Avsluta filmen

Åda

Åda Dal 13

Se filmen
Såld

Bo i ett energisnålt arkitektritat hus med ett A-läge i området

Välkommen till ett hem som har allt det som många prioriterar på sin önskelista. Här bor du med naturområden bakom knuten i ett välisolerat och energisnålt hem. I detta hus har man inte sparat på krutet. Här har man satsat på kvalitet och smarta lösningar för att skapa ett hem med själ och känsla!

Åda Dal 13

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
166,7  kvm
Biarea:
200 kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
902 kvm
Byggår:
2020
Bo i ett energisnålt arkitektritat hus med ett A-läge i området
Rundtur

Ansvarig mäklare

Jonathan
Florin

Kontakta mig för mer information

Assisterande

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Äntligen är våren här och på den soldränkta altanen samlar du familjen för att ta en stund tillsammans och bara njuta. Det är söndag och ni börjar redan fantisera om vad ni ska göra under sommaren och ledigheten som ligger framför er. Sedan flytten gick hit till detta fantastiska hus i Åda Dal i Trosa har tankarna om solsemester utomlands på sommaren försvunnit och istället pratar ni om morgondopp vid Trosa havsbad och mysiga promenader längs Trosaån med stopp för glass och lunch på de trevliga uteserveringarna.

Några vänner till familjen kommer på besök i eftermiddag och det blir ett stort gäng. På den stora altanen finns det rum för alla som vill njuta av den härliga kvällssolen längsmed husets västra gavel. De stora dubbeldörrarna ställs på vid gavel och gränsen mellan ute och inne suddas ut. Vardagsrummet och köket badar i solljus medan några av er förbereder middagen i det stora köket. En nära vän sätter sig och håller dig sällskap vid köksön, när du står och steker på lite färsk svensk sparris - en primör som brukar komma såhär runt maj/juni. En annan av vännerna erbjuder sig att rulla ut bilen från carporten och kompletteringshandla lite för att ni ska ska ha något gott att tugga på efter middagen.

Barnen leker på loftet och pockar då och då på er uppmärksamhet nere i köket för att visa upp alla möjliga "konstverk" i Lego, som de har byggt ihop. Till slut blir det middag och ni sätter er i det stora öppna rummet. Det har varit en varm dag och trots att solen har gassat på de stora fönsterpartierna känns det behagligt tack vare den kylda luften från luftvärmepumpen. Samtalen blir långa och ni slår er ner i soffgrupperna. Solen går strax ner och ni tittar ut på den fina aprikosfärgade himlen och konstaterar, hur skönt det är att ha hela sommaren framför sig.

Det blir läggdags. Efter nattning och en kopp te blir det skönt med en dusch, tänker du. Du glider in i sovrummet och tar en skön dusch i badrummet som ligger "en suite" till Master Bedroom. I natt låter ni fönstret vara öppet och rullar ner insektsnätet som sitter kopplat till sovrumsfönstret. Du tänder upp lite stämningsfull kvällsbelysning i fönsternischerna via en app i mobilen och avslutar ett kapitel ur den spännande deckaren du är mitt uppe i, innan du somnar till, redo och utvilad för att starta upp en ny arbetsvecka.

Skulle detta kunna vara en dag i ditt framtida liv? Trosa är ett lugnt, tryggt familjärt område som erbjuder både natur och hav. Är det något för er familj, så har ni hittat rätt.
Välkommen att höra av dig om du tror att det kan vara Åda Dal 13, som kan vara adressen dit din post skickas framöver. Innan det ges tillfälle att se huset, se vår film och fler bilder på vår hemsida. Där får du en försmak av vad som väntar dig här på Åda Dal 13 i Trosa.

Varma vårhälsningar,
Jonathan Florin

ALLMÄNT
Huset är arkitektritat enligt säljarens önskemål och har byggts av Vimmerbyhus. I alla torra uttrymmen i huset ligger Kährs 1-stavsparkett "Nouveau Snow" i vit mattlackad och borstad ek. Belysningen i huset kan styras via mobilen genom ett Plejd-system. I alla fönster sitter dimbara spotlights. Trappans spotlights är inte dimbara och är inte anslutna till Plejd. Hela entréplanet värms upp med vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepumpen (Nibe F730) och i vardagsrummet/köket finns en lutf/luftvärmepump (IVT Aero 900) som både kyler, värmer och renar luften med hjälp av en patenterad jon-teknik som oskadliggör allergener, bakterier och virus. Golvvärmen är uppdelad i olika styrenheter för att bättre kunna styra inomhusvärmen efter behov. Fönsterbänkarna i huset är i Carrara-marmor (Bianco Carrar Marmor C/D). Innerdörrarna är i massivt trä från Swedoor (från serien Unique), som ljudisolerar bra mellan rummen. Under "dokument och länkar" finns bland annat överlåtelsebesiktning, våtrumsscertifikat, elintyg och radonmätning tillgängligt. Alla väggar i husets torra utrymmen är vitmålade. Samtliga sovrums garderober är alla av samma modell med skjutdörrar i vitt glas. Under "dokument och länkar" finns säljarnas egna materiallista bifogad, i denna finns mer information om modellbeteckningar på installationer m.m.

