Avsluta filmen

Mariekäll

Ågärdevägen 22

Se filmen

Välskött villa på lugna gatan för den stora familjen!

Vi har uppskattat att det är nära till centrum med restauranger och butiker, att det är lätt att ta sig till såväl pendeltåg som fjärrtåg, samtidigt som det är nära till naturen (både med ravinen bakom tomten och större skogsområden mot Eklundsnäs och Tveta), skriver ägarna som bott här i 22 år.

Ågärdevägen 22

Kommande
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
200  kvm
Biarea:
200 kvm
Antal rum:
9 rum
Tomtarea:
1 448 kvm
Byggår:
1967
Driftkostnad:
50 100 kr/år
Pris:
6 300 000 kr, utgångspris

Visning

Välkommen att
kontakta mäklaren för visning.

Intresseanmälan
Välskött villa på lugna gatan för den stora familjen!
Alla bilder
Film

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

På en lugn återvändsgata nära stan väntar en villa för den stora familjen snart på en ny ägare. Den i det närmaste underhållsfria tegelfasaden, de glaserade taktegelpannorna och jordvärmepumpen, gör boendet här både enkelt, praktiskt och bidrar till låga driftskostnader. Tack vare att fastigheten klassificerats i energiklass B, är den berättigad till "grönt bostadslån", vilket även det bidrar till lägre boendekostnader!

Bostaden är arkitektritad och lät byggas av en anläggningsdirektör på Scania vars fru var inredningsarkitekt. Det kan förklara den genomtänkta planlösningen och de medvetna valen i bostaden!

Entréplanet inrymmer fem sovrum (det finns möjlighet till ett ytterligare i källardelen) - det är inte många bostäder som erbjuder det! Här finns även stora sociala ytor. I vardagsrummet, som ger plats för såväl soffgrupp som matplats, finns ett vackert och välbevarat originalgolv i ek med ett praktisk infällt eluttag - perfekt för julgranen! Vidare finns en öppen spis och utgång till altanen. Ett praktiskt kök från Ballingslöv med extra djupa granitbänkar (70 cm) och fönster i två perspektiv. På entréplan finns också badrum (det ena med tvättnedkast - tvätten landar rätt ner i tvättstugan!), båda badrummen har vattenburen golvvärme. Källaren är delvis inredd för boende och inrymmer bl a TV-rum, allrum, hobbyrum, stor tvättstuga, verkstadsutrymmen, bastu (och dusch med renoveringsbehov), förråd och matkällare.

Det finns mycket mer att berätta och ännu mer att uppleva. Du kan redan nu meddela mig ditt intresse så återkommer jag till dig när det ges möjlighet att se bostaden på plats. Innan dess, se våra bilder och filmen som vårt systerbolag Florin Partners Media Group har producerat så får du en försmak på hur ett liv här på Ågärdevägen 22 kan komma att se ut.

Varma vinterhälsningar från Per och teamet på Florin Partners

ALLMÄNT

Takhöjden på övervåningen är 2,5 men i vardagsrummet är det 3,15 i nock. Vardagsrummets stora fönster i västerläge mot trädgården gör det ljust året runt. Automatiska markiser skyddar mot allt för stark sol.
Trädgården har såväl flera äppelträd som ett persikoträd som ger riklig och goda frukter.
Häcken runt trädgården ger ett bra insynsskydd från både grannar och gatan.
Mysiga rabatter och en stor gräsmatta som ger bra möjlighet till lekar. Några andra träd ger också skön skugga om solen blir för stark.
Trädgården vetter i huvudsak mot söder och väster. Baksidan vetter mot ravinen, vilket ytterligare bidrar till att tomten känns större och mer insynsskyddad.
Källaren är praktiskt indelad med en bostadsdel och en förvarings- och grovdel. In till grovdelen och hobbyrummet kommer man genom ytterdörren till källaren, som leder in från baksidan av huset via en trapp.
Den mindre av de två altanerna är också utrustad med ett utekök ligger i bra anslutning till köket så det är enkelt att bara ta sin lunch eller fika där (ligger delvis under tak med infravärmare).
Den större altanen kan nås både från vardagsrum och master bedroom. I gången ut från master bedroom kan man ta sin morgonkopp. Den större altanen är också delvis under tak och har infravärmare.

STÖRRE RENOVERINGAR

Kök 2006
Badrum 2009
Tvättstuga 2009
Ekinklädd trapp 2012
Byte papp och läkt, tegel omlagt 2015

UTRUSTNING KÖK

Köket är från Ballingslöv med bänkar i granit, extra djupa (70 cm) som uppskattas när man arbetar i köket. Linoliumgolv från Forshaga.
Vitvaror:
Kylskåp Liebherr 2011
Miele diskmaskin 2013
Miele köksfläkt 2006
Elektrolux induktionsspis 2020
Whirlpool Mikro 2023.

Fakta

Fastighetsbeteckning:
SÖDERTÄLJE KROKUSEN 3.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 200 m², biarea 200 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 9 rum varav 6 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 448 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Plan trädgårdstomt.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan med hel källare. Byggnadsår: 1967. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta. Stomme: Lättbetong. Bjälklag: Trä och platsgjuten betong. Fasad: Tegelstensfasad. Takbeklädnad: Enkupigt brunt glaserat tegel, papp och läkt bytt 2015. Utv plåtarbeten: Koppar. Fönster: 2-glas kopplade och isolerglas. Isolerglasen bytta 2018. Ventilation: Självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Grunden dränerades 1997. Vattenburen jordvärme, värmepump och varmvattenberedare bytt 2015. Samtidigt installerades recirkulerande varmvatten. Energideklaration: Energiklass B. Specifik energiprestanda 39 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 65 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2023-10-23. Utföres av Niklas Öberg, Marcus Holmström Byggteknik AB.
Uteplats:
Två uteplatser med sol från morgon till kväll.
TV- och internetanslutning:
Fiber indraget 2015.
Bilplats:
Två platser i carport och två framför.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Saltskog, Stadsplan (Beslutsdatum: 1966-01-20, Senast ändrad: 2005-04-05).
Krokusen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1966-03-29).

Ekonomi

Pris:
6 300 000 kr, utgångspris.
Taxeringsvärde:
Taxeringsvärdet är 4 556 000 kr varav byggnadsvärde 2 882 000 kr. Fördelat på: småhusmark 1 674 000 kr och småhusbyggnad 2 882 000 kr. Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Taxeringsår: 2021.
Fastighetsskatt/-avgift:
9 287 kr/år
Pantbrev:
Totalt 1 550 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 50 100 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: uppvärmning 23 500 kr, elkostnad 10 000 kr, hushållsel 5 000 kr, vatten/avlopp 8 800 kr, sotning 300 kr och renhållning 2 500 kr. Årlig elförbrukning: 17 000 kWh/år.
Antal personer i hushållet: 2.
Kostnaderna grundar sig på nuvarande ägares uppgifter (två vuxna). Beräknad årsförbrukning av el för uppvärmning, varmvatten och hushållsel är ca 17 000 kWh. Elkostnaderna kan variera beroende på hur familjebilden ser ut, hur varmt man har hemma, vilket avtal man har, hur utvecklingen på elmarknaden ser ut och självklart också på om det är kalla eller varma vintrar. Därtill tillkommer kostnader för ved.
Försäkring: Villaförsäkring tillkommer och varierar mellan olika bolag och omfattning, normalt mellan 7 000 -10 000 SEK/år.
Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år tillkommer.

Entréplan

Källarplan

Karta Klicka för större karta