Avsluta filmen

Tveta/Lerhaga

Ålöströmsvägen 14

Se filmen
Såld

"Ibland säger det bara klick - i alla boxar!"

Lösvirkesbyggt lågenergihus på södervänd plan natur-/trädgårdstomt mot sjön Lanaren. Cellulosaisolering och betonggolv med vattenburen golvvärme i entréplan. Genomtänkt och påkostad utrustning och medvetna materialval väntar en ny ägare till Ålöströmsvägen 14!

Ålöströmsvägen 14

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
194  kvm
Antal rum:
7 rum
Tomtarea:
1 903 kvm
Byggår:
2019
"Ibland säger det bara klick - i alla boxar!"
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Ibland har jag förmånen att få hjälpa till med förmedling av bostäder som har "extra allt". Det här är ett sådant tillfälle! Många gånger står det ett fint hus på en tråkig tomt, eller vice versa. Någon annan gång är det ett fint läge och ett fint hus, men ett boende med dåliga energivärden.

Redan när jag parkerar bilen på uppfarten, känner jag att det här något speciellt. Jag hade nöjet att förmedla fritidshuset - som tidigare stod på den här tomten - till paret som nu bor här. Jag har på omvägar förstått att det har byggts något väldigt vackert på den plana tomten med söderläge intill sjön Lanaren. Jag minns att platsen var fantastisk när de förvärvade fastigheten för några år sedan och kan nu konstatera att det numera även står en unik och fantastisk villa på den plats där fritidshuset tidigare stod!

Det skulle bli en alltför lång beskrivning om jag skulle beskriva allt som väntar en ny ägare här på Ålöströmsvägen 14. Jag hänvisar er till bilderna som tagits och filmerna vi har producerat. Där berättar jag lite mer om detaljerna i bostaden. Samtidigt kan du få en känsla av vad ett boende här, längst in på gatan, utan genomfartstrafik och med ett ogenerat läge intill sjön Lanaren ger dig och din familj. Kanske klickar bostaden alla boxar hos dig också?

Varma hälsningar Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT
Entréplanet har vattenburen golvvärme och polerat (glättat) betonggolv. Hela entréplanet färdigställdes 2019, lagom till nuvarande ägares inflytt i december samma år. Övervåningen färdigställdes året efter (2020). Fönstren mot söder har fjärrstyrda persienner. Alla väggar invändigt är putsade och taken är klädda i ohyvlad, finsågad furu. Såväl väggar som tak är målade i naturnära färger för att harmoniera med naturen utanför. På övre plan ligger det ett trägolv. Här uppe finns tre sovrum och ett allrum med takkupa och utsikt mot sjön. Här uppe finns också ett stort påkostat badrum med Carraramarmor på golv och våtrumsväggar. Påkostad utrustning i form av badkar, blandare, kommod mm. Elburen golvvärme i badrummet. På entréplanet finns bostadens övriga två sovrum, det större med utsikt mot sjön och med dörr till altanen mot densamma. Här finns vidare en klädkammare/walk-in-closet och ett stort vardagsrum som nås direkt från entréhallen. Vardagsrummet ligger öppet mot köket och hela utrymmet har panoramafönster från golv till tak mot sjön. En utgång finns till altanen även här. Mellan kök och vardagsrum står en braskamin. Köket har integrerade vitvaror och en självrengörande ugn. På köksön, i exklusiv italiensk granit (30 mm tjock i ett stycke!), finns en ho och blandare i mässing, diskmaskin och en bred spishäll från Bora med inbyggd fläkt. Den italienska graniten återfinns även som stänkskydd. I entréplan finns också ett badrum i stil med det på övre plan, här något mindre, med samma fina materialval men utan badkar. I anslutning till hallen finns ett tvättrum - även det med Carraramarmor - bra arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare och groventré mot parkeringsplatsen utanför.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 194 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 7 rum varav 5 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 903 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan natur-/trädgårdstomt med gräsmatta mot allmänning och sjön Lanaren med gemensam brygga. Prunkande trädgård sommartid med en uppsjö olika växter och blommor.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 1/5 plan. Byggnadsår: 2019. Om-/tillbyggnadsår: 2020. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Falsat plåttak. Fönster: Isolerglasfönster (märke Nordans, n-tech). Ventilation: Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning). Vattenburen golvvärme på entréplan. Vatten/avlopp: Kommunalt. Frånluftsvärmepump Nibe 750 tillsammans med Nibe sam40. Anläggning: Nibe. Energideklaration: Energiklass B. Specifik energiprestanda 30 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 55 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-09-05. Utföres av Niklas Sjöberg, FST Husbesiktningar AB.
Uteplats:
Uteplats på entrésidan och stor altan på baksidan i söderläge, mot sjön Lanaren.
TV- och internetanslutning:
Stadsnät (fiber).
Bilplats:
Parkeringsplatser på uppfarten.
Övriga byggnader:
Förråd.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Lerhaga Ga:1.
Planer och bestämmelser: Tvetaberg 13:1 M Fl(ålöström), Detaljplan (Beslutsdatum: 20141124, Registreringsdatum: 20150127).
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fråga Väckt Om Förordnande Enl 113 § Byggnadslagen, Fråga väckt om förordnande (Beslutsdatum: 19570213).
Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg.

Området

I sjön Lanaren finns gemensam båtplats och fiskerätt för alla i samfälligheten. En gemensam brygga har anskaffats och ligger rakt utanför huset. Tveta Friluftsgård ligger några km bort och Kallfors Golfklubb likaså. Fler insjöar ligger inom cykel- och bilavstånd. Med bil tar du dig till centrala Södertälje på ca 10 minuter och från Södertälje Syd tar du tåget in till Stockholm C på drygt 20 minuter.