Hall/entré
Hallen leder direkt in till husets "hjärta", dvs det stora rummet där också kök, vardagsrum och trapp till loftet finns. I hallen ligger ett marmormönstrat klinkergolv från Italien. I taket sitter spotlights, liksom i resterande delar av hall-/köks-/vardagsrumsdelen. Dessa styrs via Plejd och fysiska knappar/dimmers. Ytterdörren är från Nordan, modell "Linjal". Ytterdörren omges av ett långsmalt fönster på vardera sida. I hallen finns det plats för klädavhängning och förvaring längsmed väggen.

Kök
Köket ligger intill hall och vardagsrum och är av märket Ballingslöv. Köket håller hög standard och är från serien "Line". Luckor, lådor, passbitar och fronter är vitlackade med en matt finish. Extra tillval har gjorts i bland annat lådor, där nuvarande ägare har valt till sidoglas. Skåp och lådor har inga synliga beslag utan öppnas med hjälp av en integrerad grepplist. Bänkskivan är av stenkomposit och har ett marmorerat mönster (Alpine Mist). Diskho (Franke) med blandare från Tapwell i krom. Till köket hör även en köksö med tillhörande "frukostbar". I köksön finns det även en ho (Franke) med blandare (samma modell som i den andra hon). Induktionshällen (extra bred häll om 90 cm) som är uppkopplad mot WIFI, med integrerad fläkt, är även den placerad på köksön. I köksön finns även eluttag. Kökets vitvaror är från Siemens och är ur serien "black steel". Fullständig modellbeteckning på häll/fläkt, ugn (kopplad mot WIFI), microvågsugn, diskmaskin (kopplad mot WIFI) samt kyl och frys finns att tillgå. Vitvarorna, liksom köket i övrigt, är mycket påkostade med funktioner såsom bland annat Zeolith-torkning i diskmaskinen för snabbare torktid och en intelligent sensor i ugnen för bättre tillagningsresultat. Intill köket finns också en altandörr.

Vardagsrum
Vardagsrummet (inkl hall och kök) är öppet mot nock har höga spetsfönster mot husets ena gavel, som ger ett enormt ljusinsläpp. Här finns även en styrenhet för golvvärmen som styr hall, kök, vardagsrum och passage. Här sitter även luft/luftvärmepumpen (mer info under "allmänt"). Från vardagsrummet når man den stora altanen om ca 120 kvm med hjälp av de dubbla glasdörrarna mot väster. När båda dörrarna står på vid gavel är öppningen ca 2 m bred. Intill värmepumpen finns en ytterligare altandörr. Från vardagsrummet nås även loftet via den specialtillverkade handsnickrade trappan från Drömtrappor. Trappan är i lackad ek som matchar golven och har extra höga glasräcken.

Loft/allrum (övre plan)
Räcket som vetter ner mot entréplanet är, likt trappan, är extra högt för att göra det barnsäkert. Loftet används idag som ett kombinerat gästrum, kontor och lekyta för barn, men kan användas för en rad andra ändamål. På loftet finns en rymlig garderobsförvaring med skjutdörrar, som löper ca 7,8 m längs ena väggen med ett djup om ca 1,8 m. På övervåningen är det även framdraget för el-anslutningar och vatten/avlopp om man i framtiden skulle vilja bygga exempelvis en bar eller extra wc/duschutrymme.

Sovrum 1
Det första sovrummet sett från vardagsrummet i passagen (till vänster) på nedre plan är förberett så att det kan delas upp i två mindre rum, om behovet av ett extra sovrum finns. Här sitter även en separat styrenhet för golvvärmen och en garderob med skjutdörrar i glas är installerad. Garderoben är ca 2 m bred och 60 cm djup med tillhörande inredning.

