Avsluta filmen

Nykvarn

Axeldal

Se filmen
Såld

Lantliv i Herrgårdslik miljö

Rymligt bekvämt boende. Huvudbyggnaden - Villa i ett plan om ca 246 kvm. 2 stycken flyglar på vardera ca 59 kvm. Lantligt läge utan insyn. Stor altan i sydvästläge. Växthus och trädgårdsodlingar. Möjlighet till bad- och båtplats vid brygga i Mälaren ca 200 meter från huset.

Axeldal

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
246  kvm
Biarea:
59 kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
4 753 kvm
Byggår:
1985
Lantliv i Herrgårdslik miljö
Rundtur

Ansvarig mäklare

Anders
Liedholm

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Drömmer du om att få bo lantligt i en härlig miljö och kombinera ditt boende med bad-och båtliv vid Mälaren? Då ska du nog titta lite närmare på Axeldal som ligger nära Sundsvik i Nykvarns kommun. På uppfarten till fastigheten passerar du de vitkalkade grindstolparna. Vidare in på den stora grusade gårdsplanen möter du den Herrgårdsliknande villan med sina 2 flyglar. Byggnaderna som levererats av Nordiska Trähus - och färdigställdes genom Lars Flyning (ägare av Kallfors Gård) - håller mycket hög kvalité. Lars bodde här fram till 1987, då han sålde fastigheten till Erik Ekberg. Eva och hennes man Hans köpte fastigheten 1989 och är alltså 3 ägaren av fastigheten och har bott och trivts här med sina 3 barn under alla år. Fastigheten har löpande underhållits och renoverats, med personlig färgsättning i varje rum. I den ena flygeln har man inrett gäststuga/förråd med 3 rum. Möjlighet finns att dra in vatten och koppla på avlopp. I den andra flygeln finns det ett isolerat dubbelgarage med förråds-/verkstadsdel.

Villan Axeldal erbjuder ett fantastiskt boende. Hela 246 kvm i ett plan, med stora härliga sällskapsutrymmen, fyra till fem sovrum och ett fantastiskt trevligt lantkök med utgång till köksträdgården och växthuset. Stor altan på baksidan av huset med ett härligt solläge. Hela fastigheten ligger avskild utan insyn och trädgårdstomten är på nästan ett tunnland.

ENTRÈ
Välkomnande, rymlig möblerbar hall/entré med vacker pardörr ut till furstukvisten. Vackert parkettgolv och praktisk klädförvaring till vänster. Här finns även en gästtoalett.

VARDAGSRUMMET
Vardagsrummet och matsalen ligger i fil som kan avskiljas med dubbla skjutdörrar. Vardagsrummet är mycket rymligt och har en härlig öppen spis med insats - som både sprider värme och trivsel. Utgång finns till stor altan på baksidan av bostaden. Vackert parkettgolv och vitmålat furutak med hamrade spikar som skapar en härlig känsla.

MATSALEN
Stor och rymlig matsal med vackert parkettgolv. Även här finns en trevlig öppen spis och ett vacker vitmålat furutak med hamrade spikar. Från matsalen finns även en utgång till hallen och vidare ut till det angränsade köket.

KÖK
Rymligt lantkök med stor matplats och vitmålat furugolv. Här finns plats för hela familjen att laga mat tillsammans. Gott om avlastningbänkar och förvaring. Den maskinella utrustningen består av: spis med häll och ugn , diskmaskin, fläkt, kyl och frys samt vinkyl i rostfritt. Utgång till grovkök och vidare ut till inglasad köksveranda.

GROVKÖK
I från grovköket finns en utgång till en tillbyggd inglasad köksveranda som leder vidare ut till köksträdgården och växthuset. I anslutning till grovköket finns det ett badrum med dusch, WC och tvättfat. Förutom tvättmaskin och tumlare finns här även bergvärmepannan, städskåp och praktiska förvaringskåp.

BIBLIOTEK/ARBETSRUM
Rymligt rum med vackert parkettgolv som ligger i anslutning till hallen och vardagsrummet. Kan med fördel även användas som sovrum om behovet finns.

SOVRUMSAVDELNING
Hallen tar dig bort till den mer privata delen. Här finns fyra rymliga sovrum. Två av sovrummen har trägolv och praktisk klädförvaring i garderober. I det tredje sovrummet ligger plastmatta och praktiskt garderobsförvaringdet. I det fjärde sovrummet "barnrummet" ligger det ett fint rutigt linoleumgolv. Det finns även separat kädkammare/förråd. Stort helkaklat badrum som går i blått och vitt, med WC, tvättfatskommod. Separat sminkbord med spegelbelysning. Här har det tidigare stått ett badkar som man valt att ta bort (avlopp och kranar finns fortfarande kvar). Separat duschhörna med duschvägg i plast.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 246 m², biarea 59 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 4 753 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Natur och trädgårdstomt med växthus och odlingslådor.
Byggnad:
Byggnadsår: 1985. Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft. Vatten: Enskilt vatten året om. Avlopp: Enskilt avlopp. Skorstenstyp: Murad skorsten. Bergvärmepump. Anläggning: installerad 2003.
Uteplats:
Stor träaltan på baksidan av huset . Liten sittplats utanför köksingången och köksträdgården.
Bilplats:
Rymligt isolerat dubbelgarage med förrådsdel (flygelbyggnad 1). Totalt på 49 kvm. Stor grusad gårdsplan med plats för många P-platser.
Övriga byggnader:
Gästhus (flygelbyggnad 2) Area 59kvm, fördelat på 3 rum.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Nykvarn Stensättra Ga:2.
Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg.