Avsluta filmen

Stensättra

Backslingan 14

Se filmen
Såld

Allt du behöver på en liten yta!

Ett litet hus med plats för många. Här kan man bo permanent, eller använda som fritidsboende åretrunt. Bostaden ligger med ogenerat läge i området och har utsikt över en äng på baksidan av huset. Vill du bygga större eller helt nytt, finns möjligheterna för det här också!

Backslingan 14

SÅLD
Typ:
Fritidshus
Boarea:
63  kvm
Antal rum:
4 rum
Tomtarea:
2 540 kvm
Byggår:
1962
Allt du behöver på en liten yta!

Ansvarig mäklare

Per
Florin

Kontakta mig för mer information

Beskrivning

Här finns möjligheten för familjen som behöver ett andningshål från vardagsstressen - som kan utnyttjas åretrunt - eller för familjen som vill bo åretrunt lite utanför staden! Alla bekvämligheter finns här - på en liten och välplanerad yta finns det tre sovrum, vardagsrum med kamin, en nyrenoverad dusch, kök, bra förvaringsmöjligheter under huset - till och med plats i det isolerade gästhuset när släkt och vänner kommer på besök!

Kommunalt vatten och avlopp drog man in 2019, vilket gör boendet så mycket enklare, samtidigt som det skapar möjligheter för den som vill bygga om eller helt nytt. Den nya detaljplanen ger en byggrätt om 200 kvm byggyta, alt. 140x140 kvm i två plan.

Nuvarande ägare beskriver boendet så här:

"Sommartid speglas morgonsolen i daggen nere på ängen som man ser genom köksfönstret när man förbereder morgonkaffet. Kvällssolen lyser in genom vardagsrummets stora fönster på sommaren. Det är ingen insyn i sovrummen. Vi har bioduk i vardagsrummet, så vi har haft biokvällar på sommaren och tittat på Kalle och hans vänner på storskärm under julfirandet. Förra julen fick vi plats 14 stycken vid matbordet. Inklusive gäststuga och bäddsoffa i vardagsrummet så har vi hela 9 fasta sängplatser.
Vi har stormtrivts att ha haft detta hus som vår tillflyktsort både sommar som vinter. Nyligen dök ett tillfälle upp att köpa en granntomt ett par nummer bort - så det innebär att vi fortsätter vår historia i Stensättra och blir grannar med nya ägarna till Backslingan 14. Vi hoppas nästa ägare kommer trivas lika bra som vi har gjort! /Hälsar Caroline och Johan"

PLANLÖSNING:

Hall med tåligt klickgolv.

Alla tre sovrum har plankgolv, det minsta har en plastmatta över plankgolvet.

Vardagsrum med plankgolv, braskamin. Plats för både soffa och matgrupp. utgång till altan.

Kök med plankgolv, träbänkskiva och kakel/stänkskydd. Vitvaror från Indesit.

WC/badrum med klinkergolv, golvvärme och kaklade väggar.

Källare som håller bra temperatur under hela året. En tvättmaskin från Cylinda (toppmatad - 2017) finns här (vid ingjuten golvbrunn i källaren finns förberett rör för WC/dusch). Bra förvaringsmöjligheter i källaren.

Fakta

Typ:
Fritidshus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 63 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 4 rum varav 3 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 2 540 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Skog, äng och gräsmatta. Sol hela morgonen och fram till ca kl 14 sommartid på altanen vid köket. Underbar utsikt ut genom skogsgläntan mot ängen nedanför. Säljarna har valt att ha mycket träd kvar så tomten, det blir lättskött på så sätt - bara en liten gräsyta att klippa - den räcker gott till badminton eller krocket. Om man vill kan man anlägga nedfartsväg längs norra delen av tomten och bygga hus nere mot ängen. Vattenrör är redan draget dit - förbi vattenmätaren. Då kan man få ett boende som är frikopplat från huvudfastighet. Nuvarande ägare har haft funderingar på en "Attefallare" och poolanläggning där nere. Om man kapar några av de stora träden i sluttningen är det sol i stort sett hela dagen på den ytan. På framsidan finns det gott om uppställningsplats av bilar och värmande kvällssol i stort sett till solnedgång sommartid. Om man glasar in ytan under tak så går det att ha dubbeldörrarna öppna från vardagsrummet - då får man gott om plats för många runt midsommarbordet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1 plan, delvis källare. Byggnadsår: 1962. Delvis dränerat 2013. Renoveringsår: 1971. Byggnadssätt: Grund: Delvis källare, delvis torpargrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad, ommålad 2015. Takbeklädnad: Plåt. Utv plåtarbeten: Nya fönsterbleck baksida/västlig gavel (2020). Fönster: 3 st nya 3-glasfönster aluminium i källare (2019), 2-glas övrigt hus. Ventilation: PAX-fläkt i badrum samt källare (kan styras via app i mobil!), i övrigt självdrag. Vatten/avlopp: Kommunalt. Luft-/luftvärmepump installerad 2016 (garantiservice utförd 2019), Braskamin installerad 2011. Golvvärme badrum (2019), elradiatorer installerade 2019. Renoveringar: Braskamin 2011. Köksskåp och luckor 2011 (vitvaror från ca 2016). Altan 2013. Dränering 2013. Ommålad fasad 2015. Luft-/luftvärmepump 2016. Ny köksblandare och rör till diskho 2018. El (snabbsäkringar, jordfelsbrytare) och väggfasta element 2019. Ny dörr och fönster källare 2019. Indragning VA 2019 vilket innebar helrenoverat badrum med golvvärme, varmvattenberedare (kvitto och kvalitetsdokument finns, utfört av fackmän) nya vatten- och avloppsrör (automatisk PAX-fläkt badrum och källare). Ommålad gäststuga 2020.
Uteplats:
Altan i sydost, soltid ca kl. 9-14 i juli, Övertäckt uteplats sydväst, soltid ca kl. 15-21 i juli.
TV- och internetanslutning:
Rör indraget för framtida fiber.
Bilplats:
Uppfart med plats för ca 4-5 bilar.
Övriga byggnader:
Gäststuga med 3 sängplatser och el indragen.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: Nykvarn Stensättra Ga:2. Nykvarn Stensättra Ga:1. Planer och bestämmelser: Detaljplan För Stensättra 2:1 m.fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20191003, Registreringsdatum: 20191114).

Området

Man är verkligen ute på landet trots att det bara tar ca 35 minuter att köra till Stockholm. Mälarbanan stannar i Nykvarn och tåget tar ca 25 minuter till T-centralen. Mälarbadet som är privat och hör till samfälligheten är perfekt för alla typer av strandaktiviteter. Fin sandbotten och badbryggor att dyka ifrån samt bänkar för farfar att sitta och läsa tidningen på. Det är lätt att få båtplats för en liten styrpulpetare. Tar bara 5-7 minuter att gå till badstrand och båtbrygga. Med båt tar det ca 15 minuter till Taxinge kakslott och 20 min till Mariefred. Trevliga grannar där tre av de fyra närmaste är bofasta.

Övrigt

5 smultronställen i närområdet:

Turinge ost och vin.
Taxinge kakslott.
Gripsholms värdshus.
Vidbynäs golfklubb (om man är golfare - eller bara vill äta god mat).
Mångfaldens hus.