Badrum (i passage)
Liksom husets övriga rum är badrummen också väldigt påkostade. Mitt emot det första sovrummet ligger det större av husets två badrum. Här sitter kakel/klinker med inspiration av carrraramarmor i en matt finish. Plattorna är 30x60 cm stora och kommer från det svenska märket Lhadås. Brunnen är specialkapad med "tile in" som gör att den "smälter ihop" med klinkerplattorna. Handfat med komod från Kuma, spegel med integrerad belysning (corona från Kvik) och badkar från Svedbergs (Barb). Duschhörna med glasväggar i extra stor dimension (90x90 cm) från Svedbergs. Samtliga blandare i badrummet är från Hafa i krom. I badrummet finns även toalettstol med mjukstängande sits (Ifö Spira Rimfree) och en handdukstork (Smedbo). I taket sitter dimbara spotlights.

Klädvård/groventré
Från detta utrymme når man uppfarten genom groventrén. Ytterdörren är av samma modell som i den andra entrén. Klinker är lagt på golvet. Här finns en extra stor tvättmaskin (10 kg från Electrolux) och det är förberett med eluttag för torktumlare. Intill tvättmaskinen finns en ho med en blandare som har en sväng- och utdragbar pip i krom (Mora Izzy). I klädvården finns ett skåp för torkning av kläder med ca 60 cm bredd och djup. I klädvårdsutrymmet finns även frånluftsvärmepumpen (Nibe F730), städskåp, förvaring, styrenhet för golvvärme och elskåp samt fiber. Väggarna är målade i en speciell vit färg som man lätt kan rengöra med en våt trasa. Klädvårdsutrymmet är belyst med dimbara spotlights.

Sovrum 2
Här finns en egen styrenhet för golvvärme. Garderob med skjutdörrar som är ca 3 m bred och ca 60 cm djup med mycket inredning.

Sovrum 3 (Master Bedroom, En Suite)
Även detta sovrum har en egen styrenhet för golvvärmen. Här finns en dörr som öppnas mot altanen mot husets västra sida. Till fönstret intill altandörren finns ett anpassat myggnät som smälter in och kan rullas upp/ner. I fönsternischerna sitter dimbara spotlights. Master Bedroom har en hel garderobsvägg som löper ca 4,5 m på längden och är ca 60 cm djup med mycket inredning. Från sovrummet når man WC/duschuttrymmet som ligger "En Suite". Även detta badrum är helkaklat med klinker på golvet. I badrummet finns en styrenhet för golvvärme, en spegel, handfat med kommod från INR och en dusch. Toalettstol och handdukstork är av samma modell som i det större badrummet.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 166,7 m², biarea 200 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 3-5 sovrum. *Uppgift om Biarea är enligt Lantmäteriets uppgifter och ser ej ut att stämma vilket en framtida köpare bör känna till. Upptagen uppgift om Boarea hörör från ritning från Vimmerbyhus.
Tomt:
Tomtarea 902 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: Småhus. Byggnadsår: 2020. Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning. Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Frånluftsvärmepump. Anläggning: Nibe F730, installerad 2020. Intyg om isolations och jordprov avseende el finns under "dokument och länkar". Efter överlåtelsebesiktningens utfärdande har följande fel och brister åtgärdats av VVS installatör: "Sovrum 2" - Tätning av rör, "Tvättstuga" - Tätning runt inkommande vatten i fördelarskåp samt installation av stänkskydd mot lucka. Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 43 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 77 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-03-31. Utföres av Niklas Sjöberg. Fel/brister: Efter överlåtelsebesiktningens utfärdande har följande fel och brister åtgärdats av VVS installatör: "Sovrum 2" - Tätning av rör, "Tvättstuga" - Tätning runt inkommande vatten i fördelarskåp samt installation av stänkskydd mot lucka.
Uteplats:
Stor altan om ca 120 kvm som omsluter två av husets fyra sidor. Sol hela dagen från morgon till kväll. Altanen är konstruerad med ett dolda skruv-system med breda plankor om 145 mm. Anlagd gräsmatta och staket. TIll höger om huset (sett från uppfarten) och på baksidan ligger naturområden. Till vänster om huset ligger fastighetens enda direkt angränsande granne.
TV- och internetanslutning:
Fiber är installerat och anslutet och nås via en lucka i klädvårdsutrymmmet.
Bilplats:
Stor gruslagd uppfart med plats för flertalet bilar. Carport/förrådsbyggnad byggd 2023 med app-styrd belysning. Se ritning och bygglovshandlingar för denna byggnad under "dokument och länkar".
Övriga byggnader:
Flertalet tomrör är anlagda runt huset för ev. framtida el, vatten och avloppsanslutningar. Se "information om tomrör" under "dokument och länkar".

Området

Säljarnas smultronställen i området:
- Trosa skärgård
- Tullgarns slott
- Trosa Stadshotell och spa
- Bomans Restaurang och bar
- Trosa havsbad
- Trosabacken för skidåkning under vintern.