Trosa

Älgbacken 3

En svävande känsla på ett upphöjt läge i ett hem som ödmjukt placerar sig i naturen!

Inom kort kommer en byggnad landa på sina nätta stolpar på en naturtomt i underbara Trosa. Här får rustika material ta plats och med vackra linjer skapa ett hem som känns nytänkande, men ändå bekant. Med lätta fotavtryck på den kringliggande naturen, skapas här ett boende att se upp till!

Älgbacken 3

Typ:
Friliggande villa
Boarea:
160  kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
1 882 kvm
Byggår:
2023
Pris:
9 800 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
En svävande känsla på ett upphöjt läge i ett hem som ödmjukt placerar sig i naturen!
Alla bilder

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det är svårt att sammanfatta alla värden i denna byggnad - men om det är någon som kan göra det, så är det Ejje Lundgren på Lundgren Guldhammer Arkitekter som har ritat denna villa:

"En kuperad naturtomt med berg i dagen. Nästan 10 meters höjdskillnad från Älgbacken i öster upp till klippiga höjden i väster. En ödmjukhet gentemot naturen att undvika sprängning och istället lyfta upp huset på stolpar och bevara skogsmarken och bergshällarna under och runt huset. Stolphus har de senaste åren fått ett lokalt uppsving och återfinns såväl på granntomten som vid närbelägna och uppmärksammade Emils backe.

Huset annonserar sig från gatan som en upphöjd horisontell träkonstruktion bland de vertikala tallstammarna. Entrén nås genom att först röra sig under huset och sedan upp via en trappa mellan klippväggen och det ”svävande” huset. Terrassen figursågas efter klipporna och agerar länk mellan den sociala zonen och naturen. Den privata delen ligger i andra änden av huset där, avståndet till marken är som störst. En dröm om att bo uppe bland trädtopparna."

- Lundgren Guldhammer Arkitekter

På husets insida kommer kvistfri plywood pryda väggarna och möta ett massivt laserat plankgolv. Husets konstruktion avslöjar sig med synliga takbjälkar och stolpar. En lång siktlinje löper från gavel till gavel och längs stråket genom huset finns en öppen vardagsrums-och köksdel, som sedan sluter sig till en mer privat del med tre sovrum, allrum, klädvårdsutrymme, och en kontorsyta. Master Bedroom får husets södra gavel för sig själv och har ett badrum en-suite. Gränserna mellan ute och inne suddas ut med stora fönsterpartier som löper från golv till tak. Husets stora trädäck, som omsluter hela huset, nås från flera platser. Här kan du njuta av ett högt läge inbäddat bland träd, lövverk och bergshällen som trädäcket formskärs kring. Tomten som huset bebyggs på är unik med sitt läge. Fastigheten omsluts av en allmänning åt tre vädersträck och den närmsta grannen finns på ett avstånd om ca 10 meter. På gatan finns bara tre tomter, vilket gör att denna typ av villa verkligen går hand i hand med läget där den bebyggs.

Kontakta fastighetsmäklaren för mer information. Du kan dock redan nu anmäla dit intresse och läsa materialet under dokument och länkar på vår hemsida så återkommer vi till dig. Välkommen att höra av dig vid frågor och för att få mer information!

Varma hälsningar från Jonathan och teamet på Florin Partners

Fakta

Fastighetsbeteckning:
TROSA ÖVERÅDA 3:157.
Typ:
Friliggande villa.
Storlek:
Boarea 160 m². Boareauppgift enligt Ritning. 5 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 882 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1-plan. Byggnadsår: 2023. Byggnadssätt: Grund: Pålar. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Klickfalsad plåt i silvermetallic. Fönster: Isolerglasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten/avlopp: Kommunalt. Frånluftsvärmepump. Anläggning: Nibe F730.
Uteplats:
Balkong, altaner och trappa enligt planritning om totalt 96kvm + trappa som täcker 12kvm. Utförs i tryckimpregnerat virke dimensionering 28x120 och formskärs mot berg.
TV- och internetanslutning:
Fiber kopplas på och dras från anslutningspunkt in till huset. I möjligaste mån på frostfritt djup men även i isolerlåda för att möjliggöra anslutning in i hus från mark.
Bilplats:
Uppfart schaktas ur för markduk som sedan grusas av med ca 3m bredd från gata upp till hus samt ca 60kvm under södra gaveln av huset för att möjliggöra två parkeringsytor.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Överåda 3:54 m fl,del av åda fritidshusområde, Detaljplan (Beslutsdatum: 2014-10-08, Registreringsdatum: 2015-05-13, Senast ändrad: 2021-09-01).

Ekonomi

Pris:
9 800 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 718 000 kr. Fördelat på: småhusmark 718 000 kr. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
7 180 kr/år
Pantbrev:
Totalt 1 550 000 kr.
Driftkostnad:
Ytterligare dritskostnadsberäkningar kommer längre fram i projekteringen. Publicerat utgångspris om 9 800 000 SEK kan komma att förändras om framtida köpare gör egna val av utrustning och annat som påverkar den redan framtagna produktionskostnadskalkylen.
Fastighetsskatt/-avgift 7 180 kr/år tillkommer.

Området

Trosa är en charmig stad som ligger vid havet och omges av en vacker natur. I Trosa finns det många sevärdheter som du kan besöka, till exempel Tureholms Slott och Åda Golf & Country Club. Trosa är också känt för sin vackra skärgård och dess aktiviteter som fiske och båtliv. Det finns också många fina stränder i närheten av Trosa som du kan besöka under sommarhalvåret. Trosa har också goda kommunikationer med vägförbindelser närliggande städer och Stockholm. Det tar cirka 1 timme med bil från Stockholm till Trosa.

Skiss - Lundgren Guldhammer Arkitekter

Rendering exteriört

Rendering vardagsrum

Rendering exteriört

Rendering badrum

Tomtkarta

Karta Klicka för större karta