Avsluta filmen

Järna

Badstigen 2

Se filmen

Rymlig villa med 60-tals nostalgi

Bakom den grönskande häcken på uppvuxen sluttande hörntomt ligger denna välbevarade tegel villa i två plan. Inbyggt garage i huset med elektrisk garageport och separat dörr utifrån. Balkong på ca 12 kvm samt takad altan i sydvästläge med sol hela dagen. Separat förrådsbyggnad, samt bergvärme 2002.

Badstigen 2

Typ:
Villa
Boarea:
130  kvm
Biarea:
32 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
918 kvm
Byggår:
1964
Driftkostnad:
41 620 kr/år
Pris:
4 400 000 kr, utgångspris

Visning

Sön 21/8

Välkommen att höra av dig för att boka tid för visning. Skulle du vilja komma innan visningsdagen får du kontakta mig så bokar vi en tid som passar.

Intresseanmälan
Rymlig villa med 60-tals nostalgi
Alla bilder

Ansvarig mäklare

Anders
Liedholm

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Välkommen till Badstigen 2 i Järna och denna gediget bygda villa. Fastigheten ligger i ett lugnt område med närhet till natur och Moraån. Hörntomten som är svagt sluttande avskärmas med en tät grönskande häck. Här finns flera fruktträd så som körbär-, plommon-, och päronträd vackert omslutet av en grön gräsmatta och blomsterrabatter. Men här finns även bärbuskar så som svarta- och röda vinbär, björnbär, jordgubbar mm. En ljuvlig doft av smultorn jasminen når mig när jag går på den asfalterade och platt lagda uppfarten mot huset. Här finns gott om parkeringsmöjligheter om man inte väljer att öppna den elektriska garageporten och parkera där. Vid sidan om garaget finns ett fristående förråd där alla trädgårdens nödvändigheter får plats.

Tidigare har det varit en lägenhet på nedervåningen som enkelt går att återställa, det som saknas är köksinredningen i lägenheten för att återigen få ett komplett tvåbostadshus vilket gör det perfekt som seniorboende eller att hyra ut lägenheten för att få en billig boendekostnad. Huset har moderniserats och underhållits genom åren med bland annat bergvärme, 3-glasfönster, helrenoverat badrum på övre plan. Men man har bevarat många tidstypiska detaljer. Det gedigna platsbyggda köket med ljusblåa köksluckor och lådor med tidstypiska beslag, (som nu blivit modernt igen!) Jag kommer ihåg när mamma tog fram bakbordet och bakade bullar och den ljuvliga doft som spred sig genom huset. Vet du inte vad ett bakbord är så visar jag det gärna vad det sitter någonstans i köket på visningen. Andra tidstypiska detaljer som bevarats är de vackra fanér dörrarna med slipat glas som leder in till matsalen. Det finns 2 eldstäder i huset, en kamin i vardagsrummet på övre plan samt en öppen spis på nedre plan.

Låter det här som ett hem som kan locka dig, kontakta mig för en personlig visning.
Välkommen! Anders Liedholm

RUMSBESKRIVNING

HALL
Välkomnande hall/entré med mjuk matta och avhägningsmöjligheter. Utanför entrén finns en separat ingång till pannrum med bergvärme pannan, samt separat dörr till garaget. Hallen är uppdelad i en yttre hall samt en inre hall, detta för att de tidigare varit en separat lägenhet på nedre plan.

LÄGENHETEN, NEDRE PLAN
Den gamla lägenheten avskiljs med en dörr till den yttre hallen, Innan för dörren finns en hall med garderober med gott om förvaring. Till höger ligger ett litet badrum, halv kaklat med badkar, Wc och handfat. Vidare in i hallen så kommer du till stora ljusa allrummet med öppen spis, och stora fönster mot trädgården, På ena väggen finns en randig fondvägg, övriga väggar är vitmålade, på golvet ligger en mjuk matta. Från allrummet finns dörr till det gamla köket, Ljus matplats vid fönstret med utsikt över den grönskande trädgården, Köket är idag bortplockat men kan med enkla medel återuppbyggas om behovet finns. Bakom köket finns ett förråd/matkällare.

INRE HALL
inre hallen avskiljs med en dörr från ytter hallen, Här finns trappa till övre plan, Liten toalett med handfat, Tvättstuga med Ångduschkabin och tvättmaskin, samt matkällarförråd.

ÖVRE PLAN
Väl uppför trappen kommer du till en ljus möblerbar hall med utgång till altan under tak. Vackert parkettgolv i ek.

SOVRUM
Det finns 2 trevliga och ljusa sovrum på övre plan båda sovrummen har hel garderobsvägg med gott om förvaringsmöjligheter.

MATPLATS
Matplatsen utanför köket, har en fondtapet med 60-talts nostalgi, här finns utgång till balkongen under tak mot husets framsida.

KÖK
Köket är bevarat från byggåret och går i ljusblått, vackra tidstypiska handtag och detaljer så som inbyggt bakbord. Diskbänk i rostfritt, Vitvarorna är naturligtvis utbytta, modern spis med häll och ugn, kyl/frys samt köksfläkt. På golvet ligger et ljusgrått laminatgolv. Från köket finns dörr till matsalen, som också kan fungera som sovrum om man har det behovet.

MATSAL
Matsalen har två ingångar, en till köket och en till vardagsrummet. Här finns även de bevarade vackra fanérdörrarna med slipade glasfönster.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger i en öppen planlösning mot matplatsen och matsalen med vackert parkettgolv. Här finns även en öppen spis som försetts med en insats, så både sprider värme och höjer mysfaktorn kalla vinterdagar

BADRUM
Badrummet på är renoverat och ombyggt, Gamla badkaret är bortplockat, wc är flyttad och istället har man installerat en duschhörna med glasväggar i härdat glas. Hela badrummet är kaklat med klinkergolv. Ny tvättfatskommod.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE BÄLGEN 4.
Storlek:
Boarea 130 m², biarea 32 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 918 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadsår: 1964. Byggnadssätt: Grundmur: Betonghålsten. Grund: Platta på mark. Mark: Sand/lera. Stomme: Trä. Bjälklag: Lättbetong. Fasad: Tegelstensfasad/puts. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Fönster bytta i två omgångar 2002 samt 2018. Plåttak renoverat 1992. Bergvärmepump. Anläggning: installerad 2002.
Uteplats:
Uterum under tak på baksidan samt balkong under tak på framsidan.
TV- och internetanslutning:
Bredband och tv via fiber 100/Mb.
Bilplats:
Stort garage samt planlagd uppfart med plats för husbil eller husvagn samt ett par bilar.
Övriga byggnader:
Enklare trädgårdsförråd.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Bälgen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19630716). Nya Tällebyområdet, Stadsplan (Beslutsdatum: 19630315). Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt mm - Se beskrivning.
Tillträdesdag:
December månad 2022.

Ekonomi

Pris:
4 400 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 2 307 000 kr varav byggnadsvärde 1 376 000 kr. Fördelat på: småhusmark 931 000 kr och småhusbyggnad 1 376 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
8 874 kr/år
Pantbrev:
Totalt 897 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 41 620 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: elkostnad 36 000 kr, vatten/avlopp 3 020 kr, sotning 200 kr och renhållning 2 400 kr.
Antal personer i hushållet: 2.
Fastighetsskatt/-avgift 8 874 kr/år tillkommer.

Karta Klicka för större karta