Avsluta filmen

Järna

Villa Shannon/Römora 17

Se filmen
Såld

Magisk villa på södervänd sjötomt med ogenerat läge!

Arkitekt Jakop Lindergård har verkligen lyckats skapa något riktigt unikt med Villa Shannon. Här samsas funktionell stilren design och påkostade materialval med en magisk plats på en södervänd sjötomt med egen brygga och sandstrand. Helt ogenerat läge men ändå nära till samhället!

Villa Shannon/Römora 17

SÅLD
Typ:
Friliggande villa
Boarea:
181  kvm
Antal rum:
5 rum
Tomtarea:
4 739 kvm
Byggår:
2008
Magisk villa på södervänd sjötomt med ogenerat läge!

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Det är svårt att hålla tillbaka med superlativen när man besökt Villa Shannon. Att få uppleva den fantastiska arkitekturen, de ekologiskt-/miljömedvetna och påkostade materialvalen i bostaden på en sådan underbar plats, är ingenting annat än magiskt. Helt ogenerat läge, omslutet av vatten på en södervänd sjötomt med egen brygga och sandstrand. Närmaste granne är ett sommarboende på andra sidan sjön. I Kvarnsjön är motorbåtstrafik förbjuden, så något störande ljud från sjölivet behöver man inte oroa sig för. På den stora tomten, som tidigare varit två fastigheter, finns utöver bostadshuset ett separat gästhus om ca 40 kvm med full åretruntstandard, ett fristående garage, en jordkällare, en fiskrök nere vid strandkanten för dagens fångst och förrådsbyggnader. Välkommen till Villa Shannon!

Tre saker ägaren själv uppskattar extra mycket:

- Att det är ett unikt hus. Ljuset året runt från alla fönster, färgsättningen i rummen. Att det är välbyggt.
- Vardagsrummet har en takhöjd på över 5 meter, fönster från golv till tak med sjöutsikt. Samtliga sovrum, kök/matsal, stora badrummet med badkarsdel har sjöutsikt och ett fantastiskt ljusinsläpp året runt.
- Lugnet, det enskilda läget utan grannar vid en sjö med så rent vatten att det går att dricka direkt från sjön (tidigare reservvattentäkt till Järna). Gå 10 meter ned till bryggan eller 20 meter till en skogspromenad med bärplockning och svamp i överflöd.

Här har man inte heller sparat på krutet. Inne i bostaden möts man direkt av ett vackert golv i oregelbunden Ölandskalksten som följer oss från entré, hall, runt ugnen i köket och in till gästtoaletten. Köket med massiva träluckor och köksbänkar är måttbeställt från Snickerifabriken i Järna. Vitvarorna kommer från Miele. Integrerad kyl, frys och diskmaskin. Centralt i köket finns en finsk massugn med vedspis/vedeldad bakugn samt öppen spis på baksidan mot vardagsrummet. Runt vedspisen ligger en bred grön marmorskiva.

Det magnifika vardagsrummet med en takhöjd mot sjösidan på ca 5 meter ligger i anslutning till köket och har ett panoramafönster från golv till tak mot sjön och genomtänkta fönsterpartier på flera platser i rummet för maximalt ljusinsläpp. Det största glaspartiet mot sjön har platsbyggda markiser. På golvet ligger ett vitsåpat massivt tiljegolv av furu. Från vardagsrummet byts golvet ut mot ett exklusivt, massivt bambugolv som följer oss vidare till bostadens övriga rum. Väggarna är målade i jordockra, praktiska och platsbesparande skjutdörrar genomgående i bostaden.

Från Master bedroom har du en direktkontakt med det stora WC-/duschutrymmet, som i nästa steg ligger i kontakt med badrummet med det sobra badkaret i formpressad sand. Att slappna av här med något gott i glaset efter en dags slit, med den hänförande utsikten på hornhinnan, kan man väl stå ut med?

Det finns ytterligare 2 sovrum, båda med härligt ljusinsläpp, bra förvaring och altandörrar. Rummet utanför de båda sovrummen, som idag används som sällskapsrum, kan lätt göras om till sovrum genom att använda skjutväggen som finns inskjuten i väggen. I korridoren finns ingång till ytterligare en WC/dusch med samma vackra "vågiga" kakelplattor och gröna marmorgolv som i de båda andra våtrummen. I anslutning till entrén finns en WC/gästtoalett med handfat och träpanel, samt tvättrummet, även det med maskiner från Miele (tvättmaskin och torktumlare). Innanför tvättrummet finns praktiska förvaringsutrymmen i pannrummet.

