kontrollmätt.
Tomt:
Tomtarea 2 500 m². Tomtarealuppgifter enligt Säljaren. Hävdad yta (ungefärlig)! Naturtomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 1950. Om-/tillbyggnadsår: 2000 och 2007. Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä (renov 2005). Takbeklädnad: Takpannor (renov. 2005). Utv plåtarbeten: Plåt (renov. 2005). Fönster: 3 glas utom ett litet köksfönster och altandörrar (2glas). Ventilation: Självdrag. . Krypvind. Varmvattenberedaren finns i krypgrunden. Direktvärmande oljeelement, eldstad (kasset 2016). Energideklaration: Energideklaration behövs ej.
Uteplats:
Altaner mot öst, syd och väst. Sol från kl. 04 tom kl. 16. Skogsgräsmatta, ett äppelträd, bärbuskar, odlingslådor, stort växthus (utanför tar naturen vid med ett rikt djurliv i både skog och på/i vattnet). Björkar, aspar och askar dominerar, granarna har varit som en vägg mot väst och har nu under våren gallrats. Det finns ett gammalt redskapsskjul/vedbod och under gäststugans loft en ny verkstad. Tomten är inhägnad med vildstängsel mot vildsvinsbesök. Längs bryggan finns plats för flera båtar och längst ute är favoritbadplatsen med badstege.
TV- och internetanslutning:
Egen rauter.
Bilplats:
Två fasta, övriga parkerar vid gästhuset på gräsmattan.
Övriga byggnader:
Gästhus om ca 37 kvm med allrum och sovloft (ombyggt/renoverat på befintlig grund). Strandstuga/friggebod, växthus samt förrådsbyggnad.

Området

5 smultronställen i närområdet:

- Crèperie Marie
- Idala landhandel
- Oaxen med kalkbrottsbassängerna
- Tullgarn Slott
- Trosa.