Avsluta filmen

Vagnhärad

Albyvägen 5

Se filmen
Såld

Ett hem där alla detaljer skapar lugn och harmoni!

Välkommen till ett totalrenoverat/nybyggt hem där noggrannhet och omsorg har genomsyrat varenda liten detalj! Under arbetet med huset har man genom smakfulla val skapat ett hem som är tidlöst och ombonat, med hög komfort och standard. Välkomna till Albyvägen 5!

Albyvägen 5

SÅLD
Typ:
Villa
Boarea:
Ca. 165  kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
1 209 kvm
Byggår:
1919
Ett hem där alla detaljer skapar lugn och harmoni!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

"Det är lördag och försommaren doftar ljuvligt ute i trädgården. Släkt och vänner ställer upp sina bilar längsmed den breda upparten och skrider långsamt upp längs den krattade grusgången medan de njuter av de vackra planteringarna i lådorna som leder upp till huset. Solen står högt och på den stora altanen hälsar du dem välkomna och bjuder på tilltugg. Inne i det stora öppna köket och vardagsrummet är det uppdukat långbord och där sitter ni och njuter av varandras sällskap sent in på kvällskvisten.

Kväll blir till natt och efter att dina nära och kära har åkt iväg, landar du i ett varmt bad och riktar blicken mot den vackra Carrara-marmorn på väggarna i badrummet. Du följer ådringen i stenen med blicken medan du värms i både kropp och sinne efter att ha fått spendera kvällen med de personerna som betyder mest för dig. I groventrén ligger tvätten färdig. Att hänga upp, vika, och sortera blir den sista kraftansträngningen för dagen innan du går upp för trappen och borstar tänderna. Barnen ligger redan och sover när du dimrar upp belysningen i sovrummet och bäddar upp för en god natts sömn under de synliga takbjälkarna bredvid personen som du delar livet med."

Här på Albyvägen 5 bor du i ett totalrenoverat/nybyggt hem där noggrannhet och omsorg har genomsyrat varenda liten detalj! Under arbetet har man genom smakfulla val skapat ett hem som är tidlöst och ombonat, med hög komfort och standard. Dessutom, tack vare bra isolering och den moderna frånluftsvärmepumpen, blir driftkostnaderna låga.

Välkommen att höra av dig om du känner att det här skulle kunna få vara en dag i ditt framtida liv. Innan det ges möjlighet att titta på bostaden, se våra filmer under "dokument & länkar" på vår hemsida, läs beskrivningen och se våra bilder, så får du en försmak av hur ett framtida liv här på Albyvägen 5 i Vagnhärad kulle kunna vara.

Varma hälsningar Jonathan och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Huset är totalrenoverat/nybyggt mellan 2014-2022, med bland annat ny elinstallation, vvs och ventilation. Husets alla ytskickt, väggar och bjälklag är genomgångna och bytta. Även utvändiga installationer på fastigheten har genomgått en upprustning med bland annat ny dränering runt huset, nya dagvattenledningar, ny jordkabel och ny ledning för inkommande vatten. All dränering och dagvattnet går till en stenkista på tomten. Huset värms upp med en frånluftsvärmepump som förser husets båda plan med vattenburen golvvärme. Flertalet styrenheter finns för att kunna styra temperaturen i husets olika utrymmen.

Gips och OSB-skiva i alla väggar i hela huset, vilket gör det lätt att installera hyllor, tavlor, TV apparater och annat utan att behöva använda expanderskruv. I husets våtutrymmen är det dock en plywoodskiva och våtrumsskiva bakom kakelsättning. Innerdörrarna är i massivt trä och kommer från Swedoor. Karmarna är försedda med tätningslist för ljudisolering. Trycken/handtag kommer från Beslagspecialisten. Fönsterbänkarna i huset är i Carrara-marmor och de flesta fönster är spröjsade 2-glasfönster. I husets alla torra utrymmen ligger ett enstavsgolv (Tarkett shade stone oak grey).

All färg i huset är från Flügger på väggarna och Jotun Lady på bland annat snickerier runt dörrar/foder. Utvändigt har slutstrykning skett med Alcro Bestå. Fasaden är köpt från Valbo trä. Allt trä i huset är valt med stor omsorg där varje bräda har gåtts igenom för att garantera kvalitet. Totalt finns det ca 50 st spottar från Designlight som är utplacerade i husets rum. Vidare är stolplyktorna utvändigt från Fagerhult och är LED 36W. Utomhusbelysningen är kopplad till ett astrour som är programmerbart. Huset står på en krypgrund med en adsorptionsavfuktare från Acetec med ett kanalsystem för frånluften, som ser till att inga förhöjda fuktvärden förekommer och att den avfuktade varma luften behålls i grunden.

Entréhall
Från ytterdörren på husets framsida nås entrén. I hallen ligger klinker i kalksten och det finns fast garderobsförvaring längs ena sidan med inredning från Elfa. I hallen finns trappa till övervåning samt dörrposter till både kök/vardagsrum, klädvård, badrum, och sovrum på nedre plan. Under trappen till övervåningen finns ett förrådsuttrymme i vilket styrning för golvvärme, panel för adsorptionsavfuktare och lucka till krypgunden finns. I hallen sitter även ett säkringsskåp med jordfelsbrytare och astrour för utomhusbelysningen.

Badrum
Badrummet färdigställdes 2022 och det finns våtrumsintyg. Badrummet är helkaklat med kakel i Carrara-marmor. Klinker i mörkgrått/svart från Höganäs. Badrummet är utrustad med ett badkar, kommod med tvättställ, lådor och spegelskåp.

