Avsluta filmen

Vidbynäs

Åkerövägen 57

Se filmen
Såld

Bästa läget i området på återvändsgata med hörntomt och endast en granne!

"Man kan inte bo närmre en golfbana än så här - du är ute på banan på 2 min! Mycket nära flera topprestauranger, varav två som ligger på själva området och
ca 400 m till en fin badsjö", skriver Jörgen och Rini som bor här nu.

Åkerövägen 57

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
169  kvm
Biarea:
34 kvm
Antal rum:
6 rum
Tomtarea:
925 kvm
Byggår:
2015
Bästa läget i området på återvändsgata med hörntomt och endast en granne!
Rundtur

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Påkostat boende intill 17:e hålet på Vidbynäs golfbana (North Course). Det exklusiva Anebyhuset som är byggt i två plan har ett stort insynsskyddat soldäck på övre plan med utgång från allrummet. En del är inglasad för att kunna utnyttjas från tidig vår till sen höst. Utedelen ligger i vinkel med ett soldränkt söderläge (sol hela dagen sommartid) och har utsikt över den vackra naturen runt golfbanan, samtidigt som man har kontakt med poolområdet nedanför. Där finns en 4x8 meter stor pool med ett påkostat glasöverdrag som förlänger badsäsongen och gör skötseln betydligt enklare. Både runt poolområdet och på soldäcket/terrassen uppe, ligger det ett underhållsfritt teakfärgat kompositdäck med dolda skruvar så att fötterna inte behöver skadas när man går barfota. Ett vidbyggt dubbelgarage med klinker och golvvärme är också något som nuvarande ägare uppskattat extra mycket med boendet här, som de lät uppföra 2015. "Det är med sorg i hjärtat vi nu beslutat oss för att sälja vårt älskade hus, med anledning av några kommande år med utlandstjänstgöring", säger Rini och Jörgen som bor här nu.

Välkommen att höra av dig om du tror att det kan vara Åkerövägen 57 som kan vara adressen dit din post skickas framöver, så ordnar jag en visningstid åt dig. Innan det ges tillfälle att se bostaden på plats, se våra filmer och fler bilder på vår hemsida. Där får du en försmak av vad som väntar dig här i Vidbynäs utanför Nykvarns samhälle.

Varma hälsningar Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT OCH PLANLÖSNING

Invändigt ligger det ett ekparkettgolv i alla torra rum. Det är vattenburen golvvärme i entréplan, även i det vidbyggda dubbelgaraget - som har klinkergolv (i o m att garaget är isolerat, har ingång från bostaden och har golvvärme, kan man göra om det till bostadsdel - om familjebilden så kräver)! Entré via hall som har en enorm takhöjd (öppet till nock)! Här ligger det ett praktiskt klinkergolv. Ett master bedroom på entréplan med badrum "en suite", walk-in-closet och utgång till poolområdet. Det är öppet mellan kök, matplats och vardagsrum (ligger i vinkel). Utgång från matplatsen till pooldäcket på baksidan. Köket är utrustat med hel kyl och frys, diskmaskin, spishäll och fläkt. Vitvarorna är från Siemens (även i tvättstugan) och de är en bra arbetsbänk med både fönster över och under skåpen mot framsidan. Det finns en rymlig tvättstuga på entréplan, gästtoalett och ingång till det stora dubbelgaraget!

Övre plan inrymmer ett stort allrum/TV-rum med utsikt mot golfbanan och naturen. Härifrån tar man sig ut till det underbara soldäcket via uterummet. Från allrummet når man även de båda sovrummen på det här planet, badrummet och en rymlig garderob.

Det är elgolvvärme i båda badrummen, för att det inte ska vara kallt om fötterna på sommaren när uppvärmningen av huset är avstängd.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 169 m², biarea 34 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 925 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Uppvuxen och lättskött trädgårdstomt med perenna växter och fyra plommonträd (olika sorter).
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 1/5 plan. Byggnadsår: 2015. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning. Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Nytt plåttak över uterummet på övre terass 2021. Frånluftsvärmepump (vattenburen värme). Anläggning: Nibe 750. Energideklaration: Energiklass B. Specifik energiprestanda 35 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 62 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-04-05. Utföres av Tomas Strand, Svensk Kvalitetssäkring AB.
Uteplats:
Solterass på övre plan, hälften inbyggd belägen i söderläge. Utedelen har 12 timmar sol/dag, innedelen c:a 11. Stort pooldäck/solterass på nedre plan i öster/söderläge med c:a 9 timmar sol/dag.
TV- och internetanslutning:
Fiber.
Bilplats:
Vidbyggt dubbelgarage med fjärrstyrd stor (5m) port från Hörmann. Klinkergolv och golvvärme. Plats för ytterligare 6 bilar på den asfalterade uppfarten.
Övriga byggnader:
Poolhus/förråd.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Visbynäs 1:19,no"vita byn", Detaljplan (Beslutsdatum: 2009-02-12, Registreringsdatum: 2010-05-07, Senast ändrad: 2013-02-14).
Gemensamhetsanläggning: NYKVARN KÄMSTA GA:3.
NYKVARN VIDBYNÄS GA:6.
NYKVARN VIDBYNÄS GA:5.

Området

I Turinge i Nykvarns kommun finns bland annat Mångfaldens hus, med en mycket välbesökt och uppskattad inredningsbutik. Här finns även restaurang där du kan äta en god lunch. I Turinge finns även flera matställen att välja på, så som Turinge ost & vin samt Vidbynäs golfklubb, där du också kan avnjuta en bättre måltid. Ca 5 minuter med bil tar du dig in till Nykvarns centrum. Här finns snabbtåg som tar dig till Stockholm på ca 29 minuter, affärer, bra skolor och dagis samt även en barnvänlig badplats med sandstrand vid Hökmossbadet i sjön Yngern. I närområdet finns möjlighet till olika rekreationsmål, fin natur att promenera i och möjlighet att plocka svamp och bär i de närliggande skogarna. Utöver detta hittar man även naturstigar som bland annat Turingeleden. Det finns ett flertal hästgårdar i närområdet och vid lilla Turingen bedriver vattenskidklubben sin verksamhet. Sist men inte minst måste man nämna Vidbynäs golfklubb som tillsammans med Kallfors golfklubb utgör Golf South Stockholm - ett koncept där du får södra Stockholms två bästa golfanläggningar i ett och samma medlemskap.

Säljarnas 5 "smultronställen" i området:

- Golfbanan med 2 18-hålsbanor (Vidbynäs norra och södra)
- En härlig skog intill med vandringsleder
- Härliga pulkabackar på golfbanan vintertid
- 4 restauranger i området
- Badsjö i området.