Fakta

Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 181 m². Boareauppgift enligt Mätning. 5 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 4 739 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Vattenarea 4 394 m². Plan trädgårdstomt/sjötomt. Ca 3000 kvadrat gräsmatta med buskar och flera magnoliaträd, pilträd och björkar. Stor altan längs hela husets sjösida. Egen flytbrygga och sandstrand. Fastigheten är omgärdad av vatten. Egen å på ena sidan och en bäck i skogsgläntan. Morgonsol från soluppgång till 18-tiden på tomten (sommartid). Till fastigheten hör en vattenareal om 4 394 kvm. Fastigheten har tidigare varit uppdelad på två fastigheter.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan. Byggnadsår: 2008. Småhusen ommålade 2015 samt det stora huset ommålat 2017. Tidigare stod ett enklare hus som byggdes 1970 på den plats där nuvarande hus står. Det huset byggdes om totalt och huset byggdes till 2008. I taxeringen står det byggår 1970 och om-/tillbyggnadsår 2008. Mindre vattenskada 2015 som åtgärdades av Rofors Bygg AB på den 10-åriga byggnationsgarantin. Dokumentation finns med egna bilder och besiktningsbevis. Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Mark: Sand. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad. Takbeklädnad: Fibercement. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten: Enskilt vatten året om. Avlopp: Enskilt avlopp. Luft-/vatten värmepump med vattenburen golvvärme i hela huset. Anläggning: IVT, installerad 2019. Energideklaration: Värmepumpen byttes 2019 till en mycket effektivare variant, varför den gamla energidekarationen inte längre är aktuell att redovisa. Finns dock att tillgå hos mäklaren vid anmodan. Renoveringar: Lilla huset fått kompletterande plastskydd mot grundmuren 2007/2008 Golvbunnar, rest. Garanti 15 år, 2012 Belysningsstolpar, ute, 2012 Utebelysning och motorvärme, 2013 Nya bryggfästen, 2013 Tak- och fasadarbeten,stora huset, 2013 Glastak,komplettering baksida, 2013 Rullgardiner, 2014 Ny avloppsbädd i Ecobox, 2014 Fasadarbeten, mindre husen, 2014 Målning fasad, mindre husen, 2015 Ny badrumsfläkt, lilla huset, 2014 Arbeten, lilla huset, 2014 Underhåll värmepanna, 2015 Ny vattenpump,lilla huset, 2016 Rörarbeten,vattenpump, 2016 Planteringsarbeten, 2016 Underhåll, motorvärmestolpe, 2016 Nytt tak på vedförrådet, 2017 Ommålning stora huset, 2017 VVS-beredare, lilla huset, 2018 Areamätning stora huset, 2018 Fibernätkabel, Telge Nät , 2018 Ny IVT-värmepanna, 2019 Ny vattenpump, lilla huset, 2019 Altangolv lilla huset ca 35 kvadrat, 2019 Röjning näckrosor, Kvarnsjön, 2019.
Uteplats:
Stor altan längs med hela långsidan av huset mot sjön. Veranda under tak vid entrén till boningshuset, med plats för en liten sittgrupp.
TV- och internetanslutning:
Canal Digital, parabol/box med Bluetooth som fungerar med den fiberanläggning som är från 2018. Alla moderna strömningstjänster är tillgängliga som komplement till satellittjänsterna.
Bilplats:
Fristående oisolerat garage samt plats för 5-6 bilar på tomten/uppfarten.
Övriga byggnader:
Ett separat gästhus om ca 40 kvm med full åretruntstandard. Huset inrymmer hall, förråd, ett fullutrustat kök, WC/dusch och ett sovrum med dörr ut till nylagd altan med utsikt mot sjön (söderläge och sol hela dagen). Under huset finns en källare med bra förvaringsutrymmen. Utöver det finns en jordkällare och förrådsbyggnader på tomten.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Ene Ga:9. Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning. Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg. Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Kraftledning.

Området

Järna är den näst största tätorten i Södertälje Kommun. Tätorten ligger söder om Södertälje
alldeles i närheten av Östersjön. Järna är känt för sin ekologiska profil med Sveriges största
sortiment av ekologiska produkter. Vidarkliniken och Saltå kvarn är exempel på några välkända
ställen. Bebyggelsen består mestadels av småhus men även flerfamiljshus finns.

Det finns sju stycken kommunala förskolor och sex stycken enskilda förskolor i Järna. Två
kommunala grundskolor och fyra fristående grundskolor finns också. Även gymnasieskolor
finns i Järna.

Kommunikationer:

Pendeltåg till Södertälje och Gnesta. Även busstrafik. E4:an passerar strax utanför tätorten, riksväg 57 har sin östra slutpunkt här.

Övrigt

Några smultronställen ägaren uppskattar extra mycket i området:

Restaurang Skåpmat i Järna centrum.
Kallfors golfbana.
Café Lilla Maräng.
Järna kulturhus med externa artister samt restaurang/hotell.
Skansholmen och Mörköbygdens friluftsområden.
Strandpromenad på stig längs sjön Vällingen.