Groventré och klädvårdsutrymme
Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Electrolux 2012), bänk med med vask och förvaring, och ett högskåp. I utrymmet finns även frånluftsvärmepumpen från Nibe (Modell f370) som är tillverkad 2018 och installerad 2022. Rummet är helkaklat och har klinker på golvet. För den som önskar finns det plats för mer förvaring längsmed en av väggarna.

Sovrum/kontor (nedre plan)
Sovrummet på nedre plan är idag inrett som kontor men kan även användas som sovrum. Rummet ligger i anslutning till passagen som även leder till badrum och klädvårdsutrymmet.

Kök och vardagsrum
Köket och vardagsrummet är öppet mot varandra och nås till höger från entréhallen samt via de två altandörrarna. Köket är från Sentens och är installerat 2022. Bänkskivor är delvis i granit och delvis i laminat. Utmed bänkskåpen ligger klinker som övergår till ett Tarkettgolv (som ligger i husets alla torra utrymmen bortsett från entréhallen). Köket är utrustat med micro, ugn, induktionshäll, kyl och krys från Electrolux (2022) samt en fläkt från Fjäråskupan. Köket har även ett kaklat stänkskydd som utgörs av fasade vita plattor som är uppsatta i halvförband. Vardagsrummet rymmer både en stor matplats och soffgrupp. Fönster åt tre olika väderstreck och spröjsade dubbeldörrar till altanen. Altanen nås även via en ytterligare dörr intill köket.

Hall övre plan
Från trappen nås en hall/passage som idag är inrett med ett skrivbord. Härifrån nås övervåningens tre sovrum och badrum.

Sovrum 1
Sovrummet ligger direkt till höger om trappen. Rummet har ett takfönster och är idag inrett med en dubbelsäng. Plats finns för att installera garderober/förvaring.

Sovrum 2
Sovrummet ligger till vänster om hallen och är idag inrett som barnrum. Sovrummet är försätt med en garderob med skjutdörrar samt ett ytterligare förvaringsskåp med draglådor. I den större garderoben nås även ett elektroniksskåp med fiberkablar som är fördraget till nätverksuttagen som är utplacerade runtom i huset (8 st).

Badrum
WC/Duschutrymmet på övre plan har ett takfönster samt en extra bred kommod med dubbla tvättställ och förvaring. Ovanför tvättställen sitter spegelskåp med belysning. Badrummet är helkaklat med likadant klinker som i badrummet på nedervåningen (Höganäs) samt vita kakelplattor på väggarna. Här finns även en dusch med en glasvägg. Badrummet är färdigställt 2022, våtrumsintyg finns.

Sovrum 3 (Master Bedroom)
Längst bort i passagen, sett från hallen, ligger ett ytterliggare sovrum där takbjälkarna är synliga. Här finns även garderobsförvaring med skjutdörrar och förvaring med draglådor.

Fakta

Storlek:
Boarea ca 165 m². Boareauppgift enligt Säljaren. 5 rum varav 4 sovrum. Ingen exakt areauppmätning har gjorts då byggnaden inte ännu har omtaxerats. Enligt energideklaration framgår uppgift om 170 kvm i uppvärmd yta (Atemp). Från detta har avräkning gjorts med anledning för snedtak på övre plan. För exakt uppgift om BOA rekommenderas en uppmätning.
Tomt:
Tomtarea 1 209 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla. Byggnadsår: 1919. Byggnadssätt: Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 2-glasfönster med spröjs. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Frånluftsvärmepump. Anläggning: Nibe f370. El, stammar: Ledningar bytta. El, jordat eller ojordat: Jordat. Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 41 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 74 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-11-28. Utföres av Niklas Sjöberg, FST Husbesiktningar AB. Renoveringar: Huset har totalrenoverats. Delar från byggnaden (groventré, badrum och delar av hall) härstammar från en tillbyggnad från 2005. Allt är dock totalrenoverat/nybyggt inkl. ventilation, VVS, ventilation, dränering, dagvattenledningar, jordkabel, och ledning för inkommande vatten.
Uteplats:
Två stycken trallbeklädda altaner som löper längs tre av husets fyra sidor. Den större altanen har ett läge mot syd/-sydväst och den mindre altanen i anslutning till entrén vetter mot väst. Altanerna är försedda med staket.
TV- och internetanslutning:
Fiber finns indraget men är inte anslutet. Kablar fördragna till nätverksuttag som är placerade runtom i huset.
Bilplats:
Grusad uppfart med plats för upp till 8 bilar.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Mölna och alby, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1976-11-24, Senast ändrad: 2022-12-14).
Vagnhärad, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 1996-10-16, Senast ändrad: 2023-03-06).
Gemensamhetsanläggning: TROSA ALBY GA:1 - VATTEN-OCH AVLOPPSSERVICELEDNING.

Området

Vagnhärad är en tätort i Trosa kommun som ligger cirka 20 km söder om Södertälje och 50 km söder om Stockholm. Det finns flera kommunikationsmedel till dessa platser såsom bussar och tåg. För att ta sig till Trosa kan man ta buss 854 från Vagnhärad station. Med regionaltåget så tar du dig in till Stockholm C på ca 35 minuter.
Några populära platser i Vagnhärad är Vagnhärad kyrka som är en av de äldsta kyrkorna i Södermanland, Vagnhärad slott som är en av de mest välbevarade slotten i Södermanland och Åda golf